Σκεύασμα Αρτεμισίας (αψιθιά) εγκρίνεται ως επίσημη θεραπεία για τον κορωνοιό στην Μαδαγασκάρη.

4.67/5 (3)

Η Μαδαγασκάρη θα ερευνήσει εργαστηριακά  ένα φυτικό σκεύασμα που όπως ισχυρίζεται και σε εμπεριστατωμένη βιβλιογραφία, χρησιμοποιείται ήδη ευρέως στην φαρμακοβιομηχανία, για την θεραπεία για τον κορωνοιό, δηλώνει ο πρόεδρος της Μαδαγασκάρης Andry Rajoelina αρχές Μαρτίου.


Είχε κάνει και προηγουμένως ισχυρισμούς σχετικά με εναλλακτικές θεραπείες για τον ιό που προκάλεσαν την προειδοποίηση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας του ΟΗΕ (ΠΟΥ).

«Ο novel, καινούριος κορωνοιός  δεν είναι γρίπη (και) τα αρχαία φάρμακα της γιαγιάς πρέπει να αντιμετωπιστούν με αμφιβολία», δήλωσε η εκπρόσωπος του ΠΟΥ, Charlotte Faty Ndiaye.

Παρόλο που στην ιστοσελίδα του, ο ΠΟΥ αναφέρει ότι ορισμένα φάρμακα, συμπεριλαμβανομένων των δυτικών και παραδοσιακών φαρμάκων, «μπορεί να παρέχουν άμεση και ανακούφιση των συμπτωμάτων» της Covid-19.

«Θα κάνουμε έρευνες και είμαι πεπεισμένος ότι η Μαδαγασκάρη θα βρει αυτό το »φάρμακο», είπε τον περασμένο μήνα και ενθάρρυνε τη χρήση εναλλακτικών θεραπειών ως τρόπου «ενίσχυσης των αντισωμάτων» κατά του κορωνοϊού.

«Θα αλλάξουμε την ιστορία ολόκληρου του κόσμου.»

Στις 20 Απριλίου

Ο Πρόεδρος της Μαδαγασκάρης, Andry Rajoelina, πραγματοποίησε στο IMRA (Malagasy Institute for Applied Research) στις 20 Απριλίου, την επίσημη έγκριση του Covid Organics (CVO). 

Αυτό το φάρμακο με βάση την αρτεμισία, ένα φυτό που χρησιμοποιείται ευρέως στην Αφρική για τη θεραπεία της ελονοσίας, φαίνεται να παρείχε οριστικά αποτελέσματα.

Οι θεραπείες που περιέχουν ένα παράγωγο της αρτεμισινίνης, συνδυασμένες θεραπείες με βάση την αρτεμισινίνη (ACTs), είναι πλέον καθιερωμένες θεραπείες παγκοσμίως για την ελονοσία.
H αψιθιά (Artemisia absinthium) έχει ισχυρές αντιϊκές ιδιότητες όχι μόνο για τον ιό της ηπατίτιδας Β 

(Bhakuni, R.S., Jain, D.C., Sharma, R.P., Kumar, S., 2001. Secondary metabolites of Artemisia annua and their biological activity. Antiviral Res. 68, 75-83.) 

αλλά και για τον κυτταρομεγαλοιό, 
(Efferth, T., Marschall, M., Wang, X., 2002. Antiviral activity of artesunate towards wild-type, recombinant and ganciclovir-resistant human cytomegaloviruses. J. Mol. Med. 80, 233-242.), 
αλλά και για πολλούς άλλους ρετροϊούς και DNA-ιούς.

LUTTE CONTRE LE CORONAVIRUS : PRÉSENTATION OFFICIELLE DU COVID ORGANICS

«Η Μαδαγασκάρη έχει το μεγαλύτερο απόθεμα Αρτεμισίας στην Αφρική, και ίσως ακόμη και σε ολόκληρο τον κόσμο  «, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Μαδαγασκάρης.

Σύμφωνα δε με τον διευθυντή του IMRA, το CVO συνταγογραφείται επί του παρόντος ως προληπτικό μέτρο και βρίσκονται σε εξέλιξη κλινικές δοκιμές για τον προσδιορισμό των θεραπευτικών ιδιοτήτων του. 

Ο Πρόεδρος Rajoelina ανακοίνωσε ότι  » οι ασθενείς που υποβλήθηκαν σε θεραπεία με Covid-Organics έχουν αποθεραπευτεί  «. 

Σύμφωνα με την τελευταία εκτίμηση, από τους 121 ασθενείς με την Covid-19, 39 θεωρούνται ήδη αποθεραπευμένοι.

 Η Μαδαγασκάρη εγκρίνει επίσημα την αρτεμισία, με το φυτικό σκεύασμα Covid Organics, ως επίσημη θεραπεία για τον κορωνοϊό. 
Ολόκληρο το άρθρο στο ΝEXUS 119

Αλλά δεν είναι μόνο η Μαδαγασκάρη που ερευνά την αρτεμισία σαν πιθανό φάρμακο για την COVID-19.

Το εκχύλισμα Artemisia annua θα δοκιμαστεί έναντι του COVID-19
Το Max Planck Institute of Colloids and Interfaces, Πότσνταμ (Γερμανία) θα συνεργαστεί με την ArtemiLife Inc., μια εταιρεία με έδρα τις ΗΠΑ και ιατρικούς ερευνητές από τη Δανία και τη Γερμανία για να δοκιμάσουν το εκχύλισμα φυτών Artemisia annua και παράγωγα αρτεμισινίνης σε εργαστηριακές κυτταρικές μελέτες κατά της νέας νόσου του κοροναϊού ( COVID19).

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν αποτελεσματικές θεραπείες κατά του COVID-19. 

Φάρμακα που χρησιμοποιούνται συνήθως κατά της ελονοσίας ή του Έμπολα, καθώς και αντιιικών φαρμάκων, εξετάζονται. 

Οι φυτικές θεραπείες που χρησιμοποιήθηκαν στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική διερευνήθηκαν για τη θεραπεία λοιμώξεων κοροναϊού κατά τη διάρκεια των επιδημιών SARS-CoV και MERS-CoV.

Οι αρχικές μελέτες στην Κίνα έδειξαν ότι το αλκοολικό εκχύλισμα αψιθιάς (Artemisia annua) ήταν το δεύτερο πιο ισχυρό φυτικό φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε στο SARS-CoV του 2005.

«Είμαι ενθουσιασμένος με τη διεθνή συνεργασία επιστημονικών και ιδιωτικών επιστημόνων για τη διεξαγωγή δοκιμών μελέτης του Artemisia annua κατά του κορωνοϊού». είπε ο καθηγητής Peter H. Seeberger,διευθυντής στο Max Planck Institute of Colloids and Interfaces στο Πότσνταμ.

«Λαμβάνοντας υπόψη τις ομοιότητες μεταξύ του SARS-CoV και του MERS-CoV και του καινούριου κορωνοιού, τα φυτικά εκχυλίσματα και τα παράγωγα της αρτεμισινίνης πρέπει να δοκιμαστούν έναντι του νέου κορωναϊού και αυτή η διεθνής συνεργασία το καθιστά δυνατόν», συνέχισε ο καθηγητής Seeberger.

Οι μελέτες κυτταρικών δοκιμών θα διεξαχθούν σε ερευνητικά ιδρύματα στη Δανία και τη Γερμανία με το εκχύλισμα φυτού από την Artemisia annua και καθαρά παράγωγα απομονωμένα από το φυτό όπως η αρτεμισινίνη.

Οι θεραπείες που περιέχουν ένα παράγωγο της αρτεμισινίνης, συνδυασμένες θεραπείες με βάση την αρτεμισινίνη (ACTs), είναι πλέον καθιερωμένες θεραπείες παγκοσμίως για την ελονοσία. 

Τα εκχυλίσματα Artemisia annua δείχνουν πολύ μικρή τοξικότητα και φάρμακα με βάση την αρτεμισινίνη χρησιμοποιούνται ευρέως για τη θεραπεία της ελονοσίας ακόμη και σε νεογέννητα.

Η ArtemiLife Inc., μια εταιρεία με έδρα τις ΗΠΑ, παρέχει το απαραίτητο φυτικό υλικό για τις μελέτες. 

«Μελετάμε την Artemisia annua και καλλιεργούμε τα χωράφια μας με ειδικούς στον τομέα της γεωργίας στο Κεντάκι τα τελευταία χρόνια. 

Έχουμε το προνόμιο να έχουμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε με το Max Planck Institute of Colloids and Interfaces σε αυτές τις μελέτες», δήλωσε ο Adam J. Maust, Διευθύνων Σύμβουλος της ArtemiLife Inc.


Απο το βιβλίο η 

Πρακτική Ιατρική των Οικογενειών μαθαίνουμε για την  Αψιθιά  Αψέντιον (αψηθιά)

Χόρτο που έχει βαριά και αρωματική οσμή, γεύση πικρή, ενέργεια δε τονωτική, αντιπυρετική και διεγερτική. 

Ωφελεί δε ως διεγερτικό ιδίως στη διακοπή των εμμήνων, ως τονωτικό δε του στομάχου, στο φούσκωμα, τη χρόνια διάρροια, στην αναιμία και χλώρωση και προς συμπλήρωση της θεραπείας των διαλειπόντων πυρετών (θέρμης).

Είναι ωφέλιμο ακόμη και κατά των ελμίνθων (σκουληκιών) τα οποία φονεύει.

Παρασκευάζεται δε ως έγχυμα μεν σε δόση 3-4 δραμίων χόρτου το οποίο αφήνουμε επί μισή ώρα σε 50 δράμια βραστού νερού όταν θέλουμε να το δώσουμε ως διεγερτικό, ως αφέψημα εις τους πυρετούς κ.τ.λ.

Εξωτερικώς δε μεταχειρίζονται την αψιθιά σε καταπλάσματα, τα οποία παρασκευάζονται αφού βραχεί το χόρτο εντός βραστού κρασιού και ζυμωθεί ακολούθως με ψίχα ψωμιού και επιτίθενται σε πρηξίματα, στραμπουλήγματα κ.τ.λ. Κατά δε των σκουληκιών εφαρμόζεται σε κλύσμα.
πηγές 
Εγκρίνεται η χρήση της Αρτεμισίας, αψιθιάς ως επίσημη θεραπεία για τον κορωνοιό.

Madagascar valide l’artémisia, avec son Covid Organics, en tant que traitement contre le coronavirus

Coronavirus wrap | Madagascar to test plant ‘remedy’ for coronavirus, daily deaths drop in Spain, and Covid-19 aid delivered to Venezuela

Artemisia annua to be tested against COVID-19Ιατρική των οικογενειών

Θρεπτικές ουσίες που προστατεύουν απο τον κοροναϊό

Πηγή

www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *