ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ DRONES «ΠΕΦΤΟΥΝ» ΑΠΟ… ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ!

DroneΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Είναι γνωστό πως αυτή την περίοδο στην ανατολικής Μεσόγειο και νότια της Κύπρου γίνεται το «έλα να δεις», καθώς πολεμικά πλοία τουλάχιστον πέντε χωρών είναι συγκεντρωμένα στην περιοχή με πρώτο και πιο εμφανή τον ρωσικό στόλο που εποπτεύει τις πολεμικές επιχειρήσεις στην Συρία και όχι μόνο.

Ανάμεσα στα πολεμικά αεροπλάνα που επιχειρούν και περιπολούν στην περιοχή, υπάρχουν και πολλά μη επανδρωμένα που εκτελούν κυρίως κατασκοπευτικές αποστολές και καμία φορά και επιθετικές.

Μεταξύ αυτών που στέλνουν κατασκοπευτικά drone στην περιοχή, είναι και η Τουρκιά. Κυρίως στη περιοχή πέριξ της Κύπρου που η Τουρκία την θεωρεί δικό της τσιφλίκι, πετούν τέτοια μη επανδρωμένα για να συλλέγουν πληροφορίες για τον τουρκικό στόλο και όχι μόνο.

Έτσι όπως ανέφεραν τουρκικά ΜΜΕ ένα τέτοιο μη επανδρωμένο αεροσκάφος φάνηκε να επιπλέει στην περιοχή Tathsu του δήμου Esentepe της κατεχομένη Κύπρου, 3 μίλια μακριά από την ακτή.

Το αεροσκάφος εντοπίστηκε από τις τοπικές κατοχικές αρχές και όπως διαπιστώθηκε ή έχει καταρριφτεί, ή έπεσε για άλλους «αγνώστους» λόγους και επέπλεε στα θαλάσσια νερά εδώ και δυο μέρες. Στην περιοχή αυτή είναι γνωστό πως αυτές τις μέρες οι Τούρκοι διενεργούν κάποιες αεροναυτικές ασκήσεις. Το drone η το κατέρριψαν οι ίδιοι οι Τούρκοι, η έπεσε για… «τεχνητούς» λόγους.

Όπως φαίνεται η μεγάλη τουρκική πολεμική αρετή για άλλη μια φορά έδειξε όλο της το «μεγαλείο».

Μήπως θυμάστε, το Μάλτα γιοκ ?

KKTC’ DE DENİZE İHA DÜŞTÜ =ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΟ ΕΠΕΣΕ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗΣ ΚΥΡΠΟΥ

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.niksoxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *