ΠΩΣ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΙΧΕ…ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ!!!

5/5 (3)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Το μεγάλο σκάνδαλο κατασκοπείας υπέρ της Ρωσίας και σε βάρος του ΝΑΤΟ, είχε ξεσπάσει με την σύλληψη υψηλόβαθμου στελέχους των πορτογαλικών μυστικών υπηρεσιών που είχε στενές σχέσεις με το αρχηγείο του ΝΑΤΟ.

Συγκεκριμένα όπως είχε γίνει γνωστό και στον τουρκικό τύπο, συνελήφθη τότε το υψηλόβαθμο στέλεχος των πορτογαλικών μυστικών υπηρεσιών, Frederico Carvalhao Gil, με την κατηγορία της παράδοσης εγγράφων υψίστης στρατηγικής σημασίας του ΝΑΤΟ στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.

Ο εν λόγω Πορτογάλος μυστικός πράκτορας συνελήφθη σε μια καφετέρια στην πρωτεύουσα της Ιταλίας Ρώμη, ενώ για το επεισόδιο της σύλληψης του δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες πλην του ότι είχε ήδη πουλήσει στους Ρώσους μυστικά σχέδια του ΝΑΤΟ για την εγκατάσταση στρατιωτών δυνάμεων στην ανατολική Ευρώπη και τα επιχειρησιακά σχέδια της περιοχής.

Ο 57χρονος Frederico Carvalhao Gil, όπως αποκαλύφτηκε, είχε επισκεφτεί επανειλημμένα την Μόσχα για «υπηρεσιακούς» λόγους αλλά όπως φαίνεται κατά τις επισκέψεις του αυτές είχε έρθει σε επαφή με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, με σκοπό να τους πουλήσει σημαντικά έγγραφα του ΝΑΤΟ. Άλλο που δεν ήθελαν οι Ρώσοι, που ήξεραν πολύ καλά την σημαντική θέση που κατείχε ο Πορτογάλος πράκτορας.

Σύμφωνα με τον παλαίμαχο Αμερικανό πράκτορα, John R Schindler, ο Frederico Carvalhao Gil διαπραγματεύτηκε με υψηλό τίμημα τα μυστικά έγγραφα του ΝΑΤΟ εν αγνοία του νατοϊκού Αρχηγείου, που δεν είχε υποψιαστεί τι γίνονταν κάτω από την μύτη του.

Όταν αποκαλύφτηκε η δοσοληψία αυτή, ήταν πολύ αργά καθώς οι Ρώσοι ήδη είχαν πάρει αυτό που ήθελαν.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *