ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΝΕ ΑΝΤΙΔΙΚΙΑ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑ

Στα δικαστήρια έχουν οδηγηθεί δύο κορυφαίες στοιχηματικές εταιρίες της Αυστραλίας με θέμα της αντιδικίας την εμπορική επωνυμία“Sportingbet”, η χρήση της οποίας αποτελεί το «μήλο της έριδος» ανάμεσά τους. Τον περασμένο Ιούνιο η εταιρία Sportsbetπήγε στα δικαστήρια τηνBetEasyπου είχε σκοπό να χρησιμοποιήσει την παγκοσμίως γνωστή επωνυμία Sportingbet. Όπως υποστηρίζει η Sportsbet, η ονομασία της Sportinebtμοιάζει πολύ με εκείνη της Sportsbetκαι το γεγονός αυτό, όπως αναφέρει η Sportsbet, είναι δυνατό να μπερδέψει ή να εξαπατήσει τους Αυστραλούς καταναλωτές και τους παίκτες του στοιχήματος και των υπόλοιπων τυχερών παιχνιδιών της χώρας των καγκουρό. Η προσωρινή απόφαση της δικαιοσύνης της χώρας είχε σαν αποτέλεσμα την προσωρινή απαγόρευση της ονομασίας Sportingbet, με αποτέλεσμα η ιδιοκτήτρια εταιρία να χρησιμοποιήσει τελικά την ονομασία BetEasyμέχρι να διευθετηθεί οριστικά το ζήτημα και να υπάρξει μια οριστική απόφαση για το αν η εν λόγω ονομασία μπορεί τελικά να χρησιμοποιηθεί ή όχι.

Η νομική θέση της BetEasyείναι πως εάν τα δύο ονόματα μπορούν να θεωρηθούν όμοια, τότε αντίστοιχα θα πρέπει να απαγορευτεί και η ονομασία της Sportsbet,καθώς προϋπήρχαν ήδη στην αυστραλιανή αγορά και άλλες παρόμοιες εμπορικές ονομασίες όπως για παράδειγμα η TABSportsbet.Επιπλέον, θέση της εταιρίας είναι πως η ονομασία Sportingbetέχει χρησιμοποιηθεί ήδη στο παρελθόν στην Αυστραλία χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα πριν από λίγα μόλις χρόνια. Μπορείτε να δείτε εδώ περισσότερα για το Sportingbet Casino και να διαβάσετε την αξιολόγησή τους.

Εάν μπερδευτήκατε με τις εταιρίες και τις ονομασίες τους, θα πρέπει να αναφέρουμε πως τα πράγματα έχουν ως εξής: Τον Φεβρουάριο του 2018 η εταιρία CrownResortsπούλησε το 62% των μετοχών της Crownbetστο TheStarsGroupαπό το Τορόντο έναντι του ποσού των 150 εκατομμυρίων δολαρίων. Η νέα εταιρία που στην Αυστραλία εμφανίζεται ως EasyBetείχε σκοπό να ξαναχρησιμοποιήσει την ονομασία Sportingbetστην αυστραλιανή αγορά – την ονομασία της εταιρίας του πατέρα του διευθύνοντα συμβούλου τηςCrownbet, MattTripp, την οποία ο πατέρας του Alanπούλησε το 2014 στην WilliamHill. Αυτή η πώληση της Sportingbetστην WilliamHillήταν ουσιαστικά και ο λόγος για τον οποίο εξαφανίστηκε το όνομα στη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, το 2014 η WilliamHillέπαψε ουσιαστικά να χρησιμοποιεί την εμπορική ονομασία Sportinbetστην Αυστραλία, αντικαθιστώντας την με τη δική της εμπορική ονομασία παντού στα φυσικά της καταστήματα και στο διαδίκτυο. Έτσι λοιπόν τα 4 τελευταία χρόνια, δεν υπήρχε πουθενά στην αγορά της Αυστραλίας η εμπορική ονομασία της Sportingbet, κάτι που όμως αποφάσισε πρόσφατα να κάνει η EasyBet, επαναφέροντάς την. Ωστόσο η Sportsbet, η οποία αποτελεί θυγατρική του παγκόσμιου στοιχηματικού «κολοσσού»PaddyPowerBetfair,φαίνεται να είχε αντίθετη γνώμη στα σχέδια αυτά, οδηγώντας με αυτόν τον τρόπο την υπόθεση στις αίθουσες των αυστραλιανών δικαστηρίων.

Είναι πραγματικά ενδιαφέρον να δούμε που θα καταλήξει η ιδιαίτερη αυτή νομική διαμάχη των δύο πλευρών και να δούμε ποιος τελικά θα επικρατήσει. Δεν ξέρουμε πόσο χρόνο θα πάρει μέχρι να τελεσιδικήσει η συγκεκριμένη υπόθεση, πάντως μέχρι τότε, είναι βέβαιο πως λόγω της προσωρινής δικαστικής εντολής, η πολύ δημοφιλής ονομασία Sportingbet θα παραμείνει απαγορευμένη στην Αυστραλία.

 

 

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *