Πώς ένα υγιές ανοσοποιητικό εξουδετερώνει τον κορωνοϊό(βιντεο)

5/5 (3)

Η άπειρη σοφία και η αγάπη του Δημιουργού επιβεβαιώνεται περίτρανα, για άλλη μια φορά, και στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου. Η περιγραφή στο video που ακολουθεί μου θύμισε έναν υπέροχο ύμνο: «Τότε η ψυχή μου ψάλλει και υμνεί, πόσο Μεγάλος είσαι». 

Medicine with Dr. Moran

 Γεια σας, καλωσήλθατε στο «Ιατρική με τον Δρα Moran».

Το όνομά μου είναι Dr. Keith Moran. Όλοι μιλάνε για ανοσία Covid. Θέλω να σας δώσω μια γενική εικόνα του πώς λειτουργεί η ανοσία Covid. 

Αυτό το video είναι όλο για το πώς το σώμα σας μάχεται ενάντια σε ξένους εχθρούς όπως ιοί, βακτήρια και μύκητες. Αλλά πρόκειται να χρησιμοποιήσω τον SARS-CoV-2, τον ιό που προκαλεί τον Covid-19, ως το κύριο παράδειγμα. Πρόκειται να καλύψω τα βασικά για το πώς το σώμα σας κάνει αυτό.

Εάν δεν έχεις κάνει το εμβόλιο και μολυνθείς από τον SARS-CoV-2, αυτή η διαφάνεια δείχνει πώς θα ανταποκριθείς και θα αναπτύξεις ανοσία στον Covid. 

Στην κορυφή αυτής της διαφάνειας είναι ό ίδιος ο ιός που σας δείχνει την πρωτεΐνη στην επιφάνεια με μαύρο χρώμα, η οποία ονομάζεται ακίδα πρωτεΐνη και η οποία τελικά θα δέσει σε ένα ανθρώπινο κύτταρο, επιτρέποντας στον ιό να εισέλθει. 

Μέσα στον ιό είναι τα γονίδια που κωδικοποιούν για την ιική αναπαραγωγή. Με άλλα λόγια πώς ο ιός αναπαράγει τον εαυτό του, πολλαπλασιάζει τον εαυτό του, αν θέλετε. Αυτός συμβαίνει να είναι ένας ιός RNA και με το γκρι χρώμα μπορείτε να δείτε το τμήμα του RNA, τους κωδικούς για να φτιάξει την ακίδα πρωτεΐνη.

Το πρώτο βήμα με ετικέτα 1 είναι εκεί όπου η πρωτεΐνη ακίδα δένει στον υποδοχέα H2 στο ανθρώπινο κύτταρο το οποίο απεικονίζεται με ένα ροζ τοίχωμα κυττάρου στην εικόνα. 

Τώρα, από τη στιγμή που θα μπει μέσα στο κύτταρο απελευθερώνει τα γονίδιά του και το RNA μπαίνει μέσα στο κυτταρικό συστατικό, στο κυτόπλασμα του κυττάρου που καλείται ριβόσωμα. Εδώ στα ριβοσώματα το RNA μετατρέπεται σε έναν εντελώς νέο ιό, πράγμα που κάνει πάρα πολλές φορές. Ο ιός έχει ένα συστατικό το οποίο ουσιαστικά διορθώνει τη διαδικασία μετατροπής, ούτως ώστε κάθε φορά αναπαράγεται με ακρίβεια. Αυτό εμφανώς μειώνει την πιθανότητα να δημιουργηθεί μια μετάλλαξη.

Παρόλο που έχουμε πράγματι μεταλλάξεις γι’ αυτόν τον ιό, σχετικά μιλώντας, έχουμε δει πολύ λίγες, δεδομένου του αριθμού φορών που ο ιός αναπαράγεται σε εκατομμύρια ανθρώπων που έχουν μολυνθεί απ’ αυτόν.

Κατόπιν ο ιός αποβάλλεται από το μολυσμένο κύτταρο. Καθώς αυτή η διαδικασία συμβαίνει, η ευπροσάρμοστη ανοσία και η εγγενής ανοσία ζωντανεύει. Αυτή η διαφάνεια δείχνει το Εγγενές Ανοσοποιητικό Σύστημα.

Αυτά τα μολυσμένα κύτταρα και τα ανοσοποιητικά κύτταρα θα απελευθερώσουν κυτοκίνες, οι οποίες είναι πρωτεΐνες που κάνουν σινιάλο για το τι συμβαίνει. Ουσιαστικά καλούν σε βοήθεια ενισχύσεις. Οι ενισχύσεις είναι μακροφάγα κύτταρα που μπορούν να καταβροχθίσουν τον ιό, καθώς επίσης και τα δενδριτικά κύτταρα τα οποία παρουσιάζουν το ξένο αντιγόνο πράγμα που είναι ο ιός Covid-19 σε άλλα κύτταρα. Αυτή η διαφάνεια δείχνει την ευπροσάρμοστη ανοσοποιητική μας απόκριση. 

Τα σώματά μας έχουν κύτταρα-δενδρίτες τα οποία αναγνωρίζουν τον ιό ως ξένο και τότε θα τα μεταφέρουν και θα τα παρουσιάσουν στα λευκά κύτταρα που ονομάζονται λεμφοκύτταρα. Υπάρχουν διαφορετικά είδη λεμφοκυττάρων που συμπεριλαμβάνουν κυτοτοξικά (cytotoxic) ή φονιάδες Τ-κύτταρα όπως επίσης και βοηθοί Τ-κύτταρα και Β-κύτταρα.

Τώρα τα κυτοτοξικά Τ-κύτταρα αναγνωρίζουν αυτά τα μολυσμένα κύτταρα και τα σκοτώνουν όπως επίσης τελικά σκοτώνουν και τον ίδιο τον ιό. Τα Β-κύτταρα είναι διαφορετικά. Αυτό που κάνουν είναι να ενεργοποιούν ένα κύτταρο που παράγει αντισώματα, το οποίο ονομάζουμε κύτταρο-πλάσμα και αυτό το κύτταρο-πλάσμα θα παρασκευάσει πολλά διαφορετικά είδη αντισωμάτων για τον ιό, συμπεριλαμβανομένης της ακίδας πρωτεΐνης. Στη συνέχεια, αυτά τα διαφορετικά αντισώματα δένονται στον ιό για να τον εξουδετερώσουν. 

Τότε αυτό το σύμπλεγμα, που είναι ο ιός και το αντίσωμα ενωμένα καταστρέφονται από το σώμα σου. Η ανοσολογική αντίδραση παράγει επίσης μακροχρόνια μνήμη Β και μνήμη Τ-κυττάρων που στη συνέχεια θα αναγνωρίζουν τον ιό. Γνωρίζουμε με βάση ασθενείς που είχαν νοσήσει από covid ότι η ανοσία διαρκεί τουλάχιστον 6 έως 8 μήνες σε μεγάλο ποσοστό πληθυσμού όπως ανέπτυξα σ’ αυτό το video. Ίσως πηγαίνει πολύ μακρύτερα, απλά δεν έχουμε την έρευνα που πηγαίνει πιο μακριά.

Ενδιαφέρουσα έρευνα έχει δείξει για τον αρχικό κορωνοϊό, που προκάλεσε τον SARS πίσω στο 2003,  ότι ασθενείς που μολύνθηκαν με αυτόν έχουν ανταποκρίσεις Τ-κυττάρων στον ιό ακόμη και για 18 χρόνια αργότερα, κάτι που μπορούμε να μετρήσουμε.

Έχω κάνει αρκετά video πάνω σε διαφορετικά θέματα που σχετίζονται με το ανοσοποιητικό.. Ένα που προτείνω σε όλους είναι το βίντεό μου για το «Πώς να βελτιστοποιήσεις το ανοσοποιητικό σου».

Είναι πολύ σημαντικό να φροντίζεις το ανοσοποιητικό σου σύστημα. Οι σύνδεσμοι είναι στην περιγραφή και στο τμήμα σχολίων από κάτω. 

Ευχαριστώ που ήσασταν μαζί μου σήμερα στο «Medicine with Dr. Moran»

Το όνομά μου είναι Δρ. Keith Moran. 

Να θυμάστε, να προσπαθείτε να γίνετε υγιείς και να μένετε υγιείς.

πηγή

Απομαγνητοφώνηση-Μετάφραση από τη Μαρία Σεφέρου

www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *