ΣΕ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ ΠΤΩΣΗ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

5/5 (2)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Οι τελευταίες εξελίξεις στην τουρκική οικονομία που έφεραν τον γαμπρό του Ερντογάν, Μπεράτ Άλμπαϊράκ, υπουργό Οικονομικών στην έξοδο του από την κυβέρνηση, έχουν όπως άρχισε να φαίνεται σοβαρές πετρώσεις στον ίδιο τον Ερντογάν και στο κόμμα του

Σύμφωνα με το γνωστό ίδρυμα ερευνών, «Avrasya Araştırma» σε μια σημαντική δημοσκόπηση, (7/11), για πρώτη φορά το κόμμα της αντιπολίτευσης, το Λαϊκό κόμμα, CHP, πλησίασε τόσο πολύ το κόμμα του Ερντογάν το ΑΚΡ. Συγκεκριμένα το ΑΚΡ παίρνει το 32,6% ενώ το κόμμα της αντιπολίτευσης, το CHP, το 28,2%.

Το κόμμα της Μεράλ Ακσενέρ, εθνικιστικό, παίρνει το 9,9%, δηλαδή σχεδόν μπαίνει στην βουλή αφού χρειάζεται ποσοστό 10% . Το φιλοκουρδικό κόμμα, HDP, παρά τις συνεχείς διώξεις συγκεντρώνει το 9,1% και αυτό δηλαδή πλησιάζει να μπει στην βουλή.

Τα εθνικιστικό κόμμα, MHP, σε υποχώρηση παίρνει το 7% , ενώ για πρώτη φορά εμφανίζεται με άνοδο το νέο κόμμα του πρώην τσάρου της οικονομίας, το DEVA του Αλί Μπαματζάν, με 2,5% και ακολουθεί το κόμμα του Νταβούτογλου, με 1,6%.

Φυσικά πάντα υπάρχει το καίριο ερώτημα αν και τι επιπτώσεις θα έχουν όλα αυτά στα ελληνοτουρκικά και στη τουρκική προκλητικότητα

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *