ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΡΙΑ ΘΑ ΞΕΣΠΑΣΕΙ Ο…«ΣΑΤΑΝΑΣ» ΕΡΝΤΟΓΑΝ ;;;

5/5 (4)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Η κατάσταση με την καταρρέουσα τουρκική οικονομία έχει αρχίσει και παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, σε σημείο ορισμένα τουρκικά ΜΜΕ να πάρουν το θάρρος να προσμοιάσουν τον ίδιο τον Ερντογάν με…διάβολο που έχει φέρει την οικονομική καταστροφή της χώρας.

Το τελευταίο κατρακύλισμα της τουρκικής λίρας σε σχέση με το δολάριο, καθώς ξεπέρασε το φράγμα των οχτώ λιρών για ένα δολάριο ενώ οι προβλέψεις κάνουν λόγο ότι θα συνεχιστεί η πτώση και θα φτάσει δέκα λίρες για ένα δολάριο, είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι για πολλούς στην γειτονική χώρα.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε μετά την αιφνίδια απομάκρυνση του διοικητή Κεντρικής Τράπεζας, Naci Ağbal, που ο ίδιος ο Ερντογάν τον είχε διορίσει πριν από λίγο χρονικό διάστημα.

Ήδη μεγάλες μάζες του τουρκικού λαού βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, με συνέπειες να ξεχειλίζει η οργή κατά του Τούρκου προέδρου που θεωρείται σαν ο κύριος υπαίτιας της οικονομικής καταστροφής.

Από εδώ και πέρα η κατάσταση το πώς θα εξελιχτεί θα εξαρτηθεί από την στάση ορισμένων χωρών που έχουν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα στην Τουρκία, όπως η Γερμανία και Ολλανδία, αλλά και από τις γεωπολιτικές εξέλιξες στην ευρύτερη περιοχή.

Εδώ γεννάται το ερώτημα αν ο Ερντογάν μπροστά στα μεγάλα αδιέξοδα που έχει οδηγήσει την χώρα θα κάνει το ατόπημα να προκαλέσει θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα για να ξεπεράσει την κατάσταση.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *