ΠΩΣ Ο ΝΤΑΗΣ ΤΣΑΟΥΣΟΓΛΟΥ ΕΠΕΦΤΕ ΘΥΜΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ ΑΠΟ…«ΓΛΥΚΙΑ ΥΠΑΡΞΗ»

5/5 (3)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Το πόσο διάτρητες από κατασκόπους είναι οι κομβικές υπηρεσίες του τουρκικού κράτους, που θέλει να προβάλλεται σαν μια μεγάλη υπερδύναμη, το δείχνει άλλο ένα σκάνδαλο κατασκοπείας αυτή την φορά σε βάρος του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαούσογλου που τελευταία μας το παίζει πολύ μάγκας.

Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, κατά την διάρκεια των επισήμων επισκέψεων του Τσαούσογλου στην Μόσχα και στις επαφές που είχε με τους Ρώσους η διερμηνέας του, μια γοητευτική Τουρκάλα, αποκαλύφτηκε ότι ήταν κατάσκοπος και διέρρεε το περιεχόμενο των συνομιλιών σε ένα γνωστό Τούρκο ισλαμιστή, τον Adnan Oktar ο οποίος διαβίβαζε τις πληροφορίες σε άλλες «πηγές» για τις οποίες δεν γίνεται λόγος.

Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε, καθώς ο πατρόνας της γοητευτικής Τουρκάλας στον οποίο μεταβίβαζε τα όσα κατέγραφε στις ρωσοτουρκικεές συνομιλίες, συνελήφθηκε  μαζί με άλλα 168 άτομα στα πλαίσια των μεγάλων εκκαθαρίσεων του καθεστώτος από τους αντιτιθέμενους στον Ερντογάν και από τους Γκιουλενιστές.

Το θέμα είχε πάρει διαστάσεις γιατί αφορά τις πολύ ευαίσθητες σχέσεις Τουρκίας – Ρωσίας και γεννούνται πολλά ερωτήματα όπως το κυριότερο, ποιος ήταν ο τελικός αποδεκτής των πληροφοριών.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *