ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΙΣ «ΚΩΔΙΚΕΣ» ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

5/5 (5)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μια υστερία συνομωσιών έχει κυριεύσει εδώ και καιρό την Τουρκία και τον Ερντογάν και δεκάδες, ακόμα και εκατοντάδες χιλιάδες Τούρκοι που είχαν χρησιμοποιήσει στην κινητή τηλεφωνία τον κωδικό επικοινωνίας ByLock, θεωρούνται ύποπτοι συνομωσίας για ανατροπή του καθεστώτος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Εισαγγελέα της Άγκυρας, μέχρι σήμερα έχει διαπιστωθεί από την ΜΙΤ ότι 11 χιλιάδες 480 άτομα οπαδοί του Φετουλάχ Γκιουλέν χρησιμοποίησαν τον κωδικό επικοινωνίας ByLock. Τα άτομα αυτά έχουν συλληφθεί και ανακρίθηκαν ενώ εκδιώχτηκαν από τις θέσεις που κατείχαν. Υπό κράτηση είναι ακόμα και ανακρίνονται χιλιάδες άτομα ενώ οι φυλακές έχουν ήδη γεμίσει από συνωμότες.

Η λίστα του συνολικού αριθμού που χρησιμοποίησαν τον κωδικό ByLock έχει καταγράψει σε πρώτη φάση 102 χιλιάδες άτομα.

Εντωμεταξύ οι οπαδοί του Γκιουλέν για να αποφύγουν την ανακάλυψη και σύλληψη τους χρησιμοποίησαν πλέον του ενός κινητού, ενώ έκαναν χρήση και «προγραμμάτων επικοινωνίας-παγίδας», τα οποία καταγραφήκαν από την ΜΙΤ και αναφέρονται τα εξής : Best Free Music, Freezy Müzik, Bul Dinle, Freezy Play Free Music Online, Mor German Engslish Dictionary, En ucuz Fiyat Mor, Almanca-Türkçe Sözlük, Araba2.com.”

Τα προγράμματα αυτά είχαν καταρτιστείαπό τα πρώην στελέχη της TÜBİTAK που έχουν δραπετεύσει και καταζητούνται : Hasan Palaz πρώην αντιπρόεδρος της TÜBİTAK και το στέλεχος, Kemalettin Cengiz Erbakırcı. Ο Erbakırcı είχε επεξεργαστεί κυρίως το «πρόγραμμα παγίδα» Mor Beyin. Ο Erbakırcı μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης του εξαφανίστηκε και λέγεται ότι διέφυγε στο εξωτερικό ενώ καταζητείται.

Οι έρευνες συνεχίζονται και εντατικοποιούνται στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *