ΤΑ ΦΥΤΑ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ (βίντεο)

Η επιστήμη διερωτάται αν τα φυτά τελικά μπορούν και αυτά να έχουν την αίσθηση του πόνου H μελέτη των φυτών και άλλων μορφών ζωής στον πλανήτη είναι ένα φως που πέφτει σε φαινόμενα που ήξερε ήδη ο αρχαίος κόσμος. Τα πάντα στον πλανήτη μας είναι ζωντανά. Επειδή όμως ζουν σε διαφορετική μορφή από εμάς και έχουν διαφορετικές βιολογικές επεξεργασίες από εμάς, δε σημαίνει ότι αυτού του είδους οι ζωές δεν διαθέτουν συνείδηση ή ότι δεν μπορούν να σκεφτούν, να νιώσουν ή να αντιδράσουν. Αν έλεγες σε κάποιον ότι τα φυτά μπορούν να νιώσουν πόνο, μπορεί να νόμιζαν ότι είσαι τρελός, αλλά η αλήθεια είναι – μια μεγάλη ποσότητα έρευνας έχει συντεθεί από ερευνητές των φυτών και η περισσότερη από αυτή δείχνει ξεκάθαρα πως τα φυτά έχουν κάποιες εξαιρετικές ικανότητες να αντιδρούν και να αισθάνονται τον κόσμο γύρω τους. Μερικοί ερευνητές των φυτών επιμένουν ότι ναι, τα φυτά είναι πανέξυπνα, μαθαίνουν, θυμούνται και ξανά, αντιδρούν.

EXXO TV – The future of TV is HERE – Do Plants Respond to Pain?
Οπότε, δεν είναι τόσο περίεργο να προτείνουμε ότι θα μπορούσαν να αισθάνονται και πόνο. Υπάρχουν, επίσης, μελέτες που προτείνουν ότι τα φυτά μπορούν να μάθουν από την εμπειρία. «Έχουν τρόπους να συλλέγουν όλα τα αισθητηριακά δεδομένα που μαζεύουν στην καθημερινότητά τους… να τα ενσωματώνουν και να συμπεριφέρονται με τον κατάλληλο τρόπο ως απάντηση. Και το κάνουν αυτό χωρίς εγκέφαλο, γεγονός το οποίο, είναι απίθανο κατά έναν τρόπο, γιατί συμπεραίνουμε αυτόματα ότι χρειάζεσαι εγκέφαλο για να επεξεργαστείς την πληροφορία», σύμφωνα με τον Michael Pollan, συγγραφέα του «The Omnivore’s Dilemma» και «The Botany of Desire». Τα φυτά απαντούν στα αναισθητικά. Όπως φαίνεται στο βίντεο παρακάτω, μπορείς να ταλαιπωρήσεις ένα φυτό μπορείς να το κάνεις με ένα ανθρώπινο αναισθητικό. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι τα φυτά μπορούν να παράγουν χημικές ενώσεις που είναι αναισθητικά για εμάς! Όλα αυτά είναι εξαιρετικά, αλλά και πάλι, πολλοί επιστήμονες είναι αρκετά απρόθυμοι να συμφωνήσουν ότι ναι, τα φυτά αισθάνονται τον πόνο. Από την άλλη μεριά, μερικοί επιστήμονες συμφωνούν με αυτό.

Plant Talk: Does talking to your plants help them grow?
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κατέχουν ευφυΐα, αλλά μάλλον εξαρτάται από το πώς ορίζουμε την ευφυΐα. Ίσως κάθε είδους ζωή στη Γη να διαθέτει συνείδηση. Απλά επειδή δεν επικοινωνούμε με τον ίδιο τρόπο, δε σημαίνει ότι θα πρέπει να συμπεραίνουμε κατευθείαν ότι δεν υπάρχει τίποτα έξω. Κάθε είδους ζωή έχει αντίληψη, σκέφτεται, αντιδρά και αισθάνεται κατά κάποιο τρόπο. Υπάρχουν, ακόμα, και μερικές ενδιαφέρουσες περιπτώσεις ύπνωσης και αναδρομής, στις οποίες άνθρωποι ισχυρίζονται να έχουν προηγούμενες ζωές ως φυτά ή δέντρα, εκφράζοντας ότι υπήρχαν συνείδηση και αισθήματα, αλλά αυτό είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε το 1968 στο International Journal of Parapsychology, ένας βετεράνος της CIA ισχυρίστηκε ότι θα έφερνε αποδείξεις ότι τα φυτά απαντούν στα συναισθήματα και στις σκέψεις του ανθρώπου. Αυτό σημαίνει ότι τα φυτά είναι στην πραγματικότητα τηλεπαθητικά. Το πείραμα είχε πράγματι ακριβείς αποδείξεις ότι τα φυτά νιώθουν πόνο. Είτε νιώθουν πόνο είτε όχι τα φυτά, είναι ένα ενδιαφέρον θέμα και είναι πειράματα όπως το παρακάτω, που συνεχίζουν να δημιουργούν ερωτήσεις. Υπάρχουν ακόμα τόσα πολλά που δε γνωρίζουμε, αλλά το σίγουρο είναι ότι η φύση υπάρχει εκεί για κάποιο λόγο. Είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωσή μας και για κάθε είδους ζωή να ευημερήσει σε αυτόν τον πλανήτη. Είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε να αναπτύσσουμε μια σχέση με αυτήν, αντί να την καταστρέψουμε. Συνδεόμαστε όλοι μεταξύ μας. Αν η ανθρώπινη φυλή δεν κυνηγήσει το πιο αρμονικό μονοπάτι με κάθε είδους ζωή στον πλανήτη, δε θα είμαστε εδώ για πολύ.

Πηγή: https://frapress.gr/
Σσσσ, φυτά και λαχανικά ακούν και αντιδρούν ως ζωντανοί οργανισμοί

Όχι μόνο ακούν, αλλά επιτίθενται κιόλας όταν βρίσκονται σε κίνδυνο. Εσείς τι σκέφτεστε την ώρα που ετοιμάζετε την πράσινη σαλάτα σας; Πιθανότατα τίποτα. Ωστόσο, η παρακάτω έρευνα θα σας κάνει να αλλάξετε τακτική.
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Missouri διαπίστωσαν ότι τα φυτά ανταποκρίνονται και μάλιστα αμυντικά στους ήχους που δείχνουν ότι κάποιος ή κάτι τους επιτίθεται. Για την ακρίβεια, βρήκαν ότι τα φυτά μπορούν να αναγνωρίσουν ήχους του περιβάλλοντός τους, όπως αυτόν που παράγεται όταν μια κάμπια τα τρώει, και στη συνέχεια να αντιδράσουν στην απειλή αυτή.
Στη μελέτη, που πραγματοποίησαν οι καθηγητές Heidi Appel και Rex Cocroft,
τοποθέτησαν κάμπιες σε ένα μικρό φυτό που συγγενεύει με το λάχανο και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας λέιζερ και ανακλαστικό υλικό στο φύλλο του φυτού, μέτρησαν την κίνηση του φύλλου ως απάντηση στο μάσημα της κάμπιας.
Έπειτα, οι δύο επιστήμονες έπαιξαν ηχογραφήσεις από τις δονήσεις που εξέπεμπαν οι κάμπιες την ώρα που έτρωγαν σε μία ομάδα φυτών, ενώ σε μία δεύτερη ομάδα έπαιξαν ήχους της φύσης.
Αργότερα, οι Appel και Cocroft έβαλαν πάλι τις κάμπιες στις δύο αυτές ομάδες φυτών και διαπίστωσαν ότι τα φυτά της πρώτης παρήγαγαν περισσότερο έλαιο μουστάρδας, μια χημική ουσία που τις απωθεί.
«Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι
τα φυτά που εκτέθηκαν σε διαφορετικές δονήσεις, όπως π.χ. εκείνες που προκαλούνται από ένα απαλό αεράκι ή άλλα έντομα, που μοιράζονται κοινά ακουστικά χαρακτηριστικά με τις κάμπιες, δεν αύξησαν τις χημικές «άμυνές» τους.
Αυτό υποδεικνύει ότι τα φυτά είναι σε θέση να διακρίνουν τις δονήσεις με βάση την πηγή προέλευσής τους», δήλωσε ο Rex Cocroft, ένας από τους ερευνητές.
Δείτε ακόμη: Μπορούν να νιώσουν πόνο τα φυτά; Ένα απίστευτο βίντεο
Τα φυτά έχουν ψυχή, αισθάνονται, διαισθάνονται, «βλέπουν», «ακούνε», έχουν μνήμη.
Φυτά και Ανθρώπινη Αύρα!
Η συνεργασία των φυτών με τον άνθρωπο!

Η…«γλώσσα» των φυτών στην υπηρεσία του περιβάλλοντος – futuris

Are Plants Conscious?

Mythbusters – Plants have feelings (primary perception)

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *