Πυρετωδῶς δουλεύεται τό «σχέδιον ἐποικισμός» !

4/5 (1)
Ἔτσι λένε τό σχέδιον ἐποικισμοῦ  ! (ἐδῶ)

Λέει ἡ εἴδησις : 

450 νέα ετήσια συμβόλαια ενοικίασης διαμερίσματος υπογράφονται κατά μέσο όρο τον μήνα από αναγνωρισμένους πρόσφυγες που συμμετέχουν στο ενταξιακό πρόγραμμα HELIOS που υλοποιεί ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, ενώ το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου αναζητά τρόπους να αυξηθεί ο αριθμός, προκειμένου να συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι αναγνωρισμένοi πρόσφυγες που αναγκάστηκαν το καλοκαίρι να εγκαταλείψουν τις δομές στα νησιά και βρέθηκαν άστεγοι στην πλατεία Βικτωρίας ή σε άλλες δομές…

19.000 αναγνωρισμένοι πρόσφυγες γράφτηκαν στο πρόγραμμα από τον Ιούλιο, ενώ από τον Ιούνιο καταγράφονται περισσότεροι από 4.400 που έχουν νέα ενοικιαστήρια συμβόλαια, τα περισσότερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και ακολουθούν Ηράκλειο, Γιάννενα, Μεσολόγγι, Πάτρα, Κατερίνη και Κιλκίςπερισσότεροι από 12.000 εγγεγραμμένοι περιμένουν να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα επιδότησης ενοικίου και μερικής κάλυψης των πρώτων εξόδων

Ναί,ναί μποροῦμε νά ΔΩΣΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ στούς μελλοντικούς μας ἀντικαταστάτες. Ἔτσι ἀκριβῶς! 

…ο υπουργός Νότης Μηταράκης εξήγγειλε τροποποιήσεις στα κριτήρια επιλεξιμότητας των διαμερισμάτων και περισσότερα κίνητρα στους ιδιοκτήτες, όπως η παροχή μεγαλύτερης εγγύησης, η οποία μάλιστα θα δίνεται απευθείας από το ΔΟΜ. Σύμφωνα με τον υπουργό, η παροχή τέτοιων κινήτρων εφαρμόζεται πιλοτικά στην Τρίπολη, τη Λιβαδειά και τη Νάουσα.

Ο κ. Μηταράκης εξήγγειλε επίσης περισσότερα εκπαιδευτικά προγράμματα απόκτησης δεξιοτήτων που ανταποκρίνονται στην αγορά εργασίας για τους ωφελούμενους του προγράμματος, αναγνωρίζοντας ότι «υπάρχουν ανάγκες στην αγορά εργασίας, ειδικά στον αγροτικό τομέα….θα υπάρξει συνεργασία του ΔΟΜ με 19 Κέντρα Ενταξης Μεταναστών σε όλη την Ελλάδα για την κατάρτιση των προσφύγων και την παροχή ενός οπλοστασίου δεξιοτήτων και γνώσεων ώστε να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους και να ενσωματωθούν ουσιαστικά ..

Η κοινωνική ενσωμάτωση και η εργασιακή ένταξη πρέπει να προκύπτουν ως ώριμος καρπός από την ώσμωση ιδεών και δράσεων με τις τοπικές κοινωνίες»

«Η μετανάστευση μπορεί να αξιοποιηθεί προς όφελος των γηρασμένων κοινωνιών πολλών ευρωπαϊκών χωρών, φέρνοντας εργατικό δυναμικό και ενδυναμώνοντας την οικονομία»  επικεφαλής του ΔΟΜ Τζιανλούκα Ρόκο (ἐδῶ)

Εταίροι υλοποίησηςCatholic Relief Services (CRS), Danish Refugee Council Greece (DRC Greece), Greek Council for Refugees (GCR), Solidarity NowINTERSOSMunicipality Development Agency Thessaloniki S.A (MDAT), MetadrasiPLOIGOSΚοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Λεβαδέων (ΚΕΔΗΛ), Technology and Human Resources Institute (IATAP) (φωτό ἀπό ἐδῶ)


Το πρόγραμμα “HELIOS” υλοποιείται από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης
σε συνεργασία με το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και την χρηματοδότηση της Γενικής Διεύθυνσης Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκή Επιτροπής (DG Home).(ἐδῶ κι᾿ἐδῶ)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «HELIOS»

Διάρκεια: Ιούνιος 2019 – Νοέμβριος 2020

Περιγραφή: Σε συνεργασία με τις εθνικές αρχές και έμπειρους φορείς – συνεργάτες, μέσω του προγράμματος HELIOS, ο ΔΟΜ στοχεύσει στην προώθηση της ένταξης των επωφελούμενων της διεθνούς προστασίας στην ελληνική κοινωνία, οι οποίοι διαμένουν σε προσωρινές δομές φιλοξενίας, μέσω των παρακάτω ενεργειών:

Μαθήματα ένταξης:

 Διεξαγωγή μαθημάτων ένταξης σε Εκπαιδευτικά Κέντρα Ένταξης σε όλη τη Χώρα. Κάθε κύκλος μαθημάτων θα έχει διάρκεια 6 μηνών και θα περιλαμβάνει ενότητες σχετικές με την εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας, τον πολιτιστικό προσανατολισμό, το βαθμό ετοιμότητας για εργασία κι άλλες δεξιότητες.

Στήριξη στέγασης: Στήριξη επωφελούμενων για ανεξάρτητη στέγαση σε διαμερίσματα με ενοικίαση στ’ όνομά τους, παρέχοντάς τους εισφορές για τις δαπάνες ενοικίασης και μετακόμισης και δικτύωση με ιδιοκτήτες διαμερισμάτων.

Στήριξη της απασχόλησης: Πρόβλεψη για ευκαιρίες ατομικής απασχόλησης και ενίσχυση της εργασιακής ετοιμότητας, μέσω της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, της πρόσβασης σε πιστοποιήσεις σχετικές με την εργασία και της δικτύωσης με πιθανούς εργοδότες.

Παρακολούθηση της διαδικασίας ένταξης: Τακτική αξιολόγηση της προόδου ένταξης των επωφελούμενων, ώστε να διασφαλιστεί ότι βρίσκονται σε θέση να διαπραγματευτούν επιτυχώς με τις ελληνικές δημόσιες υπηρεσίες μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος HELIOS και ότι θα μπορέσουν να ζήσουν αυτόνομοι στην Ελλάδα.

Ευαισθητοποίηση των κοινοτήτων υποδοχής: Διοργάνωση workshops, δραστηριοτήτων και events και διεξαγωγή μίας πανελλήνιας καμπάνιας ενημέρωσης, ώστε να δημιουργηθούν ευκαιρίες αλληλεπίδρασης μεταξύ των φιλοξενούμενων και της κοινωνίας υποδοχής, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ένταξης των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία.

Στόχος:

Ο στόχος του προγράμματος είναι διττός:

•     Να ενισχυθούν οι προοπτικές ανεξαρτησίας και αυτονομίας των επωφελούμενων καθιστώντας τους ενεργά μέλη της ελληνικής κοινωνίας.

•     Να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός ένταξης για τις συγκεκριμένες ομάδες που θα αποτελέσει και ένα εκ περιτροπής μηχανισμό στέγασης στο ήδη υπάρχον προσωρινό σύστημα στέγασης της Ελλάδας.

Περιοχές υλοποίησεις: Το πρόγραμμα υλοποιείται σε όλη την Ελλάδα.(ἐδῶ)

Δεῖτε ἐπίσης,πόσα προγράμματα γιά «μετανάστες-πρόσφυγες» ἔχουν : 

Τρέχοντα καί Προηγούμενα 

Ἔχουν μεριμνήσῃ γιά τά πάντα. Καί ὅταν λέμε τά πάντα ἐννοοῦμε τά  ΠΑΝΤΑ !  

Μ᾿ἄλλα λόγια,πυρετωδῶς δουλεύεται τό «σχέδιον ἐποικισμός» ! 

Ο Gianluca Rocco, αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Διεθνές Δίκαιο και εργάστηκε για τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών στην Αφρική, το 1997 βρέθηκε στον ΟAΣE, εργαζόμενος σε εκλογικά ζητήματα στα Δυτικά Βαλκάνια.
Στα τέλη του 1999 άρχισε να εργάζεται για τον ΔΟΜ, υπηρετώντας στη Σερβία, το Βέλγιο, την Ιορδανία, το Μαυροβούνιο, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και την Ελλάδα, ως διαχειριστής προγραμμάτων, επικεφαλής εφαρμογής υπηρεσιών διαχείρισης, αρμόδιος πολιτικής επιστροφών, επικεφαλής αποστολής και περιφερειακός συντονιστής Δυτικών Βαλκανίων.
Από το 2016, εργάζεται ως Περιφερειακός Συντονιστής Έκτακτης Βοήθειας στον ΔΟΜ Ελλάδας.Στη διάρκεια της καριέρας του, έχει συνδράμει διάφορους κυβερνητικούς θεσμούς σε ζητήματα ανάπτυξης ικανοτήτων και τεχνικής συνεργασίας, όπως και σε ζητήματα που άπτονται της διαχείρισης συνόρων, των προσφύγων, των αιτούντων άσυλο, των εθελοντικών επιστροφών, των δράσεων κατά της εμπορίας ανθρώπων, της αποριζοσπαστικοποίησης και των δικαιωμάτων των μεταναστών.
Από το 2006 έχει εργαστεί επίσης στη μεταρρύθμιση του τομέα της ασφάλειας, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της συνεργασίας του Οργανισμού με το ΝΑΤΟ. Έχει πείρα 18 ετών στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Από τον Νοέμβριο του 2017 είναι, επίσης,  Επικεφαλής του ΔΟΜ Ελλάδας.

Ἡ Πελασγική

sxolianews.blogspot.com

Ιθαγένεια-εξπρές αποκτούν οι αλλοδαποί με νόμο που κατέθεσε η κυβέρνηση……

=π.Δ…ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΕΤΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΕΤΕ ΠΙΘΗΚΑΝΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΙΚΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ…. ΚΑΤΑΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΜΑ ΣΤΑ ΣΟΓΙΑ ΣΑΣ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ

Ιθαγένεια-εξπρές μπορούμε να πούμε ότι φέρνει η κυβέρνηση καθώς ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία για την κρίση για την ενσωμάτωση στην κοινωνική ζωή στην Ελλάδα,….δηλαδή το αν κάποιος αλλοδαπός εργάζεται και δεν ζει από επιδόματα πλέον ουσιαστικά απαλείφεται και αντικαθίσταται το ετήσιο εισόδημα (ήταν το υψηλό ποσό των αποδοχών ανειδίκευτου εργάτη!) με… απόφαση Υπουργού που θα κρίνει αυτός πόσο θα πρέπει.Έτσι με νομοτεχνική βελτίωση με την οποία το απαιτούμενο εισόδημα όσων αιτούνται την ελληνική ιθαγένεια θα καθορίζεται με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών κατέθεσε ο αρμόδιος υπουργός κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά την έναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στον Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας.Με τo αρχικό άρθρο ο υποψήφιος, εκτός από όλες τις άλλες προϋποθέσεις που θα έπρεπε να πληρεί, απαιτείτο να έχει και ετήσιο εισόδημα ίσο ή μεγαλύτερο από ενός ανειδίκευτου εργάτη, δηλαδή 7.700 ευρώ περίπου. Αυτό το άρθρο, λόγω της κρίσης της πανδημίας όμως, η οποία πλήττει Έλληνες και ξένους που ζουν στην χώρα, κρίθηκε ότι αν παρέμενε ως είχε, θα ήταν απαγορευτικό για την απόκτηση της ιθαγένειας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε:«Παίρνω το λόγο στην αρχή, καθώς καταθέτουμε ορισμένες νομοτεχνικές βελτιώσεις αλλά θέλω να αναφερθώ σε μια εξ’ αυτών που θεωρώ ότι είναι ένα από τα βασικά σημεία που συζητήθηκαν στην Επιτροπή, αλλά προβλημάτισαν και τον δημόσιο διάλογο και τη διαβούλευση που έγινε.»Θεωρώ ότι πρέπει να είναι γνωστό στο σώμα από την αρχή της συζήτησης της σημερινής Ολομέλειας και αναφέρομαι συγκεκριμένα στο άρθρο 3 της εσωτερικής παραγράφου 2, η οποία ανέφερε: ‘Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Ιθαγένειας καθορίζονται το ύψος του απαιτούμενου ελάχιστου ετήσιου εισοδήματος, που δεν μπορεί να είναι κατώτερο, από το ετήσιο σύνολο των μηνιαίων αποδοχών του ανειδίκευτου εργάτη’’. Αυτό αντιστοιχεί σε ένα ποσό της τάξης των 7.700 ευρώ ετήσιο εισόδημα.»Ύστερα από τη συζήτηση που έγινε κατατέθηκε η νομοτεχνική βελτίωση, η οποία λέει, αντικαθιστάται το συγκεκριμένο τμήμα την συγκεκριμένη παράγραφο, την εσωτερική παράγραφο 2 του άρθρου 3 «Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών καθορίζονται τα ειδικότερα στοιχεία που αποτελούν τεκμήριο για την οικονομική και κοινωνική ένταξη του αιτούντος για την εξεταζόμενη κατά περίπτωση χρονική περίοδο».»Προχωρούμε σε αυτή τη βελτίωση διότι, όπως έχει αποδείξει η ζωή, δεν μπορεί κανείς με το νόμο να καλύπτει κάθε περίσταση που συμβαίνει στη χώρα και στην ανθρωπότητα. Και αφορά την οικονομική κατάσταση, την οικονομική ύφεση που έχουμε βιώσει, παραδείγματος χάριν το τελευταίο διάστημα εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.»Πιστεύουμε ότι με αυτό τον τρόπο, ρυθμίζουμε με μέτρο και λογική ένα πρόβλημα, που θα μπορούσε να δημιουργηθεί και πιθανόν να καθιστούσε απαγορευτικό, για πολύ μεγάλο αριθμό ανθρώπων που επιθυμούν να γίνουν Έλληνες και που συμπληρώνουν όλα τα υπόλοιπα τεκμήρια που προβλέπει ο Κώδικας Ιθαγένειας, καθώς και η μεταρρύθμιση στην οποία προχωρούμε με την σημερινή νομοθέτηση».

Τό είδα>>> ΕΔΩ

www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *