ΣΚΑΝΔΑΛΟ: ΤΟΥΡΚΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

tourkos

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μεγάλο σκάνδαλο ξέσπασε την Σμύρνη σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Radikal, όταν αποκαλύφτηκε ότι ο τοπικός διοικητής της Στρατοχωροφυλακής, ονόματι R. A., είναι από τους μεγαλύτερους δουλεμπόρους των προσφύγων και από τους μεγαλύτερους προωθητές τους στα ελληνικά νησιά, φυσικά με μεγάλο οικονομικό κέρδος για τον ίδιο.

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα, ο διοικητής της Στρατοδωροφυλακής στην περιοχή του Seferihisar ήταν από τους μεγαλύτερους οργανωτές των γκρουπ των προσφύγων που θα μεταφέρονταν στα απέναντι ελληνικά νησιά. Ο αξιωματικός αυτός ήταν διοικητής της τοπικής διοίκησης της Στρατοχωροφυλακής, στο Doğanbey Karakol, σε μια περιοχή συγκέντρωσης μεγάλου πλήθους προσφύγων που έφταναν εκεί για να πάνε στην Ελλάδα.

Ο εν λόγω Τούρκος αξιωματικός είχε οργανώσει τις αποστολές με το αντίτιμο για κάθε γκρουπ τρεις χιλιάδες δολάρια, ενώ είχε βάλει και ατομική ταρίφα για οποίον ήθελε «προσωπική» εξυπηρέτηση για να πάει στην απέναντι ακτή των ελληνικών νησιών.

Οι τοπικές αρχές όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, είχαν υποψιαστεί τις κινήσεις του και άρχισαν να τον παρακολουθούν. Αφού διαπιστώθηκε το μεγάλο ανθρώπινο εμπόριο που είχε αναπτύξει, τελικά τον συνέλαβαν επ αυτοφώρω την ώρα που έπαιρνε τα χρήματα από τους πρόσφυγες για να τους προωθήσει στο ελληνικό έδαφος.

Το σκάνδαλο όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ίδια η τουρκική εφημερίδα, είναι πολύ μεγάλο. Αλλά παράλληλα δείχνει για άλλη μια φορά πως οι ίδιες οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας μετέχουν στο μεγάλο αυτό κύκλωμα διακίνησης ανθρώπων που προέρχονται από τις εμπόλεμες περιοχές της Μέσης Ανατολής και αφού πέσουν θύματα των Τούρκων, στην συνέχεια προωθούνται στο ελληνικό έδαφος.

Να δούμε αν οι υπεύθυνοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ασχολούνται με το θέμα, κάποτε… ξεστραβωθούν και δουν τον πραγματικό ρόλο της Τουρκίας σε όλη αυτή την ανθρωποθύελλα που έρχεται κατά γιγάντια κύματα προς την Δύση, με πρώτο φυσικά σταθμό την Ελλάδα.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

8 Σχόλια

 1. Προσέξτε , είναι παγίδα των Τούρκων. Πάνε να θολώσουν τα νερά , ότι δήθεν δεν συμμετέχουν εθνικά και κρατικά στο δουλεμπόριο . Ρίχνουν το μπαλάκι σε ένα συνεργάτη τους ο οποίος θα είναι το εξιλαστήριο θύμα . Έτσι αυτοί βγαίνουν λάδι και δικαιολογούν έτσι γιατί ζητάνε επιπλέον δισεκατομύρια απο την ευρωπαική ένωση. Φτιάχνουν επίσης μια καλή εικόνα «τιμιότητος» οπότε θα κάνουν και τον «ελαφοκυνηγό» κυνηγώντας δήθεν τζιχαντιστές παρέα με τους ομοαίματους δολοφόνους γερμαναράδες .

  • Οι Τούρκοι και οι Γερμανοί δεν έχουν κάποια φυλετική κοινή καταγωγή ή σχέση. Σαφώς και δεν είναι ομοαίματοι.

 2. «δείχνει για άλλη μια φορά πως οι ίδιες οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας μετέχουν στο μεγάλο αυτό κύκλωμα διακίνησης ανθρώπων που προέρχονται από τις εμπόλεμες περιοχές της Μέσης Ανατολής…Να δούμε αν οι υπεύθυνοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ασχολούνται με το θέμα, κάποτε… ξεστραβωθούν και δουν τον πραγματικό ρόλο της Τουρκίας σε όλη αυτή την ανθρωποθύελλα»

  Αν δεν κάνω λάθος, ο στρατιωτικός διοικητής ΣΥΝΕΛΛΗΦΘΗ από τις τουρκικές αρχές.

 3. Καλά αυτή η είδηση δεν ξαφνιάζει και κανέναν ιδαίτερα, είναι γνωστός πια και κατανοητός ο ρόλος της Τουρκίας που ενθαρρύνει τα κύμματα των προσφύγων προς την χώρα μας και την ευρώπη και όμως, οι ευρωπαίοι «εταίροι» μας επιμένουν να την ενισχύουν οικονομικά…

 1. 24 Ιαν. 2016

  […] ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος […]

 2. 26 Ιαν. 2016

  […] Όπως γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης δημοσιογράφος,συγγραφέας και τουρκολόγος,το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει στην Σμύρνη είναι μεγάλο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Radikal ο τοπικός διοικητής της Στρατοχωροφυλακής, ονόματι R. A., είναι από τους μεγαλύτερους δουλεμπόρους των προσφύγων και από τους μεγαλύτερους προωθητές τους στα ελληνικά νησιά, φυσικά με μεγάλο οικονομικό κέρδος για τον ίδιο. […]

 3. 14 Απρ. 2016

  […] Όπως γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης δημοσιογράφος,συγγραφέας και τουρκολόγος,το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει στην Σμύρνη είναι μεγάλο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Radikal ο τοπικός διοικητής της Στρατοχωροφυλακής, ονόματι R. A., είναι από τους μεγαλύτερους δουλεμπόρους των προσφύγων και από τους μεγαλύτερους προωθητές τους στα ελληνικά νησιά, φυσικά με μεγάλο οικονομικό κέρδος για τον ίδιο. […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *