ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ Ε.Ε. : ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ…ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ

5/5 (3)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Πραγματικά θέατρο για διανοητικά καθυστερημένους ήταν η συνάντηση κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την υπόθεση της τουρκικής παράνομης προκλητικότητας σε βάρος της Κύπρου και της Ελλάδας.

Η πρώτη πράξη, σχεδιασμένη η εκ των προτέρων με την πλήρη συναίνεση της ελληνικής πλευράς, ήταν να παρουσιαστεί ένα απαράδεκτο κείμενο που θα το απέρριπτε η Αθήνα για να δείξει στο εσωτερικό ότι υπερασπίζεται τα ελληνικά συμφέροντα. Το δεύτερο, επίσης προσχεδιασμένο κείμενο ήταν πιο…«γλυκό» αλλά και αυτό έπρεπε να απορριφτεί πάλι για εσωτερική κατανάλωση, για να φτάσουμε στο τελικό κείμενο που όμως δεν αναφέρει τίποτα σχεδόν για την τουρκική προκλητικότητα και παραπέμπει το θέμα στην σύνοδο του Δεκεμβρίου, ενώ ο στόχος της Γερμανίας να μπουν κυρώσεις στην Λευκορωσία έγινε αποδεκτός άνευ όρων από Αθήνα και Λευκωσία. Συγχαρητήρια μας!

Συγκεκριμένα οι αρχηγοί των κρατών και των κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συναντώνται στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες συμφώνησαν ότι δεν θα επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία και σε συνδυασμό με την απόφαση του ΟΗΕ να πρωτοκολλήσει χθες το μνημόνιο οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών μεταξύ της Τουρκίας και της Κυβέρνησης της Τρίπολης, δηλαδή της ΑΟΖ που οι δύο χώρες υποστηρίζουν ότι έχουν, υφαρπάζοντας ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, έφεραν τον ελληνικό εξευτελισμό. Αντίθετα θα επιβληθούν κυρώσεις στην… Λευκορωσία σε περίπου σαράντα Λευκορώσους αξιωματούχους.

Για να καταπιούν τη νέα νέα διπλωματική ήττα πηγές του ΥΠΕΞ χαρακτηρίζουν «Τυπική και τεχνική την διαδικασία» (σ.σ.!) αλλά η αλήθεια είναι ότι ο διεθνής νόμος, όπως καταγράφεται πλέον στον ΟΗΕ, είναι υπέρ της Τουρκίας!

Και τώρα, ολοταχώς προς τις Πρέσπες του Αιγαίου!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

2 Σχόλια

  1. Γνωστό το έργο.Στις διαπραγματεύσεις για τα οικονομικά μέτρα το ίδιο έκαναν.Δήθεν πολύωρες διαπραγματεύσεις και ότι διαφωνούμε και φωνάζουμε και μετά μας έκοβαν τον κ…λο.Τα ίδια και εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *