ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΡΩΣΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΠΕΡΙΞ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

4.83/5 (6)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Με εμφανή ανησυχία παρακολουθούν στην Άγκυρα την ολοένα και μεγαλύτερη συγκέντρωση ρωσικών πολεμικών πλοίων πέριξ της Κυπριακής Δημοκρατίας και γενικά στην ανατολική Μεσόγειο.

Συγκεκριμένα τρία μεγάλα πολεμικά πλοία τα Kaliningrad, Korolev και Minsk από τον στόλο της Βαλτικής προωθήθηκαν στην ανατολική Μεσόγειο μαζί με την κορβέτα Boikiy.

Παράλληλα δύο νέα υποβρύχια κατηγορίας Kilo που μεταφέρουν πυραύλους Kalibr, στάλθηκαν στη Μεσόγειο. Αυτά τα πετρελαιοκίνητα υποβρύχια ονομάζονται «μαύρες τρύπες» από το ΝΑΤΟ επειδή είναι τα πιο αόρατα στον κόσμο. Επιπλέον, το πολεμικό καταστροφικό πυραύλων Moskva, του οποίου η ανακαίνιση ολοκληρώθηκε στη Σεβαστούπολη πέρυσι εγκαταστάθηκε επίσης στη Μεσόγειο. Επίσης οι φρεγάτες που μεταφέρουν πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, Onyx και Kalibr.
.
Τούρκοι στρατηγικοί αναλυτές ερμηνεύουν όλες αυτές τις κινήσεις εν όψει πολύ καυτών εξελίξεων στην Συρία και γενικότερα στην ανατολική Μεσόγειο.

Αλλά το πιο ενδιαφέρων είναι ότι δημιουργείται μια τεράστιας έκτασης εστία έντασης και σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Δύσης, από την Μαύρη Θάλασσα μέχρι την ανατολική Μεσόγειο.

Το ερώτημα σε όλες αυτές τις εξελίξεις που βρίσκεται η Ελλάδα ;

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikoisxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *