ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΟ ΝΕΟ ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΟ ΙΠΤΑΜΕΝΟ, ΜΕ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΡΑΝΤΑΡ

5/5 (1)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Σύμφωνα με το Anadolu ajansı, (που δεν χάνει ευκαιρία να προβάλλει τουρκική προπαγάνδα), μπήκε σε υπηρεσία στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο, πρωταρχικά σε αποστολές επιτήρησης και παρακολούθησης επιφανείας του Ναυτικού, το νέο εναέριο μη επανδρωμένο όχημα, UAV, Anka, εφοδιασμένο με το νέο σύστημα Ραντάρ, «Spark Radar», SAR.Τα νέα αυτά ραντάρ SAR έχουν την ικανότητα να συλλέγουν πληροφορίες σε μεγάλες αποστάσεις και με άσχημες καιρικές συνθήκες και σε συννεφιασμένο καιρό, με τον ακριβή προσδιορισμό των στοιχείων, και των θέσεων του επισημασμένου «αντικείμενου».

Το νέο αυτό Anka φορτωμένο με κάμερα SAR, χρησιμοποιείται ήδη από το πολεμικό Ναυτικό στο Αιγαίο και στη ανατολική Μεσόγειο για αποστολές επιτήρησης και παρακολούθησης επιφανείας τα ..

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έλαβε ο ανταποκριτής του ΑΑ, αυτό το Anka UAV, με το νέο SAR (SAR), είναι παράγωγης της Αεροδιαστημική Βιομηχανία Α.Ε. (TUSAS), ικανό να μεταφέρει φωτογραφική μηχανή, «έξυπνο» ραδιοφωνικό σήμα και είναι εξοπλισμένο με «έξυπνα» όπλα.

Με τη βοήθεια του ραντάρ, το σύστημα είναι ικανό να συλλέγει πληροφορίες από απομακρυσμένη περιοχή και είναι σε θέση να προσδιορίσει τον τύπο των συλλεγόμενων επιφανειακών στοιχείων προσδιορίζοντας την ακριβή θέση τους..

Έχει ικανότητα συγκέντρωσης και επεξεργασίας των στοιχείων από στρατηγικούς στόχους, όπως λιμενικών και άλλων βάσεων με λειτουργίες απεικόνισης. Ακόμα και σε κινούμενος στόχους η ταχύτητα και η θέση τους μπορούν να καθοριστούν με ειδικούς τρόπους αναζήτησης. Για τον λόγο αυτό είναι άκρως επικίνδυνο..

Το πρωτότυπο ολοκληρώθηκε το 2013 ενώ η Anka εισήλθε στην καταγραφή των ενόπλων δυνάμεων για πρώτη φορά το 2016.

Εμείς τι θα αντιπαραθέσουμε σε όλα αυτά τα τουρκικά «παιχνίδια» στο ελληνικό Αιγαίο ;;;

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολπόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *