ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΣΟΥΛΙΩΤΙΣΣΕΣ ΟΙ ΚΟΥΡΔΙΣΕΣ ΤΟΥ ΑΦΡΙΝ

5/5 (16)

«Στο Ισλάμ όποιος πολεμιστής πάει από γυναίκεια σφαίρα τότε είναι καταδικασμένος να πάει στην κόλαση, γι’ αυτό και οι Τούρκοι τρέμουν τις Κούρδισες όταν βρίσκονται αντιμέτωποι με αυτές»

Στο Άφριν όπου καθημερινά η αντίσταση μεγαλώνει, μέλη της Γυναικείας Ομάδας Τάξης της Ροζάβα, που πολεμάνε στην πρώτη γραμμή στο Άφριν μαζί με τους μαχητές των YPG/YPJ, παρά το ότι μέχρι σήμερα έδωσαν πολλούς μάρτυρες, αυτές συνεχίζουν να υπερασπίζονται τα εδάφη τους. Μέλη της Γυναικείας Ομάδας Τάξης της Ροζάβα που παίρνουν μέρος στο μέτωπο στην Μαμπέτα, μίλησαν στο ANF και ανέφεραν πως ανεξαρτήτως κόστους θα υπερασπιστούν τα εδάφη τους.

Μια από αυτές που είναι στο μέτωπο είναι και η Λαμιά Τζεμάλ. Η Λαμιά που είναι μητέρα ενός παιδιού 4 ετών, καθημερινά το αφήνει στο σπίτι και πάει στο μέτωπο για να υπερασπιστεί τα εδάφη της. Η Λαμιά δηλώνει πως πήρε μέρος στην μονάδα αυτή για να υπερασπιστεί τις γυναίκες και ότι δεν πρόκειται ποτέ να εγκαταλείψει τα εδάφη της.

Όταν την ρωτήσαμε ¨¨όταν φεύγετε για το μέτωπο, το παιδί δεν σας ρωτάει που πάτε;¨ μας απάντησε με τα εξής εντυπωσιακά λόγια: ¨Πως; Μα δεν θα ρωτήσει; Και εγώ του εξηγώ. Του λέω πως φεύγω για τα χώματα και την πατρίδα μας. Του λέω πως πάω να υπηρετήσω τον λαό μας. Επειδή είναι μικρό δεν καταλαβαίνει ιδιαίτερα, αλλά μια μέρα θα καταλάβει πως για εκείνο πήγα¨

Η Χαλιντέ Μιχέμεντ-μέλος επίσης των Γυναικών Τάξης, υποστηρίζει πως υπερασπίζονται τα εδάφη τους και προσθέτει: ¨ Έχουμε μια φιλοσοφία. Είναι η φιλοσοφία του ηγέτη μας. Ο εχθρός δεν μπορεί να βγάλει πέρα με αυτή την φιλοσοφία και της κηρύσσει τον πόλεμο. Εμείς αυτή την φιλοσοφία υπερασπιζόμαστε¨.

Η Χαλιντέ λέει πως πολεμάνε δίπλα δίπλα με τους μαχητές των YPG/YPJ και δηλώνει πως ¨Δίνουμε ηθικό και ισχύ ο ένας στον άλλο. Αυτοί μας στηρίζουν ηθικά και εμείς εκείνους. Διότι μαχόμαστε για τον ίδιο σκοπό¨.

Η Ντιλισάν Ομέρ, μέλος και αυτής της ομάδας Γυναικών Τάξης, υποστηρίζει πως μέχρι σήμερα υπερασπίζονται τα εδάφη τους και αυτό θα συνεχίσουν να κάνουν από τώρα και μετά. Δηλώνει πως ¨Όλα για τα χώματα μας, όλα για την τιμή μας¨.

ANF
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολογος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *