Συντονισμένος «πόλεμος» Τούρκων και «βαρβάρων» – Η Ελλάδα θα αναγκαστεί να ανοίξει πυρ (ΒΙΝΤΕΟ)

5/5 (1)

ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ Η ΠΑΤΡΙΣ – ΜΩΥΣΗΣ ΜΟΝΑΧΟΣ ΕΚ ΠΡΕΒΕΖΗΣ
Ομιλία – χαιρετισμός του π. Μωϋσή σήμερα στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης ενάντια στους έποικους ισλαμιστές.
…. Κανείς δεν θα μας διώξει από τον τόπο που μας γέννησε. Αυτή η γη είναι δική μας. Ετούτο το Ιερό χώμα των προγόνων μας το ποτισμένο με τίμιο μόχθο και αίμα είναι καταδικό μας και δεν μπορεί κανείς να μας το πάρει.
Θα νικήσουμε και αυτή τη φορά, γιατί στο τέλος πάντα νικά το δίκαιο. Αυτή η νίκη μας ανήκει από καιρό και θα είναι η μεγαλύτερη στα μετά Χριστού χρόνια, καθότι η Ελλάδα δεν έχει δικαιωθεί ως Ορθόδοξη χώρα για την παγκόσμια προσφορά της.
Ενωμένοι, ψύχραιμοι, ατρόμητοι, χωρίς φόβο σε τούτη τη δύσκολη στιγμή που έλαχε σε εμάς να σηκώσουμε στους ώμους μας την ιστορία του Έθνους μας.
Κανείς δεν θα μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από τις σελίδες της ιστορίας.
Δεν υπάρχουν φιλικές χώρες προσκείμενες στην Ελλάδα, γιατί δεν υπάρχουν πολλοί εχθροί. Ο αντίπαλος είναι ένας και ο μεγαλύτερος εχθρός του είναι οι Έλληνες.
Μην περιμένετε καμιά ανθρώπινη βοήθεια, ούτε από το κράτος. Μόνοι μας θα αγωνιστούμε έως τελικής πτώσεως μερικών σωμάτων Ελλήνων.
Μόνο σε αυτή την καμπή της ιστορίας που κινδυνεύει και από εξισλαμισμό η φυλή μας, μπορούμε να μιλάμε για καλή υπερηφάνεια.
Είμαι Έλληνας και δεν φοβάμαι κανέναν, παρά μόνο τον κακό εαυτόν μου που με φέρνει αντίπαλο στον συν Έλληνα. Δεν περιμένω βοήθεια, ούτε ικετεύω για βοήθεια, γιατί έχω σύμμαχο τον Τριαδικό Θεό και την Δέσποινα αυτού του τόπου.
Δεν φοβάμαι τον θάνατο, γιατί δεν υπάρχει θάνατος, αλλά μετάβασης στο αληθινό κόσμο.
Η δική μας πατρίδα είναι το ιερότερο ιδανικό αυτού του κόσμου, γιατί είναι η μόνη που γεννάει ανθρώπους. Αν αυτό είναι ρατσισμός, τότε βγάζω ψεύτη τον Υιό του ανθρώπου, που είπε «Ελλάς γαρ μόνη ανθρωπογονεί…… ».
Ωσάν αφιερωμένος στον Θεό θα ήθελα να σας προτείνω τρία υπερόπλα. Την προσευχή με δάκρυα μετανοίας, την ενότητα μεταξύ μας, που Δόξα τω Θεώ άρχισε να γίνεται πραγματικότητα και τη θυσία για έναν λαό βασανισμένο, που μπορεί όταν θα μεγαλουργήσει ξανά, να αλλάξει τον κόσμο.
Ιερά παρακαταθήκη παραλάβαμε από μυριάδες νεκρών Ελλήνων και αυτήν πρέπει να μεταβιβάσουμε στα παιδιά μας.
Για να επιβληθεί ο Αντίχριστος, θα πρέπει να σβήσει από τον Παγκόσμιο χάρτη η Ελλάδα. Θα τους αφήσουμε;
Ο Ερντογκάν, η Μέρκελ, ο Τράμπ, ο Μακρόν, η Μητσοτάκης, η Τσίπρας και σχεδόν όλοι οι άλλοι έχουν ένα αφεντικό, τον σατανά, τον άρχοντα αυτού του ψεύτικου κόσμου. Εμείς οι Έλληνες έχουμε του Ιησού, τον Θεό μας.
Γι΄αυτό σύμφωνα με τα λόγια Του, ας μη φοβηθούμε αυτούς που ενδέχεται να σκοτώσουν το γήινο σώμα, αλλά δεν μπορούν να πειράξουν την ψυχή μας. Εκτός και αν τους την παραδώσουμε.
Σύμφωνα με την συμπεριφορά του Χριστού δεν μπορώ να αποσιωπήσω τον χειρότερο εχθρό του λαού, μετά τον Ασώματο.
Το Κρόνιο Ιερατείο της Εκκλησίας του Νέου. Μασόνοι, μισέλληνες, ενδοτικοί, φιλοχρήματοι, φίλαυτοι, απόντες σε κάθε αντίσταση του λαού. Εβραιοπροσκυνημένοι, που κρατάνε το έθνος σε καταστολή, με το πρόσχημα της υπακοής προσπαθούν να καθυποτάξουν το ανυπότακτο πνεύμα του Έλληνα αγωνιστή.
Κατ΄εντολήν των σκοτεινών δυνάμεων που εργάζονται εντός του Ιερατείου, ανοίγουν τις αγκαλιές τους σε Ισλαμιστές και αιρετικούς παπικούς και εκδιώκουν, φυλακίζουν και συκοφαντούν τους Έλληνες Ορθοδόξους.
Θα έρθει μια μέρα που πολλοί από εμάς θα τα δούμε, όπου ο Χριστός για να μη θυμίζει τίποτα από το σκοτεινό παρελθόν των ρασοφόρων, θα αλλάξει και τα ράσα τους στην νέα Ελλάδα. Θα τα κάνει Λευκά ωσάν τα δικά Του, με νέους Ιερείς που θα θυσιάζονται για τον λαό.
Έχουμε αποστατήσει θανάσιμα και ανεπανόρθωτα και δεν μετανοούμε, πως θα γίνουν τότε αυτά που είπα;
Εμείς ούτε θέλουμε ούτε μπορούμε, ο Χριστός τα πάντα δύναται. Δεν την έχει για χάσιμο την χώρα Του, τον ομφαλό της γης, θα μας αναγκάσει με τους Ισλαμιστές μισθοφόρους, τις ασθένειες, τους σεισμούς, την πείνα, τους Τούρκους να μετανοήσουμε. Θα περάσουμε δύσκολα, αλλά θα επιβιώσουμε.
Αυτή κατεργάζονται την καταστροφή μας ο Θεός θα φέρει την Ελευθερία μας.
Ποιος περίμενε ότι θα έκλειναν οι καφετέριες, τα κλάμπ, τα καρναβάλια, σε λίγο και πολλά άλλα, γι΄αυτό σας λέω, έχετε πίστη Θεού, σε καλό θα μας βγούν οι κατά τα ανθρώπινα συμφορές! Άλλωστε εμείς τις προκαλούμε με τις εκτρώσεις, τις μοιχείες, την ασπλαχνία μας, τον κιναιδισμό και γενικά την αποστασία μας.
Καλή μετάνοια, καλόν ένοπλο αγώνα, ο Θεός να ευλογήσει την υπεράσπιση των συνανθρώπων μας.
ΜΩΥΣΗΣ ΜΟΝΑΧΟΣ ΕΚ ΠΡΕΒΕΖΗΣ
Συντονισμένος «πόλεμος» Τούρκων και «βαρβάρων» – Η Ελλάδα θα αναγκαστεί να ανοίξει πυρ (ΒΙΝΤΕΟ)

Νέες εικόνες βάζουν «φωτιά» στα σύνορα…
Ηρεμία επικρατεί από χθες το βράδυ έως και σήμερα το πρωί, κατά μήκος της ελληνοτουρκικής συνοριογραμμής.
Υπενθυμίζεται πως το Σάββατο, κλιμακώθηκε για ακόμη μια μέρα η ένταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, όπου έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες εισβολείς, με στόχο να διέλθουν στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
Οι προσπάθειες της Άγκυρας για να δημιουργηθούν «τρύπες» σε τμήματα του φράχτη του Έβρου στις Καστανιές, έχουν πέσει μέχρι στιγμής στο κενό.
Οι ελληνικές αρχές αποκαθιστούν άμεσα, όποια ζημιά γίνεται στον φράχτη, παρά τις επιθέσεις που δέχονται οι άνδρες του στρατού και της αστυνομίας, ακόμη και από τούρκους συναδέλφους τους!
Συμφωνά με αστυνομικές πηγές μετανάστες πήγαν να ρίξουν τον φράχτη με γάντζο και σχοινιά τραβούσαν περισσότερα από 20 άτομα, τόσο το πρωί του Σαββάτου όσο και το απόγευμα της Παρασκευής, ενώ υπήρξε απόπειρα να πέσει ο φράχτης ακόμη και με τεθωρακισμένο όχημα.
Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε τις τουρκικές δυνάμεις να βάλλουν κατά της Ελλάδας, να πετούν χημικά κατά των Ελλήνων και στην συνέχεια, όσο οι Έλληνες στρατιώτες και αστυνομικοί δεν βλέπουν, οι παράνομοι μετανάστες να προσπαθούν να τραβούν τον φράχτη για να τον ρίξουν και να εισβάλλουν μέσα.
Σε άλλο βίντεο ο Κοινοτάρχης Καστανιών καταμαρτυρεί πως οι Τούρκοι μαζί με τους «βαρβάρους» εισβολείς προσπάθησαν να κόψουν τον φράχτη με ηλεκτρικά πριόνια, ενώ τούρκοι ειδικοδυναμίτες σημαδεύουν τους Έλληνες στρατιώτες.
Αν τελικά καταφέρουν να ρίξουν τον φράχτη και μαζικά εισβάλλουν στην Ελλάδα, τότε τα πράγματα θα γίνουν δύσκολα, καθώς αν τους αφήσουμε να περάσουν, τότε δεν αποκλείεται να λεηλατήσουν σπίτια και περιουσίες Ελλήνων.
Αναγκαστικά οι Ένοπλες Δυνάμεις θα πρέπει να ανοίξουν πυρ!

ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΗΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΝ-ΕΚΟΒΑΝ ΤΟΝ ΦΡΑΧΤΗ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΠΡΙΟΝΙΑ.!!!!!!!!!

el.gr
Η βοήθεια της Υπεραγίας Θεοτόκου, στον βασιλέα Ιωάννη.

H Παναγία στηρίζει τον Ελληνισμό και τον φιλόχριστο βασιλέα Ιωάννη.

Ο Ιωάννης Α’ Κουρκουάς (Τσιμισκής) ήταν βασιλιάς -αυτοκράτορας επί επτά χρόνια. Κατέλαβε τον θρόνο μετά την άδικη-απάνθρωπη δολοφονία του Νικηφόρου Φωκά στις 11 Δεκεμβρίου 969. Ο Ιωάννης Τσιμισκής ήταν ένας από τους μεγαλύτερους αυτοκράτορες και στρατηγούς της Ελληνικής-Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Ήταν ικανότατος ηγέτης με πολύπλευρες δυνατότητες φιλόπτωχος, ευγενής, δίκαιος, γενναίος και έλαβε φιλολαϊκά μέτρα.

Ενδεικτικό εiναι ότι όταν δεν πολεμούσε, έκανε παρέα και περιπάτους με τους λεπρούς της Βασιλεύουσας-
Κωνσταντινούπολης.

Είχε μικρό ανάστημα αλλά οι ικανότητές του ήταν μεγάλες. Έβαζε τέσσερα άλογα στην σειρά, το ένα πίσω από το άλλο και με ένα άλμα βρισκόταν από το τελευταίο, έφτανε να ιππεύσει το πρώτο. Επίσης στην τοξοβολία εθεωρείτο ασυναγώνιστος, διότι μπορούσε να περάσει το βέλος του μέσα από δαχτυλίδια.

Ο Αυτοκρατορικός στρατός λάτρευε τον Ιωάννη, διότι πολεμούσε γενναία στην πρώτη γραμμή της κάθε μάχης-πολέμου. Η ταχύτητα του στην ιππασία και στο σπαθί ήταν παροιμιώδης. Κανένας δεν ήταν σε θέση να τον ανταγωνιστεί. Παντρεύτηκε μία από τις αδελφές του Ρωμανού Β’, την Θεοδώρα, μια γυναίκα θεοσεβή και ήπια το 971. Ακόμη πάντρεψε την πριγκίπισσα Θεοφανώ με τον Γερμανό διάδοχο του θρόνου τον Όθωνα Γ’, για διπλωματικούς λόγους. Όπως έχω επισημάνει σε παλιότερες ιστορικές μου εργασίες είναι γεγονός ότι υπήρξε πολύ καλύτερος διπλωμάτης από τον θείο του και αυτοκράτορα Νικηφόρο Φωκά, καθώς διέγνωσε άμεσα τον γερμανικό κίνδυνο. Για αυτό και συμφώνησε στο αίτημα, να παντρευτεί μια Ελληνίδα πριγκίπισσα, ο διάδοχος του γερμανικού θρόνου ο Όθων.

Συνέχεια εδώ
oimos-athina.blogspot.com › 2019/05 › blog-post_45

ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕΡΟΣ Α΄.

Καλή η αρχή, αλλά πρέπει άμεσα να ετοιμαστούμε για το χειρότερο σενάριο …και ιδού το πως

Είναι ίσως μία από τις λίγες φορές που η χώρα μας… ήρθη στο ύψος των περιστάσεων όχι λεκτικά αλλά πρακτικά. Έδρασε πάλι ο από μηχανής «θεός της Ελλάδας» ή επαληθεύθηκε για μία ακόμη φορά ότι το «αγώι ξυπνάει τον αγωγιάτη»; Το ερώτημα είναι αυθόρμητο και η διερεύνηση για την απάντησή του μπορεί να αφεθεί για το μέλλον. Σημασία έχει το παρόν και ότι η χώρα κατάφερε σε ελάχιστο χρόνο να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά μία σοβαρότατη απειλή εθνικής ασφάλειας που οργανώνεται και διευθύνεται από την Τουρκία.
Του ΑΙΡΕΤΙΚΟΥ
Πλέον σε κανέναν δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία ότι ο Ερντογάν διαπιστώνοντας ότι οι ηγεμονικοί – νεοθωμανικοί σχεδιασμοί του, για πλειάδα, περισσότερο ή λιγότερο γνωστών λόγων αποτυγχάνουν, αποφάσισε να κλιμακώσει υιοθετώντας στρατηγική έμμεσης προσέγγισης. Χρησιμοποιεί τις προσφυγικές – μεταναστευτικές ροές για να ασκήσει άμεση πίεση στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να εκμαιεύσει όσα περισσότερα ανταλλάγματα μπορεί στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο, τη Συρία και φυσικά για την κλονιζόμενη οικονομία του.
Ταυτόχρονα, όπως έχει ήδη σημειωθεί σε προηγούμενη ανάρτηση (βλ. «Όταν διακηρύσσεις “κλείσιμο των συνόρων” πρέπει να το εννοείς και να το δείχνεις»), η Τουρκία φανερά πλέον έχει αναγάγει τη διαχείριση των προσφυγικών – μεταναστευτικών ροών σε επίσημη κρατική επιχειρηματική δραστηριότητα, αντλώντας τεράστιες ποσότητες «μαύρου χρήματος» (λόγω του μεγάλου όγκου τους), που εκτός τον ατομικό πλουτισμό των άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενων και των εποπτευόντων αποτελεί και πηγή χρηματοδότησης των τουρκικών «μαύρων επιχειρήσεων» σε διάφορες περιοχές του κόσμου.
Το οικονομικό κίνητρο δεν θα πρέπει να υποτιμηθεί ως ένας εκ των παραγόντων που λήφθηκαν υπόψη στον σχεδιασμό των τουρκικών ενεργειών στη Συρία. Εφόσον τα άμεσα οικονομικά οφέλη από τον έλεγχο – διεύθυνση των ροών είναι τόσο σημαντικά, η συντήρηση και ενίσχυση τους είναι αναμενόμενη. Ας σημειωθεί ότι όποιες μαρτυρίες προσφύγων – μεταναστών έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αναφέρονται σε πληρωμές με ευρώ («σκληρό συνάλλαγμα») και όχι με τις συνεχώς κλονιζόμενες τουρκικές λίρες.
Με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η τουρκική προσπάθεια «εργαλειοποίησης» των προσφυγικών – μεταναστευτικών ροών απέτυχε, τόσο στον κύριο αντικειμενικό σκοπό της, την ως είδος πλημμυρίδας μαζική είσοδο στη χώρα μας με σκοπό την αποσταθεροποίηση της αλλά και σε έναν τουλάχιστο δευτερεύοντα, τη δημιουργία εσωτερικού πολιτικού ρήγματος. Με την πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξή του, ο πρώην πρωθυπουργός και νυν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διασφάλισε την αποτυχία των τουρκικών σχεδιασμών σε εσωτερικό επίπεδο.
Υπάρχουν όμως ορισμένα δεδομένα τα οποία θα πρέπει να μας προκαλούν ανησυχία καθώς αποτελούν ισχυρές ενδείξεις για την επόμενη φάση των τουρκικών σχεδιασμών. Καταρχάς, η συνεχής ανακοίνωση από επίσημα τουρκικά χείλη (Ερντογάν, Τσαβούσογλου) για την ύπαρξη νεκρών ή τραυματιών ως αποτέλεσμα της ελληνικής αντίδρασης. Η επιμονή αυτή είναι εύκολα εξηγήσιμη καθώς αφενός επιχειρεί να παρουσιάσει διεθνώς τη χώρα μας ως σφαγέα ανθρώπων που μετακινούνται για να ξεφύγουν από τον πόλεμο ή την ανέχεια και αφετέρου να ερεθίσει το θυμικό απελπισμένων ανθρώπων ώστε να εξωθηθούν να δράσουν δυναμικά.
Γενικά μέχρι σήμερα, οι δυνάμεις που ασφαλίζουν τα σύνορα της χώρας αλλά και οι κάτοικοι των παραμεθόριων περιοχών που συνδράμουν πολλαπλά (συμπεριλαμβανομένης και της άριστης γνώσης της γεωγραφίας των περιοχών όπου κατοικούν) έχουν επιδείξει πειθαρχία και αυτοκυριαρχία.
Όμως με βάση την προαναφερόμενη εκτίμηση περί των τουρκικών σχεδιασμών, η κοινή λογική υποδεικνύει ότι εφόσον το «ατύχημα» δεν μας προέκυψε, η Τουρκία δεν θα διστάσει να οργανώσει την πρόκληση του. Ή ακόμη και να το οργανώσει / σκηνοθετήσει και μετά να παρουσιάσει τα… αποτελέσματα του. Η προβοκάτσια και η παραπληροφόρηση πάντα αποτελούσαν μεθόδους υψηλού ανταποδοτικού οφέλους, ιδιαίτερα αν είναι καλά οργανωμένες.
Εδώ θα θυμίσουμε ότι η οργάνωση και εκδήλωση της αποκαλούμενης «αραβικής άνοιξης» στηρίχθηκε αποκλειστικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έδρασαν καταλυτικά στην κινητοποίηση μεγάλων μαζών. Σε αυτό το πλαίσιο, ακόμη και σε αυστηρή γλώσσα διάψευση των τουρκικών ισχυρισμών περί νεκρών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο μπορεί να αποδειχθεί μη επαρκής.
Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει συστηματικά, σε καθημερινή βάση, να δημοσιοποιεί σε παγκόσμιο επίπεδο όλα τα στοιχεία (οπτικό υλικό, επικοινωνίες και λοιπές πληροφορίες από ανοικτές πηγές ή από την ελληνική κοινότητα πληροφοριών) για την άμεση εμπλοκή τουρκικών κρατικών υπηρεσιών στη ανεξέλεγκτη είσοδο στη χώρα. Μπορεί σε κάποιους να φανεί υπερβολικό, αλλά σε πολλές περιπτώσεις κατά το παρελθόν η ελληνική κοινότητα πληροφοριών έχει αποδείξει ότι είναι ικανή να συλλέξει πληροφορίες υψηλής ακρίβειας.
Ένα άλλο ζήτημα που θεωρούμε ότι πρέπει να τύχει υψηλότατης προτεραιότητας είναι ότι θα πρέπει να αρχίσουμε τις προετοιμασίες για την μακρόχρονη αντιμετώπιση της προσπάθειας μαζικής και ανεξέλεγκτης παραβίασης των συνόρων μας.
Πάλι η κοινή λογική υποδεικνύει ότι η Τουρκία, μετά την αποτυχία της πρώτης φάσης του σχεδίου της, θα χρησιμοποιήσει τον μηχανισμό που έχει οργανώσει για να εντείνει τις προσπάθειες μαζικής και ανεξέλεγκτης παραβίασης των συνόρων μας.
Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι οι περίπου 10.000 έως 12.000 άνθρωποι στον αυτοσχέδιο καταυλισμό στον Βόρειο Έβρο όσο περνάει ο καιρός θα εξαθλιώνονται και θα απελπίζονται ακόμη περισσότερο; Άρα, θα είναι περισσότερο δεκτικοί σε ψεύτικες ελπίδες (παραπληροφόρηση) και πιο αποφασισμένοι να διακινδυνεύσουν.
Δεν είναι πιθανό το ενδεχόμενο η Τουρκία να προωθήσει ακόμη περισσότερους ανθρώπους στη συγκεκριμένη περιοχή ή σε άλλες κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων (το μήκος του ποταμού Έβρου σε ελληνικό έδαφος φθάνει τα 204 χιλιόμετρα); Είναι απίθανο μεταξύ των συγκεντρωμένων να παρεισφρήσουν μισθοφόροι της Τουρκίας, οι οποίοι υπό την κάλυψη του πλήθους να εκτελέσουν κάποια δυναμική ενέργεια ώστε να προκαλέσουν τη βίαια αντίδραση της ελληνικής πλευράς;
Ας σημειώσουμε ότι βρισκόμαστε στον πρώτο μήνα της άνοιξης και μπροστά μας έχουμε τουλάχιστον έξι μήνες κατά τους οποίους οι καιρικές συνθήκες θα βελτιώνονται. Επίσης, ότι φέτος οι χιονοπτώσεις στη Βουλγαρία δεν ήταν μεγάλες και άρα δεν θα πρέπει να αναμένεται άνοδος της στάθμης του ποταμού Έβρου, που εξ ορισμού αποτελεί φυσικό εμπόδιο.
Μετά δε τις τελευταίες εξελίξεις κατά τη συνάντηση του Ερντογάν με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό και της δέσμευσης Μπορίσοφ να διασφαλίσει το απαραβίαστο των βουλγαρικών συνόρων θα ήταν μάλλον αφελές να αναμένουμε ότι οι Βούλγαροι θα αποδεσμεύσουν νερό από τους ταμιευτήρες ώστε να ανέλθει η στάθμη του ποταμού Έβρου. Αλλά ακόμη και αν αυτό συνέβαινε θα απαιτούνταν περίπου τέσσερις ημέρες ώστε να ανέλθει η στάθμη στον νότιο Έβρο.
Κατά συνέπεια, η μόνη αξιόπιστη μακροχρόνια επιλογή που διαθέτει η ελληνική πλευρά είναι η οργάνωση του εδάφους και ειδικότερα η κατασκευή φρακτών και εμποδίων απαγόρευσης πρόσβασης σε όποια σημεία είναι εφικτό ακόμη και εκεί που η ροή του ποταμού Έβρου επιβάλλει τη συστηματική αποκατάσταση – επισκευή τους. Φυσικά για τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου το πρόβλημα είναι πιο περίπλοκο.
Για τα έργα αυτά, που μπορούν να εκτελεστούν από τοπικές τεχνικές εταιρίες (όπως ο περιβόητος φράκτης που ήδη υπάρχει) μπορούν να χρησιμοποιηθούν πιστώσεις από τα 350 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε ότι θα αποδεσμεύσει άμεσα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen κατά την πρόσφατη επίσκεψη της στο Έβρο, και τα υπόλοιπα 350 εκατ. ευρώ σε δεύτερο χρόνο. Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι εφόσον το πρόβλημα συνεχίζεται σε βάθος χρόνου, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να απαιτήσει την αποδέσμευση πρόσθετων πιστώσεων.
Σκοπός των έργων οργάνωσης θα είναι ο μεγαλύτερος δυνατός περιορισμός της πρόσβασης, η δημιουργία αλληλεπικαλυπτόμενων (όσον αφορά τους τομείς) σταθμών επιτήρησης και καταγραφής 24ωρης λειτουργίας , η κατασκευή οδεύσεων για την επέμβαση ομάδων ταχείας αντίδρασης και βεβαίως η «οικονομία δυνάμεων», πρωτίστως του στρατιωτικού και αστυνομικού προσωπικού αλλά και των κατοίκων που συνδράμουν.
Επισημαίνεται, ότι αναφερόμαστε στην περίπτωση μακροχρόνιας εμπλοκής των ελληνικών δυνάμεων και όχι σε ένα επιχειρησιακό έργο που αφορά περιορισμένο χρονικό διάστημα. Κατά συνέπεια, η εξάντληση των δυνάμεων που ήδη κινητοποιήθηκαν και η ενδεχόμενη δυσκολία στην αντικατάσταση τους θα πρέπει να προβλεφθεί.
Εδώ, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η κινητοποίηση στις παραμεθόριες περιοχές στρατιωτικού προσωπικού σε βάθος χρόνου θα αρχίζει να επηρεάζει αρνητικά (εκπαίδευση στο κύριο έργο, συντήρηση μέσων και υλικών) την επιχειρησιακή ικανότητα και ετοιμότητα σχηματισμών και μονάδων.
Δηλαδή, κατά προέκταση θα επηρεάσει την αποτρεπτική ικανότητα της χώρας η οποία θα πρέπει να είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να αντιμετωπίσει αποφασιστικά οποιαδήποτε στρατιωτική ενέργεια προσβολής της εδαφικής ακεραιότητας και των ζωτικών συμφερόντων της χώρας.
Παράλληλα, με πιστώσεις από το ποσό που θα αποδεσμεύσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να γίνει η μαζική προμήθεια προηγμένης τεχνολογίας οργάνων νυκτερινής παρατήρησης και καταγραφής ώστε ανά πάσα στιγμή να υπάρχει αδιάψευστη καταγραφή για τα τεκταινόμενα.
Για παράδειγμα η μαζική χρήση μη επιτηρούμενων επίγειων αισθητήρων και αισθητήρων που θα μπορούν να επιτηρούν και να καταγράφουν σε βάθος (π.χ. επί δέσμιων αεροστάτων) θα μειώσει την ανάγκη δέσμευσης προσωπικού και άρα θα καταστήσει ευκολότερη τη διαχείριση για παρατεταμένο χρονικό διάστημα.
Σε ό,τι αφορά το Αιγαίο, θα πρέπει να επιταχυνθεί η ολοκλήρωση του καρκινοβατούντος επί χρόνια εθνικού συστήματος ολοκληρωμένης θαλάσσιας επιτήρησης (ΕΣΟΘΕ), η συνεχής αναβάθμιση των δυνατοτήτων του και η ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής με πλωτά και εναέρια μέσα (επανδρωμένα και μη επανδρωμένα).
Εξ ορισμού, η συνεχής επιτήρηση και καταγραφή των τεκταινομένων δρα αποτρεπτικά στην προσπάθεια οργάνωσης – καθοδήγησης των ροών και αποτελεί τον «άσσο στο μανίκι» της ελληνικής πλευράς να ακυρώσει με αποδείξεις τη ροή παραπληροφόρησης από την τουρκική πλευρά.
Επίσης, με ταχύτατους ρυθμούς θα πρέπει να αξιολογηθεί η μαζική εισαγωγή σε υπηρεσία, στην Ελληνική Αστυνομία, τους Συνοριακούς Φρουρούς και σε επιλεγμένες στρατιωτικές μονάδες, μη φονικών συστημάτων (εκ προθέσεως αποφεύγουμε την αναφορά της λέξης «όπλων») τα οποία διασφαλίζουν την αντιμετώπιση καταστάσεων χωρίς κίνδυνο για την ανθρώπινη ζωή.
Όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, θα πρέπει να ευχόμαστε για το καλύτερο, την αποκλιμάκωση χωρίς άσχημα παρεπόμενα, αλλά θα πρέπει να προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο.
/www.triklopodia.gr/

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *