ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

pkk-ege-sorumlusu-manisa-da-yakalandiΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί τον τελευταίο καιρό στις αρχές της Σμύρνης μετά από πληροφορίες ότι ετοιμάζεται μεγάλη επίθεση από τρομοκρατικές ομάδες με καθοδηγούν το κουρδικό ΡΚΚ.

Σε μια μεγάλη επιχείρηση της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής και της τουρκικής Ασφαλείας και με πληροφορίες από την τουρκική ΜΙΤ, ανακαλύφθηκε στην περιοχή Kemalpaşa της Σμύρνης μια μεγάλη γιάφκα των ανταρτών στην οποία οι οργανώσεις PKK/KCK και HBDH είχαν αποθηκεύσει αριθμό όπλων και πολεμοφοδίων.

Ήδη από την αρχή της χρονιάς όπως αναφέρουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες, (εφημερίδα Sabah), έχουν πραγματοποιηθεί 198 επιχειρήσεις εναντίον των αναρτών που έχουν αρχίσει από τις αρχές του έτους να δραστηριοποιούνται έντονα στην ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης, μετατρέποντας την και αυτή σε καυτό μέτωπο με τον τουρκικό στρατό με όλες τις συνέπειες αυτής της εξέλιξης.

Οι αναφορές που έχουν φτάσει στο αρχηγείο της Στρατοχωροφυλακής κάνουν λόγο για μεγάλη προώθηση ενόπλων ομάδων στην περιοχή και ότι το ΡΚΚ αποφάσισε μετά τις 24 Φεβρουαρίου, οπότε είχε γίνει η επίθεση του τουρκικού στρατού στην περιοχή Sur του Ντιαρμπακίρ με πολλούς νεκρούς από τον κουρδικό πληθυσμό, ότι θα προέβαινε σε αντίποινα και στην περιοχή της Σμύρνης, δημιουργώντας άλλο ένα θερμό μέτωπο μετά και την αναστάτωση που ήδη έχει προκαλέσει και στην περιοχή του Πόντου.

Ο εσωτερικός πόλεμος της Τουρκίας εξαπλώνεται συνεχώς προς τα δυτικά, ενώ η Κωνσταντινούπολη συγκλονίζεται από τις τρομοκρατικές επιθέσεις με πολλούς νεκρούς, προκαλώντας σοβαρούς τριγμούς στο ίδιο το ισλαμικό καθεστώς του Ερντογάν.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *