ΤΑ «ΔΟΝΤΙΑ» ΤΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ ΔΕΝ ΑΣΤΕΙΕΥΟΝΤΑΙ

fft86_mf6282874Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Η ρωσική αποφασιστικότητα που έχει αλλάξει όλα τα μέχρι πριν από λίγο καιρό στρατηγικά δεδομένα, αλλά και τις παγκόσμιες γεωστρατηγικές ισορροπίες από την περίοδο της κρίσης της Ουκρανίας, ανησυχεί έντονα την Άγκυρα όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Radikal.

Σε μια εκτεταμένη έρευνα με τον τίτλο, «Γιατί η Ρωσία επενέβει στην Συρία», (Suriye’ ye niye müdahale ettiler ?), η τουρκική εφημερίδα κάνει μια ανάδρομη από την κρίση της Ουκρανίας όπου με προκλητικό αλλά και επιπόλαιο τρόπο οι δυτικοί πίστευαν ότι θα εισχωρήσουν στην «αυλή» της Μόσχας εκβιάζοντας τον Πούτιν ή να υποχωρήσει στις παράλογες αξιώσεις τους, ή να ανατραπεί από μια λαϊκή εξέγερση τύπου Κιέβου μέχρι την ρωσική επέμβαση στην Συρία.

Η μεγάλη αποφασιστικότητα του Ρώσου προέδρου που εκδηλώθηκε αμέσως με την χωρίς να πέσει ουσιαστικά ούτε μια ντουφεκιά κατάληψη της Κριμαίας και παράλληλα οι στρατηγικές συμφωνίες με το Πεκίνο, άρχισαν να μεταβάλουν την κατάσταση υπέρ της Ρωσίας.

Ήταν αδύνατο να μην αντιδράσει ο Πούτιν και στην περίπτωση της Ουκρανίας, αλλά και στην περίπτωση της Συρίας με το «τέρας» των Τζιχαντιστών που δημιούργησαν πάλι με επιπόλαιο τρόπο οι Δυτικοί, καθώς η επικράτηση του ισλαμικού χαλιφάτου θα ήταν το πρώτο βήμα για την μετάσταση του ισλαμικού καρκινώματος μέσα στην ίδια την Ρωσία, με ανυπολόγιστες συνέπειες και για τον ίδιο.

Αντιλαμβανόμενος την σοβαρότητα της κατάστασης στην Συρία για την ίδια την Ρωσία, αιφνιδίασε για άλλη μια φορά τους δυτικούς που δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν.

Αλλά αυτοί που περισσότερο ίσως αισθάνθηκαν την κρύα «ανάσα» της Αρκούδας, είναι στην Άγκυρα, καθώς ο Ερντογάν είχε πιστέψει ότι οι Αμερικανοί θα τον στήριζαν στην τελική έφοδο για την ανατροπή του Άσαντ. Αντιθέτως η Ουάσιγκτον προτίμησε να στηρίξει τους Κούρδους και μάλιστα σε σύμπνοια με την Μόσχα.

Τώρα η κατάσταση είτε έτσι είτε αλλιώς θα είναι μια μεγάλη στρατηγική ήττα για την Τουρκία. Εκεί όμως που θα παιχτεί το μεγάλο «παιχνίδι» και που ακόμα δεν έχει αρχίσει είναι με τους Κούρδους. Η κατ’ αρχή συμφωνία ΗΠΑ – Ρωσίας για την στήριξη των Κούρδων της Συρίας με την σφοδρή αντίδραση της Άγκυρας που βομβαρδίζει ήδη το κουρδικό PYD της Συρίας και η διαφαινόμενη ανακήρυξη ανεξάρτητης κουρδικής εστίας στην Βόρειο Συρία, θα είναι ένα θανάσιμο χτύπημα για την Άγκυρα.

Ούτως η άλλως η Αρκούδα έδειξε ότι δεν αστειεύεται και από την θέση του χαμένου της Ουκρανίας βρέθηκε στην θέση του επιτιθεμένου, με όλες τις αρνητικές συνέπειες για την ίδια την Άγκυρα

Το παιχνίδι εξελίσσεσαι!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

4 Σχόλια

 1. Η Τουρκία πράγματι είναι εγκλωβισμένη στο μεγαλύτερο – και ίσως μοιραίο – στρατηγικό αδιέξοδο της ιστορίας της.

  Οι νεοοθωμανικές φαντασιώσεις και η μεγαλομανία του διδύμου Ερντογάν – Νταβούτογλου οδηγούν την Τουρκία σε περιπέτειες με απρόβλεπτη κατάληξη.

  Βαδίζουμε προς την οριστική λύση του «ανατολικού» ζητήματος, και η Τουρκία είναι πάλι ο «μεγάλος ασθενής».

  Παρά τους βρυχηθμούς και τους λεονταρισμούς της Άγκυρας, κάθε μέρα που περνά φέρνει το πικρό ποτήρι του διαμελισμού όλο και πιο κοντά για την τουρκική ηγεσία.

  Η σημερινή κατάσταση μοιάζει εκπληκτικά με την εποχή της δημιουργίας του Ελληνικού κράτους, και συγκεκριμένως την τριετία 1827 – 1830.

  Οι επαναστατημένοι Έλληνες του 1827 είναι οι εξεγερμένοι Κούρδοι του 2015.

  Οι επαναστατημένοι Έλληνες του 1827 έχουν δημιουργήσει τετελεσμένα επί του εδάφους – τις απελευθερωθείσες περιοχές Μωριά και Ρούμελης – και οι εξεγερμένοι Κούρδοι του 2015 έχουν δημιουργήσει τα δικά τους τετελεσμένα σε Βόρειο Ιράκ και Βόρεια Συρία.

  Η επέμβαση του Ιμπραήμ απειλεί με γενοκτονία τους Έλληνες, και η εμφάνιση του ISIS απειλεί με γενοκτονία τους Κούρδους και τους Χριστιανούς.

  Οι μεγάλες δυνάμεις του 1827 – Αγγλία, Γαλλία, Ρωσία – δεν μπορούν να βρουν μια κοινή γραμμή στο Ελληνικό ζήτημα…..Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και σήμερα με τους Κούρδους.

  Ώσπου τελικώς ο Τσάρος Νικόλαος Α’ – υπό την πίεση λαού και Στρατού – αποφασίζει να δράσει δυναμικά και διαμηνύει στους Αγγλογάλλους ότι η Ρωσία θα λύσει το Ελληνικό ζήτημα, με ή χωρίς την σύμπραξή τους…

  Οι Αγγλογάλλοι πανικοβάλλονται μπροστά στο ενδεχόμενο μονομερούς Ρωσικής επικρατήσεως στην Ελλάδα και αναγκάζονται να συμμετέχουν στην λύση – έτσι φτάνουμε στο Ναυαρίνο και στην Συνθήκη της Αδριανουπόλεως το 1829.

  Τα ίδια ακριβώς συμβαίνουν σήμερα με τους Κούρδους, όπου η δυναμική και αιφνιδιαστική Ρωσική επέμβαση ανάγκασε τους Αμερικανούς να πλειοδοτήσουν σε επίδειξη «φιλίας» προς τους Κούρδους – υπό τον φόβο της προσχωρήσεως των τελευταίων στον Ρωσικό συνασπισμό.

  Οι ομοιότητες μεταξύ 1827 και 2015 είναι εντυπωσιακές, και η μαθηματικώς βεβαία κατάληξη θα είναι η δημιουργία Κουρδικού κράτους και ο διαμελισμός της Τουρκίας.

  Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 άρχισε το ξήλωμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, και η Κουρδική εξέγερση του 2015 θα κλείσει τον κύκλο με τον οριστικό διαμελισμό του «μεγάλου ασθενούς».

  Ας προσέχουμε όμως, διότι το ετοιμοθάνατο θηρίο είναι και το πιο επικίνδυνο…

 2. Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ!!!

  Η ΜΕΓΑΛΗ Αγάπη του Πούτιν και της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για τον…ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΣΜΟΝ…

  Αφιερωμένο σε όλους όσους νομίζουν ότι ο Πούτιν θα «σώσει» τόσο την Ελλάδα, όσο και όλο τον κόσμο από την απειλή της παγκόσμιας ανόδου του Μουσουλμανισμού…

  Όσον αφορά τον «ΜΕΓΆΛΟ ΗΓΈΤΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΊΑΣ ΠΟΎΤΙΝ», δεν ξέρω για εσάς, αλλά κατ᾽εμέ και σύμφωνα με πολλές ανησυχητικές αποδείξεις για τον ίδιον, φάσκει και αντιφάσκει ο κ. Πούτιν σχετικά τόσο με την αντιμετώπιση της διεθνούς ανόδου της απειλής Μουσουλμανισμού σε όλον τον κόσμο από πλευράς της κυβέρνησής του, τόσο με την έκθεση των εγκλημάτων του διεθνούς Εβραϊσμού (ΥΜΝΗΤΉΣ ΤΟΥ «ΟΛΟΚΑΥΤΏΜΑΤΟΣ» ΚΙ Ο…ΠΟΎΤΙΝ…;;;!!! Αυτό το νομοσχέδιο περί απαγόρευσης οποιασδήποτε άρνησης του δήδεν Εβραιοκού Ολοκαυτώμτος ΤΟ ΥΠΈΓΡΑΨΕ ΠΈΡΣΥ Ο ΊΔΙΟΣ Ο ΠΟΎΤΙΝ!!! ΆΡΑ τι μας υπονοεί αυτό το πράγμα για τον ίδιον;;; Υποστηρίζει αυτό το αρχι-παραμύθι των Εβραίων —με τον οποίο έχουν τρομοκρατήσει λαούς ανά την Ευρώπη απαγορεύοντας την δημόσια άρνησιν αυτού— αυτός ο μεγάλος Ορθόδοξος πατριώτης, ο Πούτιν;;; Και αν ναι, ΓΙΑΤΊ και ΠΏΣ;;; http://greeknewsondemand.com/2015/08/13/%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CF%8E%CF%86%CE%B5%CE%BB%CE%B7-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%80%CE%AC%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%BF%CF%83-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%86-2/) από πλευράς της δικιάς του, ΌΣΟ και με τη στάση του απέναντι στη Νέα Τάξη Πραγμάτων εν γένει. (Η Παγκόσμια Τάξις α λα…ΠΟΎΤΙΝ;;;
  http://greeknewsondemand.com/2015/10/01/%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%AC%CE%BE%CE%B9%CF%82-%CE%B1-%CE%BB%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%B9%CE%BD/)

  Πρώτον, το είδατε πριν απο μερικές εβδομάδες;;; ΜΌΛΙΣ ΧΡΊΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΑΦΙΕΡΏΘΗΚΕ ΚΑΙΝΟΎΡΙΟ ΚΑΙ ΤΕΡΆΣΤΙΟ ΤΈΜΕΝΟΣ…ΣΤΗ ΜΏΣΧΑ ΧΆΡΙΝ ΣΤΟΝ ΠΟΎΤΙΝ. Ναι! Χαχαχα! Ο ΜΕΓΆΛΟΣ και ΘΑΡΑΛΈΟΣ ηγέτης της Ορθοδοξίας μας μόλις αφιέρωσε, στη χώρα τη δικά του, ένα τεράστιο τσαμί εις τους…ΜΟΥΣΟΥΛΜΆΝΟΥΣ. Η New York Times στις 23 Σεπτ. του 2015 αναφέρει τα εξής για τη μεγάλη εκδήλωση αυτή:

  «Πλαισιωμένος από τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν της Τουρκίας και τον Μαχμούντ Αμπάς, τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε την ομιλία του στα εγκαίνια του τζαμιού, την οποία αποκάλεσε το μεγαλύτερο τζαμί της Ευρώπης, για να δοθεί έμφαση ότι η Ρωσία θα αναπτύξει το δικό του σύστημα της θρησκευτικής εκπαίδευσης και κατάρτισης για την αντιμετώπιση του εξτρεμισμού.»
  Και ήταν εκεί και ο…ΕΡΝΤΟΓΚΆΝ κιόλας! Ναι!…ναι! Δόθηκε πρόσκληση ακόμη και στον ηγέτη της Τουρκίας να παραβρεθεί κι αυτός στην τελετή αυτή (δείτε παραπάνω την φώτο.). Αλλά πάλι μπερδεύομαι ρε παιδιά, γιατί πώς είναι δυνατόν ο Πούτιν να δίνει πρόσκληση στον Τούρκο ηγέτη για να παραστεί σε αυτή τη μεγάλη τελετή, ενώ ΌΛΟΙ ξέρουν μέχρι τώρα, ότι υποστηρίζει λάθρᾳ τους ΤΡΟΜΟΚΡΆΤΕΣ της ISIS και…Η ΤΟΥΡΚΊΑ!

  Μιλάμε για τον ίδιον Πούτιν ο οποίος «εξοντώνει» αυτή τη στιγμή τις δυνάμεις της ISIS, έτσι δεν είναι;;;

  Αλλά δεν σταματάμε εδώ ρε παίδες, γιατί το ακόλουθο βίντεο μας έρχεται την κατάλληλη στιγμή, για του λόγου το αληθές, ώστε να μας επιβεβαιώσει το… ΓΕΓΟΝΌΣ ότι τρέφεται, μέσ´στην Ρωσία, μεγάλη αγάπη και ανοχή για τους ΜΟΥΣΟΥΛΜΆΝΟΥΣ τόσο από τη πλευρά του κ. Πούτιν όσο και από τη πλευρά της… ΕΠΊΣΗΜΗΣ ΡΩΣΙΚΉΣ ΟΡΘΌΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΊΑΣ. Το ακόλουθο ηχητικό τα λέει όλα και καταγράφει μια ομιλία του Ορθόδοξου αρχιερέως Dmitri Smirnov. Σε ένα κήρυγμα που έλαβε χώρα σύμφωνα με πληροφορίες σε μια εκκλησία στη Μόσχα την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου, 2014, ο Ορθόδοξος αρχιερεύς της Ρωσίας, Ντμίτρι Smirnov, δήλωσε ότι το μέλλον ανήκει στους μουσουλμάνους αφού τους συνέκρινε με τους… Χριστιανούς.

  Δείτε και ΦΡΊΞΤΕ.
  The Future belongs to the Muslims – Orthodox archpriest Dmitri Smirnov (ΤΟ ΜΈΛΛΟΝ ΑΝΉΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΆΝΟΥΣ

  Προς όλους τους πατριώτες στην Ελλάδα: Θέλετε να μας βοηθήσει αυτός ο θαραλέος Ρώσος Ορθόδοξος ηγέτης να μας βοηθήσει να χτιστεί ανόλογο και ΤΕΡΆΣΤΙΟ ΤΖΑΜΙ στη χώρα…ΤΗ ΔΙΚΙΆ ΜΑΣ;

  ΠΗΓΗ: http://greeknewsondemand.com/2015/10/07/%CE%B7-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%B7-%CE%B1%CE%B3%CE%AC%CF%80%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%B9%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B9%CE%BA/

 1. 30 Οκτ. 2015

  […] ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος http://www.nikosxeiladakis.gr […]

 2. 30 Οκτ. 2015

  […] ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος http://www.nikosxeiladakis.gr […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *