ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ

5/5 (20)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Η κατάθεση του ανθυπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη επιβεβαιώνει τις απόψεις που είχαμε εκφράσει ότι ήταν στημένη ενέδρα και κατά πάσα πιθανότητα μέσα στο ελληνικό έδαφος. Κόλαφος στην εσπευσμένη δήλωση του Γενικού Επιτελείου ότι βρέθηκαν κατά λάθος στην τουρκική πλευρά δίνοντας έτσι στήριγμα στην τουρκική πλευρά.

Δε συναντήσαμε κανένα σημάδι που να δείχνει ότι περάσαμε σε τουρκικό έδαφος αναφέρει ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης στην κατάθεσή του στις τουρκικές αρχές περιπλέκοντας την υπόθεση ομηρίας τους από Τούρκους στρατιώτες ακόμη περισσότερο, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να μην είχαν περάσει στην αντίθετη πλευρά των συνόρων.

Οιι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, οι οποίοι προφυλακίστηκαν δεν αποδέχθηκαν ούτε την κατηγορία για στρατιωτική κατασκοπεία ενώ κατηγορούνται για είσοδο σε στρατιωτική απαγορευμένη περιοχή, σύμφωνα με το πρακτορείο Ντογάν.

Το πρακτορείο Ντογάν αναφέρει ότι οι δύο Έλληνες στρατιώτες συνελήφθησαν από την 54η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού και αφού έγιναν οι απαραίτητες διαδικασίες από τη στρατοχωροφυλακή οδηγήθηκαν στο δικαστήριο το οποίο αποφάσισε την προφυλάκισή τους.

Στην κατάθεσή τους δεν αποδέχτηκαν τις κατηγορίες για κατασκοπεία, είπαν ότι πέρασαν κατά λάθος στην τουρκική πλευρά.

Όπως φαίνεται οι Τούρκοι θα το τραβήξουν το ζήτημα για κατασκοπεία και όσοι ακόμα εδώ βαυκαλίζονται ότι το θέμα θα λυθεί πολύ γρήγορα απατούνται οικτρά.

Εδώ όμως πρόκειται για ύψιστης σημασίας εθνικό θέμα και όσοι το χειρίστηκαν με αυτόν τον τρόπο έχουν βαριές ευθύνες.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *