ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΖΙΧΑΝΤ ΣΤΗΝ…ΤΟΥΡΚΙΑ

Kilis-yol-haritas-726Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Στην πόλη Kilis στην νοτιοανατολική Τουρκία, λειτουργούσε μέχρι πρόσφατα «ειδικός χώρος» όπου εκπαιδεύονταν οι Τζιχαντιστές για επιθέσεις  σε στόχους σε ευρωπαϊκές πόλεις. Την εντυπωσιακή αυτή αποκάλυψη κάνει η ίδια τούρκικη εφημερίδα, Cumhürriyet.

422287_cover_mainslider_big

Η τουρκική εφημερίδα Cumhürriyet αποκαλύπτει από μια αποκλειστική συνέντευξη ενός ανωτάτου Διοικητού των Τζιχαντιστών που αυτομόλησε, ότι στην πόλη Kilis της Τουρκίας, κοντά στα σύνορα με την Συρία, υπάρχει το μεγαλύτερο κέντρο ισλαμικής θεωρητικής κατάρτισης των Τζιχαντιστών στον ιερό πόλεμο, Τζιχαντ.

Όπως αναφέρεται στο τουρκικό δημοσίευμα, στην συνοριακή με την Συρία πόλη του Kilis λειτουργούν δυο τζαμιά τα οποία είναι κέντρα θρησκευτικής κατάρτισης των Τζιχαντιστών στον ιερό πόλεμο Τζιχαντ, ενώ τους Τζιχαντιστές ενισχύουν και υποστηρίζουν οι ίδιες οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με την Cumhürriyet, η Τουρκία στήριξε τους Τζιχαντιστές ί στην Συρία όπου οι Κούρδοι πολέμησαν εναντίον τους και τελικά κατάφεραν να αποτρέψουν την πτώση μιας στρατηγικής σημασίας πόλη στο Ισλαμικό Χαλιφάτο.

Από την Συρία βρίσκεται υπάρχει άμεση γραμμή επικοινωνίας με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και ανταλλαγή πληροφοριών καθώς η Τουρκία έχει στηρίξει ουσιαστικά τις επιχειρήσεις των Τζιχαντιστών εναντίον των Κούρδων της Συρίας. Μάλιστα όπως αναφέρεται, η μυστική υπηρεσία των Τζιχαντιστών στην πραγματικότητα λειτουργεί υπό τις εντολές των Τούρκων.

Οι Τζιχαντιστές, όπως αποκαλύπτει το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, έχουν πλήρη ιατρική περίθαλψη στην Τουρκία όπου διατηρούν πολλά κέντρα και εστίες οπαδών τους, ενώ συχνά τουρκικά ασθενοφόρα περνούν τα σύνορα και παραλαμβάνουν τραυματίες Τζιχαντιστές για να τους μεταφέρουν στα τουρκικά νοσοκομεία, ειδικά στο νοσοκομείο της τουρκικής πόλης Ούρφας για περίθαλψη. Οι Τζιχαντιστές όταν κουράζονται από τις μάχες περνούν τις… «διακοπές» τους σε «εδικά κέντρα» μέσα στην Τουρκία.

Το κέντρο των Τζιχαντιστών στο Kilis μεσολάβησε για την απελευθέρωση του Τούρκου προξένου στην Μοσούλη του Ιράκ που έπεσε στα χέρια των Τζιχαντιστών όταν καταλείφθηκε η πόλη από του Ισλαμικό Χαλιφάτο και σαν αντάλλαγμα οι Τούρκοι απελευθέρωσαν ένα σημαντικό αριθμό από Τζιχαντιστές που κρατούνταν για ποινικές υποθέσεις στη Τουρκία.

Το πραγματικά εντυπωσιακό και αποκλειστικό αυτό τουρκικό δημοσίευμα δείχνει την μεγάλη υποκρισία του Ερντογάν, αλλά και όλων τον όψιμων δυτικών συνομιλητών του για την αντιμετώπιση αυτού του ισλαμικού τέρατος, σε όλο της το μεγαλείο!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

1 Response

  1. 18 Νοέ. 2015

    […] ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος http://www.nikosxeiladakis.gr […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *