“Τέτοια σφράγιση ναών δεν έγινε ούτε στη Σοβιετική Ένωση.”!… Στη… γραμμή ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ

5/5 (4)

==π.Δ … ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ <Άγιοι>, Ἂς μὴν εἴμαστε ζῶα ἄφωνα, φύλακες κοιμισμένοι, μισθωτοὶ ποὺ τὸ βάζουν στὰ πόδια μόλις δοῦν τὸ λύκο, ἀλλὰ ποιμένες ἄγρυπνοι καὶ εὐσυνείδητοι…..

Μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος: “Τέτοια σφράγιση ναών δεν έγινε ούτε στη Σοβιετική Ένωση.”!…

Οι κόκκινες γραμμές που δεν έθεσε η Εκκλησία –

«Οι παπάδες πρέπει να είναι μπροστάρηδες και όχι ουραγοί».


Συνέντευξη, μέσω skype, παραχώρησε στη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη, ο Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων, κ. Νεκτάριος.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε με πικρία για όλα όσα συμβαίνουν στην Εκκλησία με αφορμή την πανδημία και αναφέρθηκε στην περιπέτεια που είχε ο ίδιος πρόσφατα με αποτέλεσμα να σχηματιστεί δικογραφία εις βάρος του.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ : ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΔΕΣ..

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας καυτηρίασε όλους όσους άφησαν να εννοηθεί ότι η Θεία Κοινωνία μεταδίδει νοσήματα και τόνισε ότι «η διοικούσα Εκκλησία έπρεπε να θέσει κόκκινες γραμμές σε ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως είναι η πίστη μας και δεν το έκανε».

«Το Σύνταγμά μας ακόμη, μας καλύπτει και βοηθά την επικρατούσα θρησκεία, αλλά η Εκκλησία δυστυχώς δεν έθεσε κανένα όριο» συμπλήρωσε.

Ο Σεβασμιώτατος είπε, επίσης, ότι τέτοια σφράγιση ναών δεν έγινε ούτε στη Σοβιετική Ένωση.

«Ξέρετε τι σημαίνει οι άνθρωποι να μας ικετεύουν να ανοίξουμε τους ναούς να κοινωνήσουν και να λέμε όχι;

Να διψούν για Θεία Κοινωνία και εμείς να λέμε όχι;».

Έπρεπε να υπάρξει μεγαλύτερη στήριξη από τη ΔΙΣ σε αυτά τα θέματα, συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος, μάλιστα, και σε συνομιλία του με τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο θυμήθηκε ότι ο ίδιος του έλεγε, ότι:

«Οι παπάδες πρέπει να είναι μπροστάρηδες και όχι ουραγοί».

Αναφερόμενος στην κατ’ οίκον Εκκλησία, τόνισε ότι είναι ανεπαρκής, γιατί λείπει η Θεία Κοινωνία.

Έχουμε ανάγκη από ηγετικές προσωπικότητες για να οδηγήσουν τον λαό στη γη της Επαγγελίας.

Χρειαζόμαστε Μωϋσή στην Εκκλησία για να οδηγήσει στην Σωτηρία και την Λύτρωση, είπε, μεταξύ άλλων, στην συνέντευξή που παρακολουθείτε στο παραπάνω βίντεο.
Τεχνική υποστήριξη: Ανδρέας Χαλκιόπουλος Επιμέλεια: Πέπη Οικονομάκη orthodoxianewsagency

ΤΟ ΕΙΔΑ>>> ΕΔΩ

Όταν οι μπολσεβίκοι κατηγόρησαν τις εικόνες ως «εστίες μετάδοσης επιδημίας»

Οι εικόνες έπαιζαν έναν ιδιαίτερο ρόλο στην ζωή των Ορθοδόξων Ρώσων και ως εκ τούτου αποτέλεσαν στόχο της εκτεταμένης «αντιθρησκευτικής» προπαγάνδας των μπολσεβίκων. Το 1924 το περιοδικό “Bezbozhnik” («Άθεος») ισχυρίστηκε ότι μια επιδημία σύφιλης στην ύπαιθρο διαδόθηκε μέσω της πρακτικής του φιλήματος των εικόνων. Πέντε χρόνια αργότερα, κατά την «κολεκτιβοποίηση», ισχυρίστηκαν ότι έβρισκαν κρυμμένους κόκκους σιταριού κάτω από εικόνες. Η επίλυση του «προβλήματος των εικόνων» ήταν απλή: οι εικόνες έπρεπε να αφαιρεθούν και να καταστραφούν. Στις αρχές της δεκαετίας του 1920, τα αντιθρησκευτικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο πληθυσμός απομακρύνθηκε από τις εικόνες. Τυπώθηκε μάλιστα από το “Bezbozhnik u stanka” μια δέσμευση υπογεγραμμένη από τριάντα οκτώ εργάτες στο εργοστάσιο Krasnaia Zvezda στη Μόσχα, ότι κανένας δεν είχε εικόνες και κανένας δεν ακολουθούσε «λατρεία εικόνων». Μάλιστα, οι συνέπειες της απομάκρυνσης των εικόνων ήταν «θαυματουργικές». Το  Bezbozhnik ανέφερε ότι μετά την ανακοίνωση της κοινότητας του Novyi Put’ (Νέος Δρόμος) στην επαρχία Νίζνι Νόβγκοροντ το 1925, η κοινότητα άρχισε να ευημερεί: «Χωρίς τον Θεό, οι δουλειές μας πάνε καλύτερα. Λάβαμε δύο τρακτέρ, έναν εκλεπτυσμένο ψαλίδι, και όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για την επεξεργασία της γης …. »

http://redskywarning.blogspot.com

Tου διαφωτισμένου η μάνα χαίρεται…

Απλά στα υπ’ όψιν. Ακριβή μου μειονότητα, ορθόδοξοι μου, έχουμε να δούμε και να πάθουμε . Στώμεν καλώς! Φυλάξτε τα πρωτοτόκια σας! Δεν σας αγαπά κανείς σε αυτό τον τόπο! Δεν είμαστε δεδομένοι πια εδώ!

http://trelogiannis.blogspot.com/

Στη… γραμμή ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ για τα θρησκευτικά – Καταργεί τη δίωρη διδασκαλία τους στην Ε΄ και ΣΤ΄ δημοτικού !…

==π.Δ … ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΘΗΚΑΤΕ <Άγιοι>, ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ… ΓΙΝΑΤΕ ΠΡΟΒΑΤΟΣΧΗΜΟΙ ΛΥΚΟΙ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΠΟΙΜΕΝΕΣ……..

Την πολιτική του… ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει, ακόμη και σήμερα, το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αφού διατηρεί στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο για την Παιδεία την κατάργηση των δύο ωρών στη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών στα δημοτικά σχολεία, παρόλο που οι αρχικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης είχαν άλλο προσανατολισμό!

Κι αυτό ενώ οι πρόσφατες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας προβλέπουν ότι το μάθημα των Θρησκευτικών «πρέπει να διδάσκεται επί ικανό αριθμό ωρών διδασκαλίας εβδομαδιαίως, να μην υποβαθμίζεται, κατά τη διδασκαλία και την εξέταση, σε σχέση με άλλα μαθήματα» (ΣτΕ, απ. 1749, 16).

Η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (ΠΕΘ) με επιστολή της προς την υπουργό Νίκη Κεραμέως διαμαρτύρεται έντονα για την άρνηση διαλόγου εκ μέρους του υπουργείου και εκθέτει τις παρατηρήσεις της σχετικά με τις αποφάσεις για το μάθημα των Θρησκευτικών.

Καλεί το αρμόδιο υπουργείο να επαναφέρει τη δίωρη διδασκαλία των Θρησκευτικών στην ε΄ και την στ΄ τάξη του δημοτικού, καθώς και να οριστεί διδακτέα και εξεταστέα ύλη και να υπάρχει εγχειρίδιο.

Επίσης, ζητά να εξετάζεται το μάθημα κανονικά και ισότιμα με τα υπόλοιπα μαθήματα.

Στην επιστολή αναφέρεται, επίσης, το αίτημα η νέα ρύθμιση για τις απαλλαγές να περιλαμβάνει μόνο τις κατηγορίες των μαθητών που δικαιούνται απαλλαγή (ετερόδοξοι, αλλόθρησκοι και άθεοι) και να είναι συμβατή με τον υποχρεωτικό χαρακτήρα του μαθήματος, όπως αυτός κατοχυρώθηκε από τις πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Ο πρόεδρος της ΠΕΘ Ηρακλής Ρεράκης εκφράζει με λύπη του τη διαπίστωση ότι η κατάργηση των δύο ωρών στο δημοτικό που επιβλήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ παραμένει και στο παρόν νομοσχέδιο.

Παρόμοια, διατηρείται ο αντιπαιδαγωγικός και αντιεπιστημονικός διαχωρισμός των μαθημάτων του κ. Γαβρόγλου σε γραπτώς εξεταζόμενα και μη, παρά την αποδεδειγμένη και από διεθνείς έρευνες υποβάθμιση του μαθησιακού επιπέδου των Ελλήνων μαθητών.

Ιδιαίτερα στο λύκειο η εξαίρεση από την εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων συνιστά σαφέστατη υποβάθμιση του μαθήματος.

Δώρο για το ραμαζάνι στους μουσουλμάνους απο την Κεραμέως- Άδεια λειτουργίας σε τρία τζαμιά σε Κω και Ρόδο


ΤΟ ΕΙΔΑ>>> ΕΔΩ

Ο προφητικός λόγος του π.Σεραφείμ Ρόουζ

π. Σεραφείμ Ρόουζ. 

Το τελευταίο του κήρυγμα έγινε στην αγρυπνία της Εορτής της Μεταμορφώσεως , Αύγουστος 1982, στο μοναστήρι του, τη μονή του Αγίου Γερμανού. 

 Έλεγε σχετικά: «…Πρέπει πάντα να θυμούμαστε ότι το σπίτι μας είναι στους ουρανούς, πρέπει να αποτινάξουμε όλα τα μάταια και ασήμαντα πάθη και ανησυχίες που μας κρατούν δεμένους στη γη, στον πεσμένο γήινο κόσμο, τα οποία μας εμποδίζουν από την πραγματοποίηση του σκοπού της δημιουργίας μας… .
Οι έσχατοι χρόνοι είναι ήδη εδώ, βλέπουμε καθαρά την προετοιμασία της εποχής του Αντιχρίστου. 
Οι χριστιανοί θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή δοκιμασία της πίστης και της αγάπης τους για το Θεό……»

Αυτά πριν τριάντα οκτώ (38) χρόνια… 

Μου έλεγε κάποιος:
«Πιστεύω, αλλά πιστεύω λίγο».
Του λέω:
«Άκουσε, μου έλεγε ένας γέροντας που γνώρισα στην Αθήνα, ο γερό Ευμένιος ο λεπρός, «Να λες γιε μου στην προσευχή σου, Χριστέ μου εγώ θέλω ν’ αλλάξω αλλά δεν αλλάζω γιατί σε θέλω λίγο». Τι ωραία που μιλούσε!»

«Βοήθα με να σε θέλω πιο πολύ Χριστέ μου» έλεγε ο γέροντας Ευμένιος.

Αυτός είναι ερωτικός διάλογος.
Μόνο ένας ερωτευμένος μιλά έτσι.
Βοήθα με, σε θέλω λίγο.

Βοήθα με να σε θέλω πιο πολύ και ο Κύριος θ’ αρχίσει να σου δίνει.
Αν έχεις ανάγκη από πίστη θα σου δίνει πίστη.
Αν έχεις ανάγκη από πραότητα θα σου δίνει πραότητα.

Στον καθένα από εμάς δίνει ότι έχουμε ανάγκη.
Έτσι κερδίζεται η ζωή.
Η ζωή η αιώνιος.

http://trelogiannis.blogspot.com/

Γέρων Γαβριήλ Αγιορείτης. Περί τής Αγίας ανυπακοής.

Άγιος Ιγνάτιος : Προστάδιο της ελεύσεως του Αντίχριστου η αποστασία – Θα πλανηθούν κι οι εκλεκτοί…..

Θα πλανήσει και εκλεκτούς ο Αντίχριστος, προφήτεψε ο Αγ. Ιγνάτιος…

Θαύματα και σημεία – Άγιος Ιγνάτιος (Αλεξάνδροβιτς )
Κεφάλαιο Α’

1) Η αποστασία προστάδιο της ελεύσεως του Αντιχρίστου
Ο Αντίχριστος θα έλθη στον καιρό του• την εποχή που του καθωρίσθη. Θα προηγηθή μια γενική αποστασία. Το μέγιστο μέρος των ανθρώπων θα εγκαταλείψουν την Χριστιανική πίστη. Η αποστασία θα είναι το προστάδιο. Θα προετοιμάση τον κόσμο να δεχθή τον Αντίχριστο. Και μάλιστα να τον δεχθούν με το δικό του πνεύμα, που τότε θα μπη στην δομή της σκέψης των ανθρώπων. Η αναζήτηση του αντίχριστου θα τους γίνη αναγκαιότητα, γιατί τα συναισθήματα θα συμπίπτουν. Θα διψούν γι’ αυτόν, όπως διψούν σε στιγμές βαθειάς θλίψης για ποτά, που διαφορετικά τα θεωρούν αυτοκτονία. Θα τον επικαλούνται. Η ικεσία σ’ αυτόν, να έλθη, θα αντηχή σε κοινές συνάξεις.
Θα εκφράζη επίμονα την αξίωση να έλθη επί τέλους η μεγαλοφυΐα των μεγαλοφυϊών, που θα μπορέση να ανεβάση την τεχνική ανάπτυξη στην ανώτατη δυνατή βαθμίδα της και να φέρη στη γη τέτοια ευπραγία, ώστε ο ουρανός και ο παράδεισος να καταντήσουν πράγματα περιττά! Ο Αντίχριστος θα είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένος με την γενική ηθική και πνευματική κατεύθυνση των ανθρώπων της εποχής του.

https://eleftheroiellines.blogspot.com/2014/07/blog-post_24.html

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *