ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ «ΑΣΤΕΙΕΥΟΝΤΑΙ» ΜΕ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΑΛΛΑ…(βίντεο)

5/5 (2)

kyria fvtoΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Σε μια επαρχία της Κίνας απαγορεύτηκεκάθε θρησκευτική δραστηριότητα του Ισλάμ μετά από την προβολή ενός βίντεο που έδειχνε χαρακτηριστικά ένα μικρό κοριτσάκι που διάβασε δημόσια παρά τις απαγορεύσεις απόσπασμα από το Κοράνι στο νηπιαγωγείο του σχολείου του και έγινε ο χαμός στα social media..

Αυτό κινητοποίησε αμέσως τις αρχές καθώς γόνονταν  προπαγάνδα του Ισλάμ και επιβλήθηκε η αυστηρή τήρηση της απαγόρευσης σχετικά με αυτή την θρησκεία στα σχολεία.

Η περίπτωση αυτή του μικρού κοριτσιού είναι μόνο μια από τις πρόσφατες διώξεις εναντία στο Ισλάμ που θεωρείται ότι υπονομεύει την κινεζική εξουσία και γενικά οι μουσουλμάνοι είναι υπό μόνιμο περιορισμό λόγω των υπονομευτικών τους ενεργειών καθώς θεωρούνται σαν άμεση απειλή.
FOTO1
Σε μια κινεζική επαρχία με μεγάλο πληθυσμό μουσουλμάνων έχει απαγορευτεί μετά το επεισόδιο με το μικρό κοριτσάκι κάθε μουσουλμανική δραστηριότητα στην πανεπιστημιούπολη. Οι αρχές στην επαρχία Gansu επέκριναν έντονα τους εκπαιδευτικούς στο νηπιαγωγείο στο Linxia όπου το μικρό κορίτσι διαβάσε το ισλαμικό θρησκευτικό κείμενο.
FOTO3
Η τοπική κυβέρνηση ανακοινώσε ότι «καταδίκασε έντονα την επιζήμια πράξη για τη σωματική και ψυχική υγεία της νεότερης γενιάς», όπως αναφέρε χαρακτηριστικά η εκδιδόμενη στο Χονγκ Κονγκ αγγλόφωνη κινεζική εφημερίδα, South China Morning Post.

Το βίντεο αυτό που προκάλεσε όλη αυτή την θύελλα είχε τίτλο, «Χαριτωμένο κοριτσάκι που απαγγέλλει το κοράνι στην Gansu.». Στο βίντεο το αγνώστων στοιχείων κοριτσάκι φορώντας μια μαύρη μουσουλμανική φορεσιά στο κεφαλι του, απειγγηλε μπροστά σε μια τάξη με δεκάδες άλλους μαθητές προφανώς όλοι τους μουσουλμάνοι.

Το βίντεο αυτό όμως προκάλεσε την οργή χιλιάδων πολιτών που αγανακτισμένοι για την ισλαμική προπαγάνδα επέκριναν έντονα το γεγονός. Σκεφτείτε τι θα γίνονταν σε παρόμοιο γεγονός στην Ευρώπη. Το κοριτσάκι θα έπαιρνε… παράσημο για την προβολή του Ισλάμ.
FOTO2
Η επαρχία Gansu στην περιοχή των Ουιγούρων είναι μια περιοχη όπου μενουν περίπου 1,6 εκατομμύρια μουσουλμάνοι. Είναι η τρίτη σε επαρχία με τον μεγαλύτερο πληθυσμό μουσουλμάνων της Κίνας μετά τις Xinjiang και Ningxia.

Στην Κίνα υπάρχει ελευθερία θρησκευτικών πεποιθήσεων αρκεί να μην υπονομεύουν την έννομη τάξη όπως γίνεται με τους μουσουλμάνους.

Εκτός από θρησκευτικά ιδρύματα με την έγκριση της κυβέρνησης, τα σχολεία δεν επιτέπεται να προβάλλουν θρησκευτικές δραστηριότητες ή να κηρύττουν κάποια θρησκεία. Το πρόβλημα βέβαια έχει και τεράστιες πολιτικές διαστάσεις καθώς οι μουσουλμάνοι Ουιγούροι υποκινούμενοι κυρίως από την Τουρκία, εδώ και μερικά χρόνια έχουν προβεί σε πολλές υπονομευτικές πράξεις κατά του κινέζικου καθεστώτος γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Πεκίνου. Το Ισλάμ θεωρεία σαν ένα ύπουλο και υπονομευτικό κίνημα που επιδιώκει την εξάλειψη της κινεζικής ταυτότητας.

Τεράστια η διάφορα αντιμετώπισης του από την Δύση και από την χώρα μας, που εν ονόματι κάποιας επίπλαστης δημοκρατίας της Νέας Τάξης, θεωρούν ότι χριστιανικό σαν κατακριτέο ενώ προωθούν κάθε τι το ισλαμικό, μέχρι να… «σπάσουμε κυριολεκτικά τα μούτρα μας!»

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *