ΡΩΣΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΘΥΛΑΚΑ

4.83/5 (12)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Έντονα θορυβημένη η Άγκυρα παρακολουθεί τις εξελίξεις στον κουρδικό θύλακα του Afrin, όπου τις τελευταίες μέρες παρατηρείται έντονη κινητικότητα καθώς ρωσικές δυνάμεις προωθούνται στον θύλακα με την συνεργασία των Κούρδων και πλασάρονται από δυτικά ακριβώς απέναντι προς τις τουρκικές.

Οι πληροφορίες ότι οι Ρώσοι σκοπεύουν να δημιουργήσουν ρωσική αεροπορική βάση στον κουρδικό θύλακα, παρά τις διαψεύσεις από την Μόσχα, όχι μόνο δεν έπεισαν την Άγκυρα αλλά οι νεότερες πληροφοριες και οι φωτογραφίες των Τούρκων δείχνουν ακριβώς το αντίθετο. Δηλαδή οι Ρώσοι συγκεντρώνουν στρατιωτικές δυνάμεις μαζί με τους Κούρδους απέναντι από τους Τούρκους.

Οι Τούρκοι παρακολουθούν με μεγάλη οργή τις εξελίξεις, καθώς όπως φαίνεται οι Ρώσοι συμμάχησαν με το YPG, δηλαδή τους Κούρδους της Συρίας, που η Άγκυρα θεωρεί τρομοκράτες και βρίσκεται σε πόλεμο μαζί τους.

Από την άλλη πλευρά ο Ρώσος αντιστράτηγος, Andrey Volker, έκανε γνωστό πως από τις 20 Μαρτίου οι Ρώσοι έχουν παρωθηθεί στον κουρδικό θύλακα του Afrin για να…διασφαλίσουν την τάξη και ότι θα εκπαιδεύσουν τους Κούρδους για τον πόλεμο κατά των Τζιχαντιστών.

Φυσικά μετά από αυτή την εξέλιξη τα πράγματα δυσκολεύουν και άλλο για τους Τούρκους, που έκαναν το μοιραίο λάθος να εισβάλλουν στην Συρία και να παγιδευτούν.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

1 Response

  1. Δεν πιστέψω τίποτε από όλα αυτά – διότι πρώτη η Ρωσία κυνήγησε τον Μπιν Λαντεν , ΠΡΏΤΗ, μετά αφού δεν κατάφερε να την ΕΞΟΛΌΘΡΕΥΣΗ ΤΟΥ – ΤΗΝ ΑΝΈΛΑΒΕ Η ΑΜΕΡΙΚΉ και πάλη τίποτε – το θέατρο συνεχίζετε αγαπητοί συν Άνθρωποι . ΑΦΟΎ Ο ΚΎΡΙΟΣ ΕΡΝΤΟΓΆΝ – ΞΕΣΤΟΜΊΣΤΕ ΌΛΑ ΑΥΤΆ ΕΝΑΝΤΊΟΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΎ ΈΘΝΟΥΣ – ΦΑΝΕΡΆ ΌΤΙ ΕΊΝΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΌΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΏΝ – ΆΜΑ ΖΉΣΕΙ ΘΑ ΑΠΌΔΕΙΞΗ ΌΤΙ ΕΊΝΑΙ ΒΑΛΤΌΣ – ΑΝ ΌΧΙ – ΘΑ ΑΠΟΔΕΊΞΟΥΝ ΤΑ ΣΧΈΔΙΑ ΑΜΕΡΙΚΉΣ ΚΑΙ ΡΩΣΊΑΣ – Αυτό είναι το σκεπτικό μου , από τα ΈΡΓΑ τους και ΌΧΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΊΑ μου .ΣΑΣ ΑΓΑΠΏ ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝ ΑΝΘΡΏΠΟΥΣ ΤΗΣ ΥΔΡΟΓΕΊΟΥ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *