Συνελήφθη ιερέας γιατί …. .. ΑΚΟΥΤΕ Έλληνες; ΑΚΟΥΕΙ η κυβέρνηση; ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ: Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ των ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ καί η ΠΡΟΣΦΟΡΑ της ΘΕΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Α Δ Ι Α Π Ρ Α Γ Μ Α Τ Ε Υ Τ Α ΘΕΜΑΤΑ!!!! (Βίντεο)

5/5 (6)

ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΜΑΣΑΝΕ!

ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ!


ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΚΑΝ!


ΠΡΩΤΑ Ο  Χ Ρ Ι Σ Τ Ο Σ  ΚΑΙ ΜΕΤΑ Ο …ΚΑΙΣΑΡΑΣ!

ΠΙΟ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ;

Να μην συμμορφωθεί με τις συστάσεις – και όχι απαγορεύσεις… – της κυβερνήσεως, για κλείσιμο των εκκλησιών, αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Σερβία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε:

«Η Εκκλησία δεν πρόκειται να διακόψει την τέλεση της Θείας Λειτουργίας και δεν θα πάψει να προσφέρει την Θεία Κοινωνία στους πιστούς. Αυτά είναι αδιαπραγμάτευτα θέματα διότι αποτελούν την βάση της πίστεώς μας στον Θεό».

Μάλιστα καλούνται οι πιστοί άνω των 65 ετών, που δεν μπορούν να προσέλθουν στους ναούς, εξ αιτίας της απαγορεύσεως εξόδου που τους επιβλήθηκε, να επικοινωνήσουν με τον ιερέα της εκκλησιαστικής κοινότητας που ανήκουν να πάει να τους κοινωνήσει στην οικία τους.

https://ethnikismos.net

Συνελήφθη ιερέας γιατί ….κοινώνησε πιστούς! ΧΘΕΣ Κυριακή, 29η Μαρτίου 2020. (ΤΙ ΨΥΧΗ θά παραδώσει τό «ΚΑΡΦΙ»;;;)

Ε Λ Ε Ο Σ  ΠΙΑ !

Στην σύλληψη ενός ιερέα σε χωριό του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων Ευβοίας προχώρησε χθές Κυριακή, η Αστυνομία.

Η σύλληψη έγινε μετά από …καταγγελία, ότι ο παπάς άνοιξε την Εκκλησία και πρόσφερε την Θεία Κοινωνία σε μερικούς πιστούς, παραβιάζοντας το σχετικό περιοριστικό μέτρο για την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Η καταγγελία έγινε από πολίτη (!) στην τηλεφωνική γραμμή εκτάκτου ανάγκης ‘112’.

Ο ιερέας συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Διρφύων Μεσσαπίων. 

«Ν»: Μιλάμε για πρωτοφανή διωγμό ημών των ορθοδόξων χριστιανών, έτσι, κ. Πρωθυπουργέ; 

Εντάξει, όλων των θρησκειών, αλλά ξέρετε ότι εμείς δεν ζούμε χωρίς θεία λειτουργία και χωρίς θεία κοινωνία – το είπαμε μεγαλοφώνως σε κάθε τόνο, αλλά εσείς εκεί, ούτε με κλειστές πόρτες δεν ανέχεστε τη θεία λειτουργία!… 

Να ξέρετε πως γι’ αυτά θα μείνετε στην Ιστορία και όχι επειδή «νικήσατε τον κορωνοϊό». 

Για το ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΤΕ την τέλεση της θείας λειτουργίας και μάλιστα ΧΩΡΙΣ να το απαιτούν οι περιστάσεις!!! 

Ούτε κεκλεισμένων των θυρών δηλαδή – πλην εξαιρέσεων, ναι, που όμως δεν αρκούν για την πνευματική μας αναπνοή. 

Και (ας το πω κι αυτό, ως «δεισιδαίμονας» που είμαι) για την προστασία του τόπου.

Σπεύστε να εξηγήσετε πως είμαστε ελεύθεροι να κοινωνούμε και επιτρέψτε, παρακαλώ, να τελείται η θεία λειτουργία σε όλες τις εκκλησίες, έστω χωρίς λαϊκούς (ξέρετε τι σημαίνει αυτό;), αλλιώς θα πράγματα θα οδηγηθούν από το κακό στο χειρότερο… 

Κι εμείς, οι «τρελλοί» και αμετάπειστοι χριστιανοί, εδώ μένουμε και οι πρόγονοί μας επίσης εδώ έμεναν. 

Δεν μένουν μόνο οι άθεοι και οι άθρησκοι, έχοντας δικαιώματα, σ’ αυτόν τον τόπο!!!

https://o-nekros.blogspot.com/2020/03/29-2020.html

www.stereanews.gr

«Είναι εύκολο να μιλάς για το δίκαιο της εργατικής τάξης! Το δύσκολο είναι…»

https://www.stereanews.gr/2020/03/29/evia-synelhfth-iereas-pou-koinwnhse-pisto-se-xwvrio-tou-dhmou-dirfywn-messapiwn/
https://www.stereanews.gr/2020/03/29/evia-synelhfth-iereas-pou-koinwnhse-pisto-se-xwvrio-tou-dhmou-dirfywn-messapiwn/

Ο Ρουμάνος πρώην Εβραίος αντικαθεστωτικός και μετέπειτα μοναχός Νικόλαος Στάϊνχαρντ γράφει, πως στην κομμουνιστική φυλακή ανακάλυψε την αληθινή εν Χριστώ αγάπη…

«Είναι εύκολο να μιλάς για το δίκαιο της εργατικής τάξεως!

Το δύσκολο είναι να μεταφέρεις τον παράλυτο συγκρατούμενο σου, να δώσεις στον ιδιότροπο άρρωστο συγκρατούμενο σου αυτό που ζητά, η να ακούς υπομονετικά τον ανυπόφορο που δεν σταματάει να διηγείται τις δυστυχίες του»..

Νικολάε Στάινχαρντ – ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ.

https://proskynitis.blogspot.com/2020/03/blog-post_201.html

odysseiatv.blogspot.com

«Ζούμε μια ιστορική στιγμή»: τίποτα πιο ιστορικό από αυτό το πλέον ανιστόρητο, Απαγόρευση στο λαό να κάνει Πάσχα, να κάνει Ανάσταση……
 Τίποτα πιο ιστορικό από αυτό το πλέον ανιστόρητο Απαγόρευση στο λαό να κάνει Πάσχα, να κάνει Ανάσταση,σφράγισμα και κλείσιμο ναών, διώξεις ιερέων, επισκόπων περιπολικά που κατά μαρτυρίες περίοικων χτενίζουν τον περιβάλλοντα χώρο των εκκλησιών μέσα στις γειτονιές των πόλεων για να δουν αν γίνονται λειτουργίες παρά την απαγόρευση.

«Ζούμε μια ιστορική στιγμή» ξέρει κάτι περισσότερο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος γιατί για την Ελλάδα ως τώρα από πουθενά δεν διαφαίνεται κάτι τέτοιο…..


Τίποτα πιο ιστορικό από αυτό το πλέον ανιστόρητο Απαγόρευση στο λαό να κάνει Πάσχα, να κάνει Ανάσταση,σφράγισμα και κλείσιμο ναών, διώξεις ιερέων, επισκόπων περιπολικά που κατά μαρτυρίες περίοικων χτενίζουν τον περιβάλλοντα χώρο των εκκλησιών μέσα στις γειτονιές των πόλεων για να δουν αν γίνονται λειτουργίες παρά την απαγόρευση. 

Σιώπησαν κι οι καμπάνες σε όλη τη χώρα με απαγορευτικό προφανώς….

”Εξετάζουμε να γίνουν οι λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών»..

Όσο για το κεκλεισμένων των θυρών αυτή είναι η μικροαστική κόλαση όπως την περιγράφει ο Σατρτ στο ομώνυμο έργο του…ή με άλλους όρους είναι ”καὶ τῶν θυρῶν κεκλεισμένων ὅπου ἦσαν οἱ μαθηταὶ συνηγμένοι διὰ τὸν φόβον τῶν ᾿Ιουδαίων,” 

-μόνο που κλείνετε έξω από τις κλειστές πόρτες κι όχι εντός τους πιστούς που είναι σε θέση μαθητών Του

-καταργείτε κι απαγορεύετε τη Σύναξη τη συνάθροιση κατά το ”συνηγμένοι” για άδηλους ”ιστορικούς λόγους”…

-ήταν κεκλεισμένων των θυρών συναγμένοι οι μαθητές γιατί φοβούνταν τους Ιουδαίους ..δηλ. ήταν μια κατάσταση αναγκαστική λόγω διωγμών.. Σήμερα η εκκλησία και οι πιστοί έχουν περιέλθει σε φάση διωγμών κι αν ναι από ποιόν ποιούς ώστε θα πρέπει να περιχαρακωθούν κεκλεισμένων των θυρών ”αλλιώς” δηλ. απέξω 

”Φέτος το Πάσχα είναι αλλιώς”

ΟΧΙ

ησος Χριστς χθς κα σήμερον ατς κα ες τος αἰῶνας.”(Εβρ. 13,8) ή πιο σουρεαλιστικά παραφράζοντας τον Εμπειρίκο ”Η σήμερον ως αύριον και ως χθες” κατά Θεόν. 

dimpenews.com

Η Λειτ-ουργία είναι έργο λαού. Ο λαός αποφασίζει……Αποφάσισαν αλλαγή χρήσης ναού δια του όρου ατομική προσευχή.Η εκκλησιά μετατρέπεται σε μουσείο όπως η Αγ Σοφιά από Νεότουρκους. Κι εκεί μπορεί να γίνει ατομική προσευχή-νοερά …

Λειτουργία εκ του λείτος -λάας δηλ. πλήθος λαός και έργο είναι κατ΄ετυμολογίαν και κατ΄ουσίαν έργο λαού του πληρώματος αυτής που ως μέλη Χριστού συναποτελούν το όλο σώμα της Εκκλησίας που είναι σώμα Χριστού και συνεργούν στα συνεπιτελούμενα σ΄αυτήν. Η Εκκλησία δεν είναι μόνο ένας ακόμη κρατικός θεσμός είναι πρωτίστως σώμα Χριστού, και θεοίδρυτος οργανισμός. Εσείς δέσατε το Χριστό παραμονές Πάσχα; Τον φιμώσατε μες στην Σαρακοστή απαρνηθήκατε στην Παναγιά τους ύμνους της και τους Χαιρετισμούς της;;;;

Επίσης η εκκλησία εκ του εκ και καλώ καλεί τους πιστούς σε σύναξη ευχαριστιακή δεν νοείται εκκλησία με καταργημένο ευχαριστιακό κέντρο…Δεν νοείται εκκλησιά που ν΄αποτρέπει τους πιστούς να προσέλθουν.Δεν νοείται εκκλησιά χωρίς λειτουργία και μυστήρια. Αυτή είναι αλλαγή χρήσης ναού τον μετατρέπετε σε μουσείο όπως οι Νεότουρκοι την Αγιά Σοφιά γιατί κι εκεί μπορεί να γίνει ατομική προσευχή, νοερά καρδιακή και ου το καθ΄εξής….

Η απόφαση πλήττει κυρίως τους Ορθόδοξους ναούς που δεν είναι αποκλειστικά και μόνο χώροι προσευχής αφού ο χριστιανισμός είναι η μόνη μυστηριακή λατρεία από τους 3 μονοθεϊσμούς…Kαι σημειολογικά, λειτουργίες δεν συμβαίνουν σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας.Λειτουργίες γίνονται μόνο στις εκκλησίες οπότε κατ΄ουσίαν μόνο οι λειτουργίες αυτές αναστέλλονται……

Το χειρότερο είναι ότι ενέσπειραν την αμφιβολία υπονομεύοντας την πίστη…..

”Αν ο ήλιος και το φεγγάρι αμφέβαλλαν
Αμέσως θα έσβηναν.”Ουίλιαμ Μπλέικ 

dimpenews.com

www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *