ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ: ΕΝΑΣ ΤΥΦΛΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΑΠΗΡΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΦΥΤΕΥΟΝΤΑΣ ΔΕΝΤΡΑ(Βίντεο)

5/5 (2)

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Συγκινητική Στιγμή: ένας τυφλός άνθρωπος, και ο άλλος χωρίς χέρια, συνεταίρος στην προσπάθεια να σώσουν το περιβάλλον φυτεύοντας δέντρα.

Αυτή η φωτογραφία από το 2015 δείχνει τους αδελφούς κατά τη διάρκεια ενός διάλειμματος μπροστά από τα δέντρα τους.

Ένας Τυφλός και ο ανάπηρος φίλος του φυτεύουν ένα δάσος στην Κίνα
Στιγμές καρδιάς: Θυμηθείτε τον τυφλό και τον αδύναμο άντρα που συνεργάστηκε για να φυτέψει τα δέντρα; Τώρα, ο καθένας πήρε τη δική του «πράσινη ομάδα» για να συνεχίσει την υπόσχεσή του.

Εγώ είμαι τα χέρια του. Είναι ο οφθαλμός μου «Η φιλία που έχτισε ένα δάσος – Τότε το 2016» Τυφλός άνθρωπος, αμέριμνος άνθρωπος δεσμεύεται να ανοικοδομήσει δέντρα μετά από καλλιέργεια 10.000 δέντρων που καταστράφηκε από πλημμύρα.

Ο Jia Wenqi και ο Jia Haixia, ο πρώτος που είναι τυφλός στα δύο μάτια και ο τελευταίος που είναι διπλά ακρωτηριασμένος στα χέρια, έκαναν τα ονόματά τους γνωστά στον κόσμο με την συγκινητική τους επιμονή που τους οδήγησε να φυτέψουν δέντρα για 14 χρόνια και να μετατρέψουν το έρημο χωριό τους σε ευημερούσα πράσινη γη.

Οι δύο ηλικιωμένοι άνδρες ηλικίας 60 ετών από την κομητεία Jingxing στην επαρχία Hebei της βόρειας Κίνας, έλαβαν κοινωνικά μέσα ενημέρωσης από τη θύελλα το 2016 χάρη σε ένα ντοκιμαντέρ για τις προσπάθειες φύτευσης δέντρων. Ωστόσο, λίγο μετά την άνοδό τους, τα δέντρα τους πλημμύρισαν, αφήνοντας τις προσπάθειες τους σε ερείπια δεκαετίες.

GoPro: A Blind Man and His Armless Friend Plant a Forest in China

Ενώ το ζευγάρι σπάνια βλέπει να δουλεύει μαζί όπως και πριν, οι κάτοικοι λένε ότι οι ηλικιωμένοι εξακολουθούν να αγωνίζονται για δικές τους επιχειρήσεις φύτευσης, οδηγώντας τις δικές τους ομάδες αντίστοιχα για να καλλιεργήσουν περισσότερα δέντρα σε διαφορετικά μέρη, τα οποία πιστεύουν ότι μπορούν επίσης να ενθαρρύνουν περισσότερους ανθρώπους να συμμετάσχουν στο έργο τους , καθώς και την επέκταση της δασικής περιοχής.

Κατά τη διάρκεια του 2017, η Jia Wenqi δεν φυτεύτηκε δέντρα, αλλά πήγε στο Χουνάν, την Εσωτερική Μογγολία και άλλους χώρους για συναντήσεις και δραστηριότητες που αφορούσαν τη φύτευση δέντρων. Είπε ότι αυτές οι εμπειρίες έχουν διευρύνει τους ορίζοντές του. Το όμορφο τοπίο της νότιας Κίνας και το γαλάζιο του ουρανού και των λιβαδιών στην Εσωτερική Μογγολία όχι μόνο ενίσχυσε την αποφασιστικότητά του να κάνει πράσινο την πατρίδα του, αλλά και τον έκανε να συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορούσε απλώς μεγαλώσει γρήγορα αναπτυσσόμενα δέντρα, αλλά πρέπει να περιλαμβάνει και άλλα οικονομικά δάση και συμμετέχουν σε διαφοροποιημένες λειτουργίες.

Ο Jia Haixia, σε αντίθεση με τους συναδέλφους του, δεν αποστασιοποιήθηκε από άλλα πράγματα και επέμεινε στην αύξηση της λεύκας. Μέχρι το φθινόπωρο του 2017, έχουν φυτευτεί περισσότερα από 2.000 δέντρα και το ποσοστό επιβίωσης είναι αρκετά καλό. Ο γέρος δήλωσε ότι σκοπεύει να αυξήσει κατά 4.000 το 2019 και το 2020.


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *