ΣΚΛΗΡΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΞΑΓΡΙΩΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΩΦΕΛΗ(Βίντεο)

5/5 (1)

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Το γερμανικό κοινό είναι θυμωμένο που οι μουσουλμάνοι εισβολείς έχουν περισσότερα δικαιώματα στα οφέλη από τους Γερμανούς που έχουν εργαστεί όλη τους τη ζωή.

«Έχουμε μουσουλμάνους παράνομους αλλοδαπούς που επιστρέφουν τέσσερις, πέντε, έξι φορές αφού τους απελάσαμε».

Σύμφωνα με την εφημερίδα REMIX: Στο γερμανικό κοινό αυξάνεται η δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι οι μετανάστες έχουν περισσότερα δικαιώματα σε παροχές από τους Γερμανούς που έχουν εργαστεί σε όλη τους τη ζωή, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών για την πολιτεία Saaraland Klaus Bouillon σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη με Die Welt.

«Υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια μεταξύ του πληθυσμού, επειδή όλοι όσοι φτάνουν εδώ έχουν άμεσα ή περισσότερα δικαιώματα μαζί με τα δικαιώματα σε παροχές και ιατρική περίθαλψη από κάποιον που έχει εργαστεί εδώ για όλη του τη ζωή», δήλωσε ο Bouillon.

Όσον αφορά την αποδοχή περισσότερων μεταναστών, ο Boullion πιστεύει ότι οι Γερμανοί έχουν όλο και λιγότερη ανοχή στις νέες αφίξεις. Η Γερμανία έχει ήδη καταγράψει έναν αριθμό ρεκόρ αλλοδαπών το 2019 και ορισμένα γερμανικά κρατικά κοινοβούλια ψήφισαν να σταματήσουν να δέχονται περισσότερους μετανάστες σε ένδειξη αυξανόμενης έλλειψης δημοσίου για τις μαζικές δημογραφικές αλλαγές που συμβαίνουν στη χώρα.

«Η προθυμία και η αποδοχή στη χώρα για αποδοχή ανθρώπων έχει μειωθεί. Πιθανότατα δεν θα μπορούσαμε πλέον να ενεργοποιήσουμε αρκετούς εθελοντές. Επιπλέον, η ικανότητα απορρόφησής μας είναι ένα μεγάλο πρόβλημα », δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο Boullion, μέλος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), λέει ότι οι απογοητεύσεις για την κατάσταση των μεταναστών στη χώρα έχουν περάσει και σε καθημερινές συνομιλίες. «Υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια και απογοήτευση, την οποία ακούω κάθε μέρα σε συνομιλία. Βασικά ποσά παροχών καθορίζονται από το νόμο. Ακόμα κι αν κάποιος πετάξει το διαβατήριό του και δεν συνεργαστεί με τις αρχές, τα οφέλη του μπορούν να μειωθούν ελάχιστα », σημείωσε.

Η δημοσκόπηση φαίνεται να υποστηρίζει επίσης την άποψη του Boullion. Για παράδειγμα, πέρυσι, μια δημοσκόπηση 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαπίστωσε ότι στη Γερμανία, το 48% των Γερμανών δήλωσε ότι ήταν αντίθετοι στη χώρα που δέχεται περισσότερους μετανάστες εκτός ΕΕ, ενώ το 44% συνέχισε να υποστηρίζει αυτόν τον τύπο μετανάστευσης.

«Επιπλέον, οι μισοί από αυτούς που φτάνουν αυτή τη στιγμή έχουν χάσει το διαβατήριό τους ή ξαφνικά ξεχάσουν το όνομα και τη χώρα προέλευσής τους», δήλωσε ο Boullion.
Ο υπουργός Εσωτερικών είπε επίσης ότι το κέντρο υποδοχής στο Lebach γεμίζει συνεχώς επειδή το 50% των απελάσεων αποτυγχάνουν. Σημείωσε περιπτώσεις όπου οι οικογένειες είναι έτοιμες για απέλαση, ξαφνικά δεν μπορεί πλέον να βρεθεί το παιδί που πρόκειται να απελαθεί μαζί τους. Σε πολλές περιπτώσεις, αυτοί που απελάθηκαν επιστρέφουν απλά.

«Έχουμε ανθρώπους που επέστρεψαν τέσσερις, πέντε, έξι φορές μετά την απέλαση τους στη χώρα της ΕΕ όπου είχαν εγγραφεί για πρώτη φορά», είπε. «Απλά επιστρέφεις από το Βέλγιο με το FlixBus. Τότε η όλη διαδικασία ξεκινά ξανά. Τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι στη Γερμανία απορρίπτονται τελικά, αλλά απλά δεν μπορούμε να τους επιστρέψουμε στις πατρίδες τους. «

Ο Boullion πιστεύει ότι ορισμένα κενά μπορούν να κλείσουν γρήγορα στον νόμο περί ασύλου. Επί του παρόντος, τα μέλη της οικογένειας μπορούν να υποβάλουν αίτηση ασύλου ο ένας μετά τον άλλο, όταν απορριφθούν. Για παράδειγμα, μια μητέρα μπορεί πρώτα να υποβάλει αίτηση και εάν απορριφθεί, ο πατέρας μπορεί στη συνέχεια να υποβάλει αίτηση, και στη συνέχεια ένα παιδί, και ούτω καθεξής. Στο πλαίσιο της διαδικασίας, η υπόθεση κάθε μέλους της οικογένειας μπορεί να διαρκέσει μήνες έως ότου ξεκινήσει εκ νέου η επόμενη.

Εν τω μεταξύ, ολόκληρη η οικογένεια μεταναστών μπορεί να παραμείνει στη Γερμανία. Ο υπουργός Εσωτερικών πιστεύει ότι πρέπει να υποβληθεί αίτηση για όλη την οικογένεια για να επιταχυνθεί η διαδικασία.

Στη Γερμανία, το Πράσινο Κόμμα πιέζει να διαλύσει το κέντρο υποδοχής στο Lebach και να διαλύσει τους μετανάστες σε ολόκληρη την πολιτεία του Saarland σε μεμονωμένους δήμους. Ο Boullion υποστηρίζει ότι δεν είναι μόνο παράνομο, αλλά ότι ο Lebach προσφέρει ένα νηπιαγωγείο, γιατρούς, μαθήματα ένταξης, πρόληψη βίας και σχολεία όλα σε ένα μέρος. Οι αρχές μπορούν επίσης να επεξεργάζονται τις εγγραφές πολύ πιο γρήγορα σε μια κεντρική τοποθεσία.

Ο υπουργός Εσωτερικών κατηγόρησε τους Πράσινους ότι είχαν πολλούς «ονειροπόλους» στο κόμμα τους που θέλουν να προσκαλέσουν περισσότερους μετανάστες στη Γερμανία. Πολλοί κορυφαίοι πολιτικοί του Πράσινου Κόμματος έχουν υποστηρίξει τη Γερμανία να δεχτεί περισσότερους μετανάστες, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης μεταναστευτικής κρίσης φέτος όταν η Τουρκία άνοιξε τα σύνορά της στην Ευρώπη με αποτέλεσμα χιλιάδες μετανάστες να προσπαθήσουν να εισέλθουν μέσω της Ελλάδας.

Υπάρχουν επίσης εκείνοι στο κόμμα του CDU που υποστηρίζουν ποσοστώσεις μεταναστών, όπως ο πρωθυπουργός του Σλέσβιχ-Χολστάιν Ντάνιελ Γκύντερ. Ο Boullion λέει ότι τέτοιες προτάσεις θα ενθαρρύνουν μόνο τη μεγαλύτερη μετανάστευση στη Γερμανία.

Inside Germany’s refugee crisis

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *