ΣΥΡΙΑ : ΟΡΟΣΗΜΟ Η 11Η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Χαρτης προέλασηςΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Την εντεκάτη Φεβρουαρίου έχουν βάλλει ορόσημο οι Ρώσοι στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Συρία για την ολοκληρωτική πτώση της σημαντικής πόλης του Χαλεπιού, όπως αναφέρει ενδεικτικά ο τουρκικός τύπος, με την επισήμανση ότι από εκεί και μετά αρχίζει η ανοιχτή πλέον αντιπαράθεση μέτωπο με μέτωπο των ρωσικών δυνάμεων με την Τουρκία.

Σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, οι Ρώσοι αναμένεται σε συνδυασμό με τις προελαύνουσες συριακές δυνάμεις του Άσαντ να εντείνουν τις προσπάθειες τους και τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς έτσι ώστε μέχρι την 11η Φεβρουαρίου να έχει πέσει το Χαλέπι και να έχει ξεκαθαρίσει όλη η ευρύτερη περιοχή από τους ισλαμιστές και τους Τουρκομάνους.

Ήδη στην Άγκυρα σε τηλεοπτικές αναλυτικές εκπομπές, (κανάλι NTV το βράδυ του Σαββάτου 6/2)), κάνουν λόγο για το ότι η Τουρκία τώρα συνορεύει προς τα νότια με την… Ρωσία!

Σύμφωνα με ρωσικές πληροφορίες, οι Ρώσοι εκτός από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς που έχουν ενταθεί, χρησιμοποιούν στο έδαφος άρματα μάχης τύπου T-90 με τα οποία έχουν προμηθεύσει από το 2015 τον συριακό στρατό που προελαύνει και πυραύλους, TOW-2Α!

Ο κύριος στόχος της ρωσικής προέλασης μαζί με τους Σύριους, είναι μέχρι την 11η Φεβρουαρίου που θα συνέρθει στο Μονάχο της Γερμανίας η Διεθνής Ομάδα Στήριξης της Συρίας, να έχει περάσει όλη αυτή η περιοχή στα χέρια του συριακού καθεστώτος, ανοίγοντας τον δρόμο για τα τουρκικά σύνορα.

Μπροστά σε αυτή την προέλαση, η Άγκυρα θυμίζει… θηρίο κλεισμένο στο κλουβί που βρυχάται συνεχώς, αλλά δεν μπορεί να κάνει τίποτα.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

1 Response

  1. 7 Φεβ. 2016

    […] ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος http://www.nikosxeiladakis.gr […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *