ΠΩΣ ΔΙΑΛΥΕΙΣ ΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ(Βίντεο)

5/5 (5)

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Κάποτε υπήρχαν οι πόλεμοι και οι κατακτήσεις. Σήμερα το παιχνίδι του πολέμου παίζεται στα χρηματιστήρια, στα νομίσματα και γενικά στην οικονομία. Το παρακάτω βίντεο που κάποιοι μπορεί να το έχουν ήδη δει αξίζει να το δείτε για να καταλάβετε πως παίζεται σήμερα αυτό το παιχνίδι.

Apologies Of An Economic Hitman (Full Documentary Movie) – YouTube.flv

Σύμφωνα με τον Perkins, άρχισε να γράφει εξομολογήσεις ενός Οικονομικού Χτυπήματος στη δεκαετία του ’80, αλλά «απειλές ή δωροδοκίες πάντα τον έπεισαν να σταματήσει».

Σύμφωνα με το βιβλίο του, η λειτουργία του Perkins ήταν να πείσει την πολιτική και οικονομική ηγεσία των υπανάπτυκτων χωρών να δεχθούν τεράστια αναπτυξιακά δάνεια από ιδρύματα όπως η Παγκόσμια Τράπεζα και η USAID. Με τα χρέη που δεν μπορούσαν να ελπίζουν να πληρώσουν, οι χώρες αυτές αναγκάστηκαν να δεχτούν πολιτικές πιέσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες σε διάφορα θέματα. Ο Perkins υποστηρίζει στο βιβλίο του ότι τα αναπτυσσόμενα έθνη είχαν ουσιαστικά εξουδετερωθεί πολιτικά, είχαν χάσει τα περιθώρια του πλούτου τους και οι οικονομίες τους εξουδετερώθηκαν μακροπρόθεσμα. Με αυτή την ιδιότητα, ο Perkins αφηγείται τις συναντήσεις του με μερικά εξέχοντα άτομα, όπως ο Graham Greene και ο Omar Torrijos. Ο Perkins περιγράφει το ρόλο του EHM ως εξής:

Οι οικονομικοί Hit Hit Man (EHMs) είναι εξαιρετικά αμειβόμενοι επαγγελματίες που εξαπατούν τις χώρες σε όλο τον κόσμο από τρισεκατομμύρια δολάρια. Χορεύουν χρήματα από την Παγκόσμια Τράπεζα, τον Οργανισμό Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής για την Διεθνή Ανάπτυξη (USAID) και άλλες ξένες οργανώσεις βοήθειας στα ταμεία μεγάλων εταιρειών και στις τσέπες μερικών πλούσιων οικογενειών που ελέγχουν τους φυσικούς πόρους του πλανήτη. Τα εργαλεία τους περιλάμβαναν δόλιες οικονομικές αναφορές, διορθωμένες εκλογές, πληρωμές, εκβιασμούς, σεξ και δολοφονία. Παίζουν ένα παιχνίδι τόσο παλιά όσο αυτοκρατορία, αλλά ένα που έχει πάρει νέες και τρομακτικές διαστάσεις κατά τη διάρκεια αυτής της εποχής της παγκοσμιοποίησης.

Ο Perkins κατηγορεί ότι οι προτεινόμενοι όροι για αυτή τη συγχώρεση χρέους απαιτούν από τις χώρες να ιδιωτικοποιήσουν την υγεία, την εκπαίδευση, την ηλεκτρική ενέργεια, το νερό και άλλες δημόσιες υπηρεσίες. Οι χώρες αυτές θα πρέπει επίσης να διακόψουν τις επιδοτήσεις και τους εμπορικούς περιορισμούς που υποστηρίζουν τις τοπικές επιχειρήσεις, αλλά αποδέχονται τη συνεχιζόμενη επιδότηση ορισμένων επιχειρήσεων του G8 από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες του G8 και την εγκαθίδρυση εμπορικών φραγμών στις εισαγωγές που απειλούν τις βιομηχανίες των G8.

ΕΝΑΣ »ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ» ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Tο Σχέδιο του ΔΝΤ για την Ελλάδα

Confessions of an Economic Hitman – John Perkins | Short Documentary

Guiding Light (Understanding Jewish – Power)

Putin vs. West: Part 1 (IMF/World Bank)

Πως Διαλυεις Μια Χωρα

Οι Έλληνες μετανάστες στην Αμερική, και οι ξένοι εδώ

Μήνυμα από το 2040 …

 

 

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *