ΣΑΛΟΝΙ ΝΥΧΙΩΝ ΣΤΟ ΝΤΟΥΜΠΑΙ ΕΓΚΑΘΙΣΤΑ ΜΙΚΡΟΤΣΙΠ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΝΥΧΙΑ(Βίντεο)

5/5 (5)

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Σαλόνι νυχιών στο Ντουμπάι εγκαθιστά μικροτσίπ για τα νύχια-βίντεο του πελάτη

Ένα μαγαζί μανικιούρ-πεντικιούρ ομορφιάς στο Ντουμπάι εκτελεί «μανικιούρ μικροτσίπ» όπου τα μικροσκοπικά μικροτσιπάκια που δρουν ως ψηφιακές επαγγελματικές κάρτες φυτεύονται στο νύχι ενός πελάτη, με το τσιπ τελικά να χρησιμοποιηθεί για πληρωμές χωρίς επαφή και ψηφιακά μενού. «Εγκαθιστούμε τις πληροφορίες που θέλετε, όπως το όνομά σας, τον αριθμό του κινητού σας, οι λογαριασμοί σας κοινωνικών μέσων και ο ιστότοπος σας», δήλωσε ο Nour Makarem, ιδρυτής του Lanour Beauty Lounge, απέναντι CNN. Το Covid 19 πανδημία προφανώς βοήθησε να προκαλέσει ενδιαφέρον για τη διαδικασία επειδή το σαλόνι ομορφιάς ισχυρίζεται ότι έχει ήδη επισημάνει 500 πελάτες με το τσιπ. Τα τσιπ χρησιμοποιούν επίσης την τεχνολογία της επικοινωνίας κοντά στο πεδίο (NFC) για να συνδεθούν σε άλλες κινητές συσκευές.

UAE’s first microchip manicure

Δεδομένης της έντασης με την οποία εμβολιάζονται 2,66 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο κατά του Covid, δεν πρέπει να εκπλαγείτε αν οι κυβερνήσεις συστήσουν για επόμενο, εμφυτεύσιμες μικροτσίπ για βιοασφάλεια. Οι εφαρμογές για κινητά χρησιμοποιούνται ήδη ως διαβατήριο εμβολίου, το οποίο είναι de facto μια ταυτότητα. Έτσι δεν είναι ένα μεγάλο άλμα, αν υποθέσετε ότι μέσα σε μια δεκαετία ξεκινά μια τεράστια καμπάνια PR, η οποία προτρέπει όλους να τσιπαριστούν.

Παραμένει να δούμε αν αυτό γίνεται με βάση τους περιορισμούς των τραπεζών και του τρόπου ζωής για όσους αρνούνται να δεχτούν το τσιπ, ή αν αυτό εισάγεται στο πίσω μέρος μιας νέας πανδημίας. Μην ξεχνάτε ότι η ίδια η «μεγάλη επαναφορά», ο Klaus Schwab, κάνει αναφορές στο βιβλίο του ότι ένα εμφυτευμένο μικροτσίπ είναι ο απώτερος στόχος. «Μερικοί από εμάς έχουμε την αίσθηση ότι τα smartphones μας έχουν γίνει μια διεύρυνση του εαυτού μας. Οι σημερινές εξωτερικές συσκευές – από φορητούς υπολογιστές σε ακουστικά εικονικής πραγματικότητας – είναι αρκετά εμφυτευμένα στο σώμα μας και στο μυαλό μας, «έγραψε ο ιδρυτής του παγκόσμιου οικονομικού φόρουμ.

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *