ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 7/4 ΣΤΟ FOCUS FM ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΚΟΡΟΝΟΙΟ

5/5 (5)

«Παρά τη σοβαρή κρίση του κορωνοϊού στην Τουρκία και τη λογοκρισία του Ερντογάν στην ενημέρωση για τις πραγματικές της διαστάσεις, η Άγκυρα απειλεί με νέες επιχειρήσεις στο Αιγαίο, όπως αποκάλυψε μιλώντας στον FOCUS FM 103.6, o δημοσιογράφος και συγγραφέας, ειδικός σε θέματα της γείτονος, Νίκος Χειλαδάκης.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την επικαιρότητα» με τη Δέσποινα Μποτίτση, ο κ.Χειλαδάκης ανέφερε, ότι «Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πριν 2 μέρες, ότι «έχουμε περατώσει όλες τις προετοιμασίες μας για να είμαστε έτοιμοι για επιχειρήσεις από το καλοκαίρι σε όλο το μήκος και το πλάτος του Αιγαίου». Είναι μία σοβαρή προειδοποίηση», επεσήμανε ο κ.Χειλαδάκης, τονίζοντας παράλληλα, ότι στην Τουρκία ο κορωνοϊός λαμβάνει επικίνδυνες διαστάσεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πολλά είναι τα κρούσματα κορωνοϊού στον τουρκικό στρατό και ειδικά στη 2η τουρκική Στρατιά, που ελέγχει τις στρατιωτικές δυνάμεις στα συριακά εδάφη. Χαρακτηριστική περίπτωση, είναι ο θάνατος από κορωνοϊό, του πρώην αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Τουρκίας, Αϊτάτς Γιαλμάν.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Χειλαδάκης, ο επιδημιολόγος και καθηγητής της Ιατρικής Σχολής της Σμύρνης, Γιουσούφ Σαλμάν, είπε, ότι «η Τουρκία έχει περισσότερους νεκρούς από την Ιταλία» και μετά…»εξαφανίστηκε».

Μέσα σε αυτό το κλίμα, εντείνονται οι διαμαρτυρίες κατά του Ερντογάν και σύμφωνα με τον κ.Χειλαδάκη, πολλοί «του προτείνουν να πουλήσει το πανάκριβο παλάτι του στην Άγκυρα και να διαθέσει τα χρήματα στο σύστημα Υγείας».

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *