ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΣ ΙΛΙΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ ΚΑΙ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΕΩΣ : «ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΜΟ»!!!

5/5 (4)

Μέσα στην μαύρη καταχνιά πoυ δημιούργησαν οι αποφάσεις για λουκέτο των ναών εν αρχή Μεγάλης Εβδομάδας, κάποιες φωνές μιλούν ακόμα την γλώσσα της αλήθειας και τα λόγια τους αποκτούν μεγαλύτερη σημασία όταν λέγονται από ένα μητροπολίτη, πλησίον του ιδίου του Αρχιεπισκόπου

Βέβαια καλό θα ήταν όταν λέμε τέτοια λόγια, να τα κάνουμε και πράξη, έμπρακτη αντίστασης…

Το «δεξί χέρι» του Αρχιεπισκόπου Αθηνών προέβη σε αποκαλύψεις προ εβδομάδος απαντώντας σε ερωτήματα πιστών, τις οποίες απομαγνητοφώνησε ο «Ορθόδοξος Τύπος». Συγκεκριμένα είπε για τον περιορισμό της δημόσιας ελευθερίας:

«Αν δεν έχετε αντιληφθή ακόμη τι συμβαίνει είμαστε υπό στρατιωτικό νόμο, δεν υπάρχει πλήρης ελευθερία, εξάλλου και ο κ. Τσιόδρας αν τον παρακολουθήσετε μίλησε χθες για τον περιορισμό των ελευθεριών των δικαιωμάτων των πολιτών, δηλ. υποχρεούμεθα να είμαστε μέσα στο σπίτι, δεν θα θέλαμε αλλά το κάνουμε».
Επίσης κατέγραψε την εκτίμησή του για τους χειρισμούς της Κυβέρνησης λέγοντας:

«Αυτοί ξέρουν πολύ καλά ότι με το καλύτερο σενάριο μετά από λίγο θα χρειάζονται 1.000 στις ΜΕΘ. Αυτή τη στιγμή το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει μόνο 500. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει να αργοπορήσει η εξάπλωση του ιού; Αυτό φροντίζει το κράτος, αυτό θέλει να κερδίσει, ώστε με αυτά τα λίγα και πενιχρά μέσα, για τα οποία φταίει βέβαια, που έχει να ικανοποιήσει όλες τις ανάγκες που θα προκύψουν. Με το καλύτερο σενάριο 1.000 με το χειρότερο πάνω από 3.500! Καταλαβαίνετε τι θα γίνει;… Θα πεθάνουν στους δρόμους»
Όσον αφορά τις επικρίσεις που δέχονται οι Ιεράρχες δήλωσε:

«Εμείς οι Επίσκοποι και οι κληρικοί είμαστε διάδοχοι των Αποστόλων και σύμφωνα με τον Απ. Παύλο εγεννήθημεν καθάρματα, περίψιμμα πάντων έως άρτι, δηλ. είμαστε χαρτιά υγείας που γνωρίζουμε πως τα χρησιμοποιεί καθένας όπως τα χρησιμοποιεί… Για τον διασυρμό των Επισκόπων που έχει ξεκινήσει από παλιά πρώτα απ’ όλα φταίμε εμείς οι ίδιοι… οι Επίσκοποι είναι μακρυά από το ποίμνιο… Χωρίς τον Απ. Παύλο ο χριστιανισμός θα ήταν άλλη μια ιουδαϊκή αίρεση… η γαρ δύναμίς μου εν ασθενεία τελειούται σημαίνει ότι επειδή εμείς οι Ιεράρχες είμαστε εξευτελισμένοι είναι ισχυρή η Εκκλησία»
Δεν δίστασε να προβεί και σε κρίση της Συνοδικής Αποφάσεως λέγοντας:

«Υπάρχει ένα κενό στην απόφαση της Συνόδου. Θα τελείται η Λειτουργία από ένα ιερέα και την Θ. Κοινωνία τι θα την κάνει; Θα την καταλύει μόνος του; Δεν υπάρχουν κάποιοι που θα ζητούν να κοινωνήσουν;… Η εγκύκλιος της Συνόδου λέει ότι επιτρέπεται η Θ. Λειτουργία όταν αναμεταδίδεται αλλά τι γίνεται η Θ. Κοινωνία αφού δεν υπάρχει κανένας; Γίνεται απλώς για να βλέπουμε!…
Είναι σύναξη λοιπόν η Λειτουργία δεν μπορεί να γίνει μόνο με τον παπά και τον ψάλτη σε κανονικές συνθήκες μιλάω. Άρα δεν μπορεί να γίνει μια ανύπαρκτη Λειτουργία με παπά και ψάλτη και ο κόσμος να μπαίνει με χαρτάκια όπως στο σούπερ μάρκετ. Πως θα μετουσιωθή ο άρτος και ο οίνος χωρίς το αμήν το δικό σας; Πως θα τελεσθή το μυστήριο μόνο με παπά και ψάλτη; Γι’ αυτό είπαμε όχι στη Θ. Λειτουργία… Δεν μπορούμε να το εφαρμόσουμε και μετά να έρχονται μερικοί που δεν έχουν παρακολουθήσει τη Θ. Λειτουργία και να κοινωνούν, όπως κάνει η πληθύς των ανθρώπων την Μ. Πέμπτη»

Ως πιστοί ακούστε και κρίνετε

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www,nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *