ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΠΟ… ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ

7Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Πολύ γρήγορα άρχισαν να πέφτουν οι «μάσκες» για τον εκλογικό θρίαμβο του Ερντογάν και ποιοι τον υποστήριξαν στο να καταγάγει αυτή την μεγάλη νίκη.

Σύμφωνα με αποκλειστικά δημοσιεύματα του αντιπολιτευόμενου τουρκικού τύπου, η γνωστή οργάνωση των Τζιχαντιστών, İslam Ordusu, δηλαδή «Ισλαμικός Στρατός», που πολεμά στην Συρία, έσπευσε αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των τουρκικών εκλογών που έφερναν το κόμμα του Ερντογάν θριαμβευτή, να του στείλει συγχαρητήριο τηλεγράφημα. Προφανώς εξέφρασαν έτσι τα αισθήματα ευγνωμοσύνης τους για την αμέριστη στήριξη που έχουν εδώ και χρόνια από τον Τούρκο πρόεδρο.

Να σημειώσουμε ότι η ισλαμιστική αυτή οργάνωση των Τζιχαντιστών, έχει καταγγελθεί για φρικτά εγκλήματα σε βάρος των χριστιανών και των Αλεβητών. Πρόσφατα μάλιστα κατηγορήθηκε ότι αιχμαλώτιζαν Αλεβίτες της Συρίας από την περιοχή Doğu Guta και τους έβαζαν μπροστά σαν ασπίδα για να προστατευτούν από τις επιθέσεις των κυβερνητικών στρατευμάτων.

Την οργάνωση αυτή εκτός από τον Ερντογάν έχει στηρίξει με οικονομικά μέσα και με αποστολή οπλικών συστημάτων και η Σαουδική Αραβία, που βρίσκεται στην ίδια γραμμή με τον Ερντογάν στο θέμα της Συρίας. Καταγγελίες υπάρχουν επίσης και για μεγάλη οικονομική στήριξη από την Σαουδική Αραβία στον ίδιο τον Ερντογάν, για την προεκλογική εκστρατεία του κόμματος του.

Τώρα το ερώτημα που γεννάται είναι ποιο θα είναι το επόμενο βήμα της στενής συνεργασίας του Ερντογάν με τους Τζιχαντιστές, «αχώριστους» φίλους και συνεργάτες του.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

1 Response

  1. 2 Νοέ. 2015

    […] ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος http://www.nikosxeiladakis.gr […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *