ΠΩΣ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΤΗΝ…«ΠΡΟΣΕΥΧΗ» ΟΙ ΠΑΠΙΚΟΙ ΚΑΛΟΓΕΡΟΙ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μια πραγματικά πολύ… πρωτότυπη μέθοδο διάλεξε μια αδελφότητα παπικών καλόγερων και καλογριών, για να διδάξουν στην νεολαία την… προσήλωση στα θρησκευτικά πρότυπα τους και στην άσκηση της υποτιθεμένης «προσευχής».

Το κατρακύλισμα τους δεν έχει όπως φαίνεται όρια και σε λίγο καιρό δεν αποκλείεται να δούμε και ημίγυμνους ρασοφόρος της Δύσης να διδάσκουν ακόμα και ανείπωτα πράγματα, πάνω στην υποτιθέμενη «λειτουργική» τους εστία!

Το περίεργο όμως δεν είναι αυτό το κατάντημα τους, αλλά το περίεργο και συνάμα το πιο θλιβερό και πιο ζοφερό, είναι ότι κάποιοι Ορθόδοξοι αρχιερείς μας κηρύττουν αδίστακτα πως και οι παπικοί είναι… εκκλησία και πως θα πρέπει να αισθανόμαστε αδελφοί μαζί τους!

Εδώ θα μιλήσουμε και για το δικό μας κατρακύλισμα. Αν είναι δυνατόν να θέλουν να μας ενώσουν με αυτά τα θρησκευτικά ευτράπελα, που δεν έχουν τέλος και που το λιγότερο είναι ανείπωτα και απαράδεκτα.

Σας παραδίδουμε το βίντεο θρησκευτικής επίδειξης των παπικών προς τον δικό μας παραδειγματισμό!

Αλλοίμονο μας!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

2 Σχόλια

  1. Αισθητικά είναι αποκρουστικό. Δεν λέω οτι η σοβαροφάνεια είναι καλύτερη. Πιστεύω όμως οτι δεν μετέδωσαν κανένα ουσιαστικό μήνυμα στα παιδιά. Εκτός του ότι, η παπική εκκλησία είναι ανοιχτόμυαλη πια. Εμένα πάντως θα με άφηνε αδιάφορο, όπως μια διαφήμιση για σκόνη πλυντηρίου στην τηλεόραση. Άλλωστε ο Χριστός δεν ήρθε σαν ένας συμπαθητικός Θεούλης, που δίδασκε χορούς. Το μήνυμα του πρέπει να είναι ένας σεισμός για την κάθε ψυχή, ένα ταρακούνημα για στροφή 180 μοιρών. Τα νερόβραστα κιτς χορευτικά είναι για να περάσει η ώρα. Η πραγματικη αγάπη του πιστού, ξεχειλίζει, δεν χρειάζεται να την επιδείξει με πιρουέτες.
    To έχουν φτάσει στα άκρα οι παπικοί, με πρώτον τον πάπα. Αυτοαναιρούνται. Ομολογούν οτι δεν έχουν πια κανένα έρεισμα, κανέναν λόγο, καμία επιρροή, και εκκοσμικεύονται τελείως. Γίνονται μια οργάνωση, ευχάριστων διδαχών και χάπενινγκ. Αλλά όπως είπε ο Κύριος «οποιος θέλει να είναι φίλος του κόσμου, εχθρός του Θεού καθίσταται». Έχει ανοίξει ποτέ ευαγγέλιο ο πάπας να δει τα χάλια του;

  1. 28 Αυγ. 2015

    […] ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος http://www.nikosxeiladakis.gr […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *