ΠΩΣ ΓΙΝΕΣΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ…ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΔΕΝΤΡΟ; (Βίντεο)

5/5 (2)

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Θα μπορούσε να αλλάξει η αντίληψή μας για το θάνατο με απλό επανασχεδιασμό ενός αντικειμένου, το φέρετρο; Η Άννα και ο Ραούλ, δύο σχεδιαστές που αποτελούν μέρος του έργου Capsula Mundi, το πιστεύουν. Στόχος τους είναι να αλλάξουν την αντίληψη του θανάτου όχι ως το τέλος της ζωής αλλά ως την αρχή μιας πορείας επιστροφής στον βιολογικό κύκλο της ζωής.

Η Άννα και ο Raoul, δύο σχεδιαστές που αποτελούν μέρος του έργου Capsula Mundi, θα μιλήσουν για την ευκαιρία να αλλάξουν την αντίληψή μας για το θάνατο μέσω του επανασχεδιασμού ενός μόνο αντικειμένου: το φέρετρο. Ο στόχος είναι να αλλάξει η αντίληψη του θανάτου όχι ως το τέλος της ζωής αλλά ως την αρχή μιας πορείας επιστροφής στον βιολογικό κύκλο.

Ο νεκρός τοποθετείται σε στάση εμβρύου μέσα σε ένα πλαίσιο κάψουλα σαν αυγό που αποτελείται από καλαμπόκι και άμυλο πατάτας. Στην συνέχεια θάβεται μέσα στην γη και από επάνω φυτεύουν το δέντρο που είχε επιλέξει πριν πεθάνει και το οποίο αναπτύσσεται με γοργό ρυθμό. Ο τρόπος αυτός της ταφής προτείνεται σαν ο πιο οικολογικός και επωφελής για το περιβάλλον.

Είναι άγνωστο το αν θα μπορέσουν να θάβουν νεκρούς με αυτόν τον τρόπο γιατί απαιτείται ειδική νομοθέτηση που ακόμα δεν έχει γίνει. Γενικότερα, αυτός ο τρόπος θεωρείται από πολλούς πολύ καλύτερος από το καύσιμο των νεκρών.

 

 

 

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *