ΠΩΣ ΘΑ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ COVID 19; ΘΑ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΦΥΛΑΚΩΝ(Βίντεο)

5/5 (1)

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Εάν αναρωτιέστε πώς θα είναι όταν τα παιδιά επιστρέφουν στο σχολείο, ένα σχολείο στο Κεμπέκ κυκλοφόρησε τις νέες οδηγίες του και είναι σοκαριστικό.
Προφανώς, τα σχολεία θα μοιάζουν πολύ με στρατόπεδα φυλακών.
Αυτό είναι ένα άλλο παράδειγμα για το πώς τα πράγματα δεν θα «επιστρέψουν απλώς στο φυσιολογικό». Όλα αλλάζουν, συμπεριλαμβανομένης της ζωής για τα παιδιά μας.

Ακολουθούν οι οδηγίες που έχει εκπονήσει ένα σχολείο.
Τα σχολεία στο Κεμπέκ του Καναδά ανοίγουν ξανά στις 19 Μαΐου και ένα σχολείο δημοσίευσε τις οδηγίες του. Αυτή η λίστα υποβλήθηκε από έναν γονέα στη σελίδα Facebook, Kate for Education. Το σχολείο δεν ονομάστηκε για το απόρρητο του γονέα. (Όλη η έμφαση είναι δική μας.)

Τώρα αν λέτε στον εαυτό σας, «Αυτό είναι στον Καναδά. Δεν υπάρχει τρόπος αυτή η ανοησία να συμβεί στην υπόλοιπη Αμερική ή εδώ στον υπόλοιπο κόσμο», σας καλούμε να θυμάστε ότι οι περιορισμοί κλειδώματος στον Καναδά είναι πολύ λιγότερο αυστηροί από αυτούς που ισχύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Κοιτάξτε γύρω από τους γελοίους κανόνες που έχουμε ήδη όπως τα καταστήματα επιλέγοντας ποια είδη είναι απαραίτητα για να αγοράσουμε. Τότε πείτε μας «Δεν μπορεί να συμβεί εδώ.»

Ακολουθούν αυτές οι οδηγίες για το νέο άνοιγμα.
• Για την ελαχιστοποίηση της κίνησης, προβλέπουμε την ανάθεση μαθητών σε τάξεις πλησιέστερες στην είσοδο της Οδού Βερολίνου (και στους 3 ορόφους εάν χρειάζεται μόνο).
• Μόλις ανατεθούν σε μια τάξη, οι μαθητές θα περάσουν ολόκληρη την ημέρα τους (συμπεριλαμβανομένου του μεσημεριανού γεύματος) στις θέσεις που τους έχουν ανατεθεί.

• Οι μαθητές πρέπει να περιμένουν να συγκεντρωθούν βάσει του αριθμού των μαθητών που επιστρέφουν.
• Οι μαθητές δεν πρέπει να περιμένουν να επιστρέψουν στην κανονική τους τάξη με τους συμμαθητές τους.
• Το παιδί σας μπορεί να μην είναι με τους ίδιους δασκάλους όπως πριν, καθώς πολλά μέλη του προσωπικού μας δεν θα επιστρέψουν στο σχολείο.

•    Οι εκπαιδευτικοί που δεν επιστρέφουν στο σχολείο θα συνεχίσουν να εργάζονται και να διατηρούν στενή επαφή με τους μαθητές από το σπίτι, όπως συνιστά η κυβέρνηση.
•   Οι δραστηριότητες που ολοκληρώθηκαν ενώ τα παιδιά ήταν στο σχολείο δεν θα αξιολογηθούν ή θα βαθμολογηθούν.

• Κανένα φυσικό υλικό δεν θα μεταφέρεται μπρος-πίσω μεταξύ σπιτιού και σχολείου.
• Οι μαθητές πρέπει να περιλαμβάνουν μίνι σάκο απορριμμάτων και ανακύκλωσης μαζί με το μεσημεριανό τους για να μαζέψουν τα προσωπικά τους σκουπίδια και να τα απορρίψουν στο σπίτι.
• Όλοι οι μαθητές πρέπει να φέρουν το προσωπικό τους μπουκάλι νερό, με ετικέτα και γεμάτο, καθώς δεν θα είναι διαθέσιμες βρύσες.

• Δεν επιτρέπεται η κοινή χρήση ΟΛΩΝ των αντικειμένων (μολύβια, στυλό, ξύστρα, κραγιόνια κεριού, χάρακες, παιχνίδια).
• Όταν ο καιρός το επιτρέπει, τα διαλείμματα των εσοχών θα πραγματοποιούνται σε εξωτερικούς χώρους και θα συνεπάγονται το περπάτημα έξω από απόσταση με ασφάλεια μεταξύ τους σε ένα προκαθορισμένο σχέδιο.
• Δεν επιτρέπονται συγκεντρώσεις (ομάδες μαθητών μαζί).

• Περιορισμένο ταξίδι σε όλο το σχολείο καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας.

• Οι επισκέψεις μπάνιου θα παρακολουθούνται / συνοδεύονται έτσι ώστε να μπορεί να ακολουθήσει η κατάλληλη απολύμανση από τους επιστάτες μας πριν κάποιος άλλος μαθητής χρησιμοποιήσει τις εγκαταστάσεις.
• Σύμφωνα με τις κυβερνητικές συστάσεις, δεν θα παρέχονται μάσκες και γάντια.
• Οι μαθητές είναι ευπρόσδεκτοι να φέρουν αυτά τα αντικείμενα από το σπίτι. Καλούνται επίσης να φέρουν μαζί τους τα προσωπικά τους μαντηλάκια απολύμανσης εάν το επιθυμούν.
• Τα ερμάρια δεν θα χρησιμοποιούνται πλέον. Οι μαθητές θα τοποθετήσουν τα σακάκια τους την άνοιξη / το καλοκαίρι πίσω από την καρέκλα που θα χρησιμοποιούν και τις σχολικές τσάντες τους κάτω από τα καθορισμένα γραφεία τους.

• Δεν θα υπάρχει υπηρεσία καφετέριας ή ημέρες  πίτσα Home & School & παγωμένο γιαούρτι.
• Δεν θα υπάρξει σωματική δραστηριότητα στο γυμναστήριο, ούτε μαθήματα τέχνης (αν και τα έργα τέχνης και χειροτεχνίας μπορούν να προωθηθούν ως προτάσεις στο σπίτι), χωρίς περιόδους βιβλιοθήκης και χωρίς μαθήματα θεάτρου.

• Δεν θα πραγματοποιηθούν έρανοι ή μετά το σχολείο δραστηριότητες.
• Οι γονείς εθελοντές δεν θα επιτρέπονται στο σχολείο.
• Συνιστούμε στο παιδί σας να φέρει ένα βιβλίο ή δύο ενδιαφέροντα από το σπίτι για ανάγνωση.
• Οι μαθητές με συμπτώματα πυρετού ή γρίπης θα επιστρέψουν στο σπίτι τους.

Να μην ακούγεται σαν να είναι εντελώς ακραίο, εδώ είναι η καθοδήγηση από άλλο σχολείο – είναι παρόμοιο αλλά όχι τόσο σκληρό. Και εδώ είναι έγγραφα από τον Υπουργό Παιδείας που περιγράφουν τις κατευθυντήριες γραμμές που πρέπει να ακολουθήσουν τα σχολεία.

Και παρατηρήσατε ότι υπάρχουν αρκετές ασυνέπειες; Τα παιδιά δεν μπορούν να πάρουν τίποτα από το σχολείο. Ξέρετε, εκτός από τα γεύματά τους, τα σκουπίδια τους, το νερό τους, το PPE τους και μερικά βιβλία για ανάγνωση. Αυτά τα πράγματα δεν υπολογίζονται ότι πηγαίνουν μπρος-πίσω και καθαρά, είναι χωρίς μικρόβια.

Αυτό μοιάζει περισσότερο με φυλακή για επικίνδυνους παραβάτες παρά ως μέρος για την εκμάθηση και την ανάπτυξη των παιδιών.
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η επιστροφή δεν είναι υποχρεωτική για το υπόλοιπο αυτής της σχολικής χρονιάς. Οι εκπαιδευτικοί θα εξακολουθούν να είναι διαθέσιμοι για διαδικτυακή μάθηση εάν οι γονείς επιθυμούν να κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι.

Είναι σχεδόν αδιανόητο να αντιμετωπίζονται παιδιά με αυτόν τον τρόπο. Εάν ένας γονέας στο homeschool(διδασκαλία στο σπίτι) είχε παρόμοιους κανόνες για τα παιδιά τους, οι οικογενειακές υπηρεσίες θα ήταν αμέσως στην πόρτα τους για τη ριζική κακομεταχείριση των απογόνων τους. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί απλά να επιτρέψει αλλά να διατάξει το δημόσιο σχολικό σύστημα να τηρήσει τις οδηγίες είναι απολύτως τρέλα. Αυτό δεν είναι σωστό και δεν είναι υγιές, ψυχικά, σωματικά ή ψυχολογικά.

Αυτή η ρύθμιση φαίνεται ότι θα ήταν ψυχολογικά καταστροφική.
Φανταστείτε την κουλτούρα του φόβου που δημιουργεί για τα παιδιά. Όταν μπαίνετε σε ένα παιδί η συνεχής ανησυχία ότι οι άλλοι μπορεί να είναι μολυσματικοί, πώς περιμένετε αυτό το παιδί να μάθει να επικοινωνεί με άλλους, να κάνει φίλους και να απολαμβάνει τη μάθηση; Έτσι κάνετε τα παιδιά να φοβούνται την ανθρώπινη επαφή.

Τα δραστήρια παιδιά θα είναι λυπημένα. Αν νομίζετε ότι ο αριθμός των διαγνώσεων για ADHD και παρόμοια συμπεριφορικά προβλήματα είναι υψηλός τώρα, απλώς περιμένετε έως ότου τα ενεργητικά 7χρονα αναγκάζονται να καθίσουν στην ίδια καρέκλα όλη την ημέρα και στη συνέχεια να περπατήσουν σε μια κατάλληλη απόσταση γύρω από μια παιδική χαρά, πέρα από όλα τα διασκεδαστικά πράγματα όπως κούνιες και τσουλίθρες.

Εάν θέλετε έναν πληθυσμό εργαζόμενων μελισσών που θα υποταχτεί ήσυχα στην εξουσία και θα αποστασιοποιηθεί εντελώς από την επιρροή των άλλων, έτσι δημιουργείτε αυτόν τον πληθυσμό. Τους τυλίγετε πείθοντας τους ότι δεν μπορούν καν να επιλέξουν πότε να πάνε στο μπάνιο, ότι δεν μπορούν να συγκεντρωθούν με άλλους και ότι πρέπει να παραμείνουν καθισμένοι με τα χέρια τους αυστηρά συγκρατημένα όλη την ώρα.

Άραγε η παρακολούθηση του μπάνιου θα είναι παρόμοια με αυτό που συζητήθηκε σε αυτό το άρθρο ή αν κάποιος θα πάει μαζί τους. Και αν ναι, δεν είναι ένας ενήλικος μόνος στο μπάνιο με ένα παιδί αρκετά ακατάλληλο;

Τους διδάσκετε ότι κάθε στιγμή είναι δομημένη και εποπτευόμενη. Τους διδάσκετε να περπατούν μόνο με κανονικό σχηματισμό – χωρίς παράλειψη, χωρίς τρέξιμο, χωρίς παιχνίδι.
Και απλά σκεφτείτε, όλη αυτή τη φορά οι γονείς του δημόσιου σχολείου ανησυχούσαν για το ότι τα παιδιά που δεν είχαν εκπαιδευτεί στο σπίτι δεν «κοινωνικοποιήθηκαν» σωστά με άλλους.

Θα επιτρέπατε ποτέ στο παιδί σας να υπόκειται σε αυτούς τους όρους;
Δεν ξέρουμε ακριβώς πώς θα είναι οι συνθήκες όταν τα παιδιά επιστρέφουν στο σχολείο στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά δεν θα ήταν μια έκταση της φαντασίας να περιμένουμε κάτι παρόμοιο με αυτό, ειδικά σε περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο.

Δεν θα ήταν σωστό να υποβάλουμε τα παιδιά μας σε αυτό το φρικτό περιβάλλον για οποιονδήποτε λόγο. Αλλά προτρέπουμε κάθε γονέα που είναι σε θέση να μείνει σπίτι να μην στείλει τα παιδιά του πίσω στο σχολείο εάν πρόκειται να είναι περισσότερο σαν στρατόπεδο φυλακών. Συνεχίστε αν μπορείτε καθόλου για να τους εκπαιδεύσετε στο σπίτι και να τους αφήσετε να παίξουν έξω, να ζωγραφίσουν όμορφες εικόνες και να κάνουν επιστημονικά έργα.

Αφήστε τους να είναι παιδιά, γιατί φωνάζουν δυνατά.
Θα στέλνατε τα παιδιά σας πίσω στο σχολείο εάν το σχολείο έμοιαζε με τον παραπάνω οδηγό; Επιτρέψτε μας να ξέρουμε τι πιστεύετε στα σχόλια.

ReOpening Schools; The Plans for Your Child’s Imprisonment

Back2School Agenda ..Degrees of Covidiocracy

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Συναφή Άρθρα

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *