ΤΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΤΩΝ ΨΕΥΔΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ(Βίντεο)

5/5 (1)

screen-shot-2016-11-05-at-11-36-20-am

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Όπως θα δείτε στα παρακάτω βίντεο, και αυτό γίνεται σε όλο τον κόσμο, τα δελτία ειδήσεων που μας πασάρουνε στα μεγάλα κανάλια, είναι μεγάλες σκηνοθεσίες σε ειδικά στούντιο όπου δείχνουν ό,τι θέλουν, όπως το θέλουν και από όπου υποτίθεται ότι το θέλουν. Δηλαδή, μια «όμορφη» ειδησεογραφική απάτη για ένα κοινό που ανύποπτο κάθεται κάθε φορά μπροστά σε μια οθόνη για να μάθει τι γίνεται στον κόσμο.

cxhpddrw8aeocdn-jpg-large

 

 

Σε αυτό το βίντεο, ένας δημοσιογράφος αναλύει την απάτη της εικόνας που μας δίνεται καθημερινά από τα ΜΜΕ. Για παράδειγμα, δείχνει μια διαδήλωση η οποία προφανώς έλαβε μέρος σε αραβική χώρα, πιθανότατα στην Αίγυπτο αναλύοντας την κατάσταση. Μπορούμε εύκολα να δούμε πως πρόκειται για ηθοποιούς, όπου στήνονται με συγκεκριμένο τρόπο περιμένοντας να τραβήξει τη σκηνή ο φωτογράφος και να περάσει έτσι ένα συγκεκριμένο μήνυμα.

Σε αυτήν την επιχείρηση ψευδών ειδήσεων οργιάζει η αντιρωσική προπαγάνδα παρουσιάζοντας άπειρα ψεύτικα- fake γεγονότα όπου πάντα ενοχοποιείται ο κακός Ρώσος και προβάλλονται τα δήθεν εγκλήματα της Ρωσίας σε βάρος αμάχων πληθυσμών κλπ.

fakenews876

 

Εδώ έχουμε την εντυπωσιακή ομολογία του επωνύμου δημοσιογράφου Dr. Udo Ulfkοtte … ο οποίος ομολόγησε ότι επί χρόνια πιεζόταν να λέει και να κατασκευάζει ψευδείς ειδήσεις με έντονα αντιρωσικό πνεύμα για να δημιουργείται και να καλλιεργείται αίσθημα έχθρας κατά μιας στεγνής δικτατορίας όπως παρουσιάζουν την Ρωσία και τον «δικτάτορα» Βλαδιμίρ Πούτιν. Ειδικά όπως ανέφερε, το σύστημα διαθέτει μεγάλα χρηματικά ποσά για αυτήν την αντιρωσική εκστρατεία και γενικότερα ενώ για όσους διστάζουν να το υπηρετήσουν, τότε το σύστημα τους απειλεί με την ίδια τους την ζωή ακόμα και με την ζωή συγγενικών τους προσώπων.

Επίσης,  άλλη μια απάτη με τη γνωστή ομάδα White Helmet που υποτίθεται ότι πηγαίνει για ανθρωπιστική βοήθεια όπου γίνονται συμφορές ενώ στην πραγματικότητα οργανώνει σκηνοθετημένα επεισόδια όπως αυτό με θύματα που κάθε άλλο παρά θύματα ήταν.

Στη μια φωτογραφία τα «θύματα» σκοτωμένα και τραυματισμένα και στην άλλη μια χαρά υγιέστατοι.

cx4tjn1xaaamwsc-jpg-large

Φαίνονται καθαρά τα πονεμένα πρόσωπα των θυμάτων από την «τραυματική» εμπειρία που επέφεραν σε αυτούς τα «δεινά» της Ρωσίας.

cx3r3aexuaapvfj-jpg-large

bild

Εδώ έχουν σκηνοθετήσει ένα δήθεν βομβαρδισμό στη Βαγδάτη με πολλά θύματα τα οποία προβλήθηκαν σαν αληθινό γεγονός ενώ ήταν άλλη μια δημοσιογραφική σκηνοθετημένη απάτη.

 

Το γερμανικό κανάλι ZDF, στην ταινία ντοκιμαντέρ του για τον Πούτιν, όπου προσέλαβε ηθοποιούς, ακόμη και μεθώντας τους, προκειμένου να υποδυθούν μισθοφόρους Ρώσους στρατιώτες.

 

 

crisis-actors

importantmiw8aays7z

 

 

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

 

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

1 Response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *