ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΚΟΠΙΩΝ : ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

5/5 (2)

Όσοι νόμιζαν ότι η σχισματική εκκλησία των Σκοπίων με σκοπό να αναγνωριστεί ως κανονική θα υποχωρούσε στο θέμα της ονομασίας του κρατιδίου και θα αποδέχονταν την ιστορική ονομασία Αρχιεπισκοπή Αχρίδας, απατηθούν και σε αυτό το θέμα.

Όπως αναφέρεται, η σχηματική εκκλησία των Σκοπίων με ψήφισμά της ζητά να παραμείνει αμετάβλητο το όνομα της εκκλησίας και της χώρας – Ζητά διατήρηση της εθνικής και πνευματικής ταυτότητας του «μακεδονικού λαού».

«Το όνομα της εκκλησίας και της χώρας πρέπει να μείνουν αμετάβλητα» ήταν η απόφαση της σχισματικής εκκλησίας των Σκοπίων, που αρνείται οποιαδήποτε αλλαγή στο όνομα «Μακεδονία».

Το «Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της πΓΔΜ – Αρχιεπισκοπή της Οχρίδας» επιβεβαίωσε εκ νέου κατά τις ετήσιες εργασίες του χθες και σήμερα τη θέση του ότι ούτε η χώρα, ούτε η εκκλησία δεν θα πρέπει να αλλάξουν όνομα, σύμφωνα με το ΜΙΑ.

Οι αρχιεπίσκοποι υιοθέτησαν ένα ψήφισμα στο οποίο επιβεβαιώνουν τη θέση της εκκλησίας όπως διατυπώθηκε στις 26 Δεκεμβρίου 2017, που προβλέπει «την αμετάβλητη συνταγματική θέση της μακεδονικής γλώσσας, τη διαφύλαξη του ενιαίου χαρακτήρα της Μακεδονίας και την προστασία της εθνικής ταυτότητας», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του συμβουλίου.

Romfea
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *