ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΑΤΕΣ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ…ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ(Βίντεο)CLIMATE CHANGE ALARM: DOGS AND CATS(Video)

5/5 (1)

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Τα σκυλιά και οι γάτες ευθύνονται για το 25 με 30% των επιπτώσεων της παραγωγής κρέατος στις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε πρόσφατα ο καθηγητής γεωγραφίας του ιδρύματος UCLA, Gregory Orkin.

Σε σύγκριση με τη διατροφή που βασίζεται σε φυτά, η παραγωγή κρέατος απαιτεί περισσότερη ενέργεια, έδαφος και νερό και έχει μεγαλύτερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις όσον αφορά τη διάβρωση, τα φυτοφάρμακα και τα απόβλητα , κατέληξε η μελέτη.

Και ό,τι συμβαίνει, πρέπει να βγει στη δημοσιότητα. Όσον αφορά τα απόβλητα, ο Okin σημείωσε ότι τα κατοικίδια ζώα σίτισης οδηγούν επίσης σε περίπου 5,1 εκατομμύρια τόνους περιττωμάτων κάθε χρόνο, σχεδόν ισοδύναμα με τη συνολική παραγωγή σκουπιδιών της Μασαχουσέτης.

Ρωμ. 1,22      και ενώ διακηρύττουν ότι είναι σοφοί, απεδείχθησαν μωροί και ανόητοι•

Ρωμ. 1,23      και αντικατέστησαν την άπειρον και μεγαλειώδη δόξαν του αφθάρτου Θεού με υλικά αγάλματα, με είδωλα, που εικονίζουν φθαρτούς ανθρώπους και πτηνά και τετράποδα και ερπετά.

Μην ξεγελιέστε, η θεωρία της παγκόσμιας υπερθέρμανσης είναι η θρησκεία της ριζοσπαστικής αριστεράς, και γενικότερα της Νέας Τάξης, η οποία είναι αποφασισμένη να μην δεχτεί άλλα «ατοπήματα» που οδηγούν στην κλιματική αλλαγή. Ακόμα και τα αγαπημένα σας κατοικίδια ζώα βρίσκονται στη λίστα των στόχων τους για εξάλειψη, έτσι ώστε η λατρεία της θεάς  Γαίας να μπορεί να συνεχιστεί.

Ύστερα το επόμενο βήμα είναι να εξαφανίσουν την μεγαλύτερη αιτία παραγωγής διοξειδίου του άνθρακα η οποία δεν είναι άλλη από…. τον ίδιο τον άνθρωπο.

Οι περισσότεροι λάτρεις της γάτας ή του σκύλου θα έλεγαν ότι δεν μπορούν να φανταστούν ότι ζουν σε έναν κόσμο χωρίς κατοικίδια ζώα, αλλά καθώς αυξάνεται η απειλή της υπερθέρμανσης του πλανήτη, όσοι αγαπούν το περιβάλλον ενδεχομένως να χρειαστεί να κάνουν κάποιες δύσκολες επιλογές, σύμφωνα με τη μελέτη.

Η κατοχή ζώων για συντροφιά στις Ηνωμένες Πολιτείες δημιουργεί περίπου 64 εκατομμύρια τόνους διοξειδίου του άνθρακα ετησίως, σύμφωνα με τους ερευνητές της UCLA. Αυτό ισοδυναμεί με την οδήγηση 13,6 εκατομμυρίων αυτοκινήτων για ένα χρόνο. Το πρόβλημα έγκειται στις διατροφικές συνήθειες γατών και σκυλιών, οι οποίες αποτελούνται κατά το μεγαλύτερο μέρος από κρεατοφαγίες, σύμφωνα με τη μελέτη του καθηγητή γεωγραφίας της UCLA, Gregory Okin.

Απομυθοποίηση: οι πέντε κορυφαίοι 5 μύθοι «κλιματικής» αλλαγής

Δεδομένων των σημαντικών περιβαλλοντικών επιπτώσεων της παραγωγής κρέατος, η συμβολή των παμφάγων και των σαρκοφάγων κατοικίδιων ζώων μας αξίζει ιδιαίτερης προσοχής «, σύμφωνα με τη μελέτη του Okin, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό PLOS ONE. «Οι Η.Π.Α. έχουν το μεγαλύτερο πληθυσμό σκύλων και γάτων παγκοσμίως, με εκτιμώμενα 77,8 εκατομμύρια σκύλους και 85,6 εκατομμύρια γάτες το 2015.»

Ενώ οι προηγούμενες μελέτες εξέτασαν τον αντίκτυπο της ιδιοκτησίας κατοικίδιων ζώων στη χρήση άνθρακα, την ποιότητα των υδάτων, τις ασθένειες και την άγρια φύση, η μελέτη του Okin ανέλυσε τις επιπτώσεις της στη συνολική κατανάλωση ενέργειας και κρέατος στις ΗΠΑ και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις αυτής της κατανάλωσης.

«Η ανάλυσή του δεν σημαίνει ότι η ιδιοκτησία σκυλιών και γάτων θα πρέπει να περιοριστεί για περιβαλλοντικούς λόγους», γράφει ο Okin στη μελέτη. «Είναι σαφές ότι η μετάβαση σε κατοικίδια ζώα που καταναλώνουν λιγότερα κρέατα και συνεπώς έχουν μικρότερο περιβαλλοντικό αντίκτυπο, θα μειώσουν τη συνολική κατανάλωση κρέατος στις ΗΠΑ».

Η έκθεση του Okin επισημαίνει τα κοινωνικά και συναισθηματικά οφέλη της ιδιοκτησίας σκύλων και γάτων, επιμένοντας ότι η μελέτη αποσκοπεί στην αύξηση της συνειδητοποίησης των επιπτώσεων που έχουν αυτά τα κατοικίδια ζώα στη βιομηχανία παραγωγής κρέατος του έθνους και στις περιβαλλοντικές του επιπτώσεις.

«Επιπρόσθετη έρευνα είναι απαραίτητη για την αξιολόγηση της περιεκτικότητας σε ζωοτροφές και της ανθρώπινης ευκολίας των συστατικών στις τροφές για σκύλους και γάτες μετά την επεξεργασία, αλλά οι υπολογισμοί που παρουσιάζονται εδώ δείχνουν ότι αυτά τα κατοικίδια ζώα αποτελούν σημαντικό μέρος της κατανάλωσης ενέργειας και κατανάλωσης ζωικών τροφών προερχόμενων από τις ΗΠΑ, Φυσικά όλα αυτά με τις αντίστοιχες περιβαλλοντικές επιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένων των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και της παραγωγής κοπράνων «, έγραψε ο ίδιος.

Απαιτούνται συμπληρωματικές έρευνες για την αξιολόγηση της περιεκτικότητας σε ζωοτροφές και της ανθρώπινης ευελιξίας των συστατικών στις τροφές για σκύλους και γάτες μετά την επεξεργασία, αλλά οι υπολογισμοί που παρουσιάζονται εδώ δείχνουν ότι αυτά τα κατοικίδια ζώα αποτελούν σημαντικό μέρος της κατανάλωσης ενέργειας και ζωικών προϊόντων από τις ΗΠΑ, Επιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένων των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου και της παραγωγής κοπράνων «, έγραψε.

Ο Okin σημείωσε ότι η βιομηχανία τροφίμων για ζώα συντροφιάς έχει σημειώσει πρόοδο στον τομέα της μεταποίησης, του σχεδιασμού προϊόντων και των εναλλακτικών πηγών πρωτεϊνών για τα ζώα, αλλά μπορούν να γίνουν περισσότερα.

Απλά μέτρα όπως η τροφοδοσία οικιακών σκύλων και γατών με τα κατάλληλα ποσά θρεπτικών συστατικών θα μειώσουν σίγουρα τον περιβαλλοντικό και ενεργητικό τους αντίκτυπο, έγραψε ο Okin.

«Ωστόσο, χωρίς τη μείωση σε μεγάλο βαθμό του αριθμού των ζώων αυτών και τις αλλαγές στο σύστημα τροφίμων που μειώνουν δραστικά την κατανάλωση ζωικών προϊόντων ανά κάτοικο, οι περιβαλλοντικές και ενεργειακές επιπτώσεις αυτών των ζώων θα παραμείνουν σημαντικές.

 

 

 

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

 

 

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *