ΣΤΗΝ ΔΑΝΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΘΩΩΣΕ… ΕΜΠΡΗΣΤΗ ΤΟΥ ΚΟΡΑΝΙΟΥ!!!

5/5 (7)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μια απόφαση των δικαστικών αρχών της Δανίας, μιας υποτίθεται πιο προοδευτικής χώρας της Ευρώπης, να αθωώσει ένα δημόσιο εμπρηστή του ιερού βιβλίου των μουσουλμάνων, το Κοράνι, θεωρώντας το ότι εξάπτει την βία και το έγκλημα, έχει εξοργίσει τα τουρκικά ΜΜΕ και αναστατώσει την μουσουλμανική κοινότητα της Δανίας.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται, στην δίκη που έγινε με κατηγορούμενο τον Δανό υπήκοο, John Salvesen, ο οποίος παρά τις απειλές για την ζωή του και χωρίς να καταλαβαίνει τίποτα το 2015 έκαψε συμβολικά δημόσια ένα Κοράνι, εκστομίζοντας παράλληλα ύβρεις κατά της θρησκείας του Μωάμεθ, τελικά στην δίκη που έγινε μετά από μήνυση, ο κατηγορούμενος αθωώθηκε προς μεγάλη οργή των μουσουλμάνων της χώρας και μάλιστα σε περίοδο του ιερού μήνα του Ραμαζανίου.

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Rasmus Paludan, ρίχνοντας και άλλο «λάδι στην φωτιά» δήλωσε πως ήταν μια πολύ σωστή απόφαση του δικαστηρίου. Από την άλλη οι εκπρόσωποι του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της αντιπολίτευσης, ανέφεραν ότι η απόφαση αυτή εγκυμονεί τον κίνδυνο αύξησης των τρομοκρατικών επιθέσεων και στην Δανία.

Πάντως οι δικαστές εκεί απέδειξαν ότι… δεν καταλαβαίνουν τίποτα!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *