ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΣΟ ΟΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΒΡΟ ΚΑΙ ΝΑ…«ΣΩΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

5/5 (4)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Πριν από λίγο καιρό ένα ναυάγιο σημειώθηκε λίγο έξω από την Αδριανούπολη, όταν μία βάρκα που μετέφερε 10 πρόσφυγες αναποδογύρισε. Μετά από έρευνα της αστυνομίας βρέθηκαν νεκρή μία 37χρονη δασκάλα και τα δύο παιδιά της. Στη φουσκωτή βάρκα που θα τους περνούσε από την Τουρκία στην Ελλάδα ήταν και ο σύζυγός της, επίσης δάσκαλος. Εκείνος είναι ανάμεσα στους ανθρώπους που ακόμη αγνοούνται.

DARBECİLERİN KAÇIŞ YOLU MERİÇ =Ο ΕΒΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΔΙΑΦΥΓΗΣ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΩΝ

Η 37χρονη μαζί με τον επίσης δάσκαλο και διωγμένο από τον Ερντογάν σύζυγό της, πήραν τους δύο γιους τους και αποφάσισαν να φύγουν από την πατρίδα τους, λόγω των πολιτικών τους πεποιθήσεων. Ο άντρας της μάλιστα είχε φυλακιστεί για έντεκα μήνες, αμέσως μετά την απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Ερντογάν το καλοκαίρι του 2016. Ο 39χρονος άντρας ήταν δάσκαλος αγγλικών και η 37χρονη Αϊσέ δίδασκε τουρκικά.

Το γεγονός αυτό έφερε ξανά στην επικαιρότητα το ζήτημα των χιλιάδων Τούρκων που καταζητούνται από τον Ερντογάν μετά το πραξικόπημα και προσπαθούν να διαφύγουν εκτός Τουρκίας, οι περισσότεροι προς την Ελλάδα.

Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί για το θέμα αυτό ένα ειδικό τουρκικό κύκλωμα που προωθεί τους καταζητούμενους μέσω κυρίως του Έβρου.

Σύμφωνα με ένα αποκαλυπτικό άρθρο του Gökçer Tahincioğlu της εφημερίδας Milliyet, (18/2), το κύκλωμα αυτό κερδίζει χιλιάδες καθώς η ταρίφα αρχίζει από 500 δολάρια και φτάνει μέχρι και τις 10 χιλιάδες.

Η αποκάλυψη αυτή δημιουργεί πολλά ερωτηματικά και κυρίως με ποιο τρόπο το κύκλωμα αυτό προωθεί τους καταζητούμενους αλλά και τους λαθρό και τι προβλήματα μπορεί αυτό να δημιουργήσει στην χώρα μας.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *