ΡΑΓΔΑΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΜΕ…ΠΟΛΛΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΤΖΑΜΙ

5/5 (9)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Την έντονη ανησυχία της εξέφρασε στα τουρκικά ΜΜΕ η τουρκική Αναπνευστική Εταιρεία, «TÜSAD», ότι η μαζική προσέλευση του κόσμου στην Αγία Σοφία, τώρα που έγινε τζαμί, θα έχει σαν συνέπεια τις αμέσως επόμενες μέρες την εξάπλωση σε μεγάλη κλίμακα του Κορονοϊού αλλά και άλλων μεταδοτικών ασθενειών.

Ήδη η Τουρκία με μη επαρκείς υγειονομικούς ελέγχους μετρά χιλιάδες θύματα από την επιδημία του Κορονοϊού και τώρα, όπως αναφέρεται, διαγράφεται η άμεση απειλή τα θύματα να αυξηθούν με γεωμετρική πρόοδο.

Σύμφωνα με την τουρκική Αναπνευστική Εταιρεία έχει χαθεί κάθε έλεγχος στην μαζική προέλευση του κόσμου από την πρώτη προσευχή στην Αγία Σοφία τζαμί, αλλά και τις επόμενες μέρες η προσέλευση προβλέπεται μαζική και δεν λαμβάνονται κάποια περιοριστικά μέτρα παρά τις μάσκες, με συνέπειες να έχουμε ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και των θυμάτων της επιδημίας.

Η κατάσταση προβλέπεται να γίνει πιο δυσχερής καθώς σε λίγες μέρες, στις 30 Ιουλίου, το Ισλάμ θα γιορτάσει το Μπαιράμ και με την ευκαιρία αυτή πάλι πολύς κόσμος θα προσέλθει στην Αγία Σοφία και σαν συνέπεια θα υπάρξει μεγάλος κίνδυνος για πολύ μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων.

Και νάταν μόνο αυτό…

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

1 Response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *