ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΓΕΓΟΝΟΤΑ : ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ…ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΣΦΙΓΜΕΝΟΥ

4.67/5 (3)

Εποχές Οθωμανικής τυραννίας στο Άγιο Όρος.

Αστυνομικές δυνάμεις εισέρχονται αυτές τις μέρες στο Άγιο Όρος και ετοιμάζονται να μπουκάρουν στην Εσφιγμένου, προφανώς βλέποντας τη παθητικότητα που αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις π.χ το κλείσιμο των Εκκλησιών

Ο Πατριάρχης, υπό την εγκληματική σιωπή-συνενοχή των περισσοτέρων Αγιορειτών για την κατάφωρη παραβίαση του Εκκλησιαστικού Δικαίου, αλλά και με τις πλάτες της εξουσίας, θέλει να διώξει όσους αντιστέκονται στα σχέδια του.

Θα ακολουθήσουνε οι Κελιώτες Ζηλωτές, η κατάργηση του αβάτου και τελικά το Άγιο Όρος θα μετατραπεί σε τουριστικό θέρετρο-επισκέψιμο Μουσείο.

Ήδη υπάρχει απαράδεκτη χλιδή σε πολλά Μοναστήρια, με λεφτά της Ε.Ε. καθώς κι έλλειψη φιλοξενίας, σε πολλές Μονές, όπου δύσκολα κάθεσαι πάνω από 2 ημέρες. Σ’ αντίθεση με Εσφιγμένου, που όποιος θέλει κάθεται όσο αναπαύεται και δε θα ξεχάσω έναν νεοημερολογίτη Ιερέα, τον οποίο μπορεί να μην άφησαν να συλλειτουργήσει ή να ψάλει, αλλά του δώσανε το καλύτερο δωμάτιο, δίπλα στον Γέροντα. Κι όταν ένας αγαπητός μου Μοναχός αντιλήφθηκε ότι κάπνιζε στις διπλανές τουαλέτες, ήτανε πολύ προβληματισμένος για το πως να το χειριστεί, ώστε να μην τον από πάρει.

Το Μοναστήρι είναι Σύμβολο Ορθοδοξίας, Ελληνισμού κι αντίστασης, ασχέτως τυχόν Εκκλησιολογικών διαφωνιών με τους Μοναχούς που βρίσκονται σήμερα εκεί, στους οποίους μόνο εμπαθείς δεν θα αναγνωρίζανε τον σημαντικό Ομολογιακό αγώνα του παρελθόντος.

Πρέπει ο καθένας να βοηθήσει όσο μπορεί, το Μοναστήρι είναι το σπίτι μας και βρίσκεται πάντα στη καρδιά μας, ασχέτως αν μπορεί να έχουμε αρκετό καιρό να το επισκεφθούμε. Σταύρος Τάκας
.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *