ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ….

5/5 (1)

=π.Δ… ἡ Δευτέρα Παρουσία τοῦ Κυρίου δέν θά ἔλθῃ, ἐάν προηγουμένως δέν ἔλθῃ ἡ ἀποστασία, ἡ ἀποσκίρτησις πολλῶν ἀπό τήν πίστιν….,

Αδελφοί.

Ξεκίνησε η νηστεία του Δεκαπενταύγουστου και των παρακλήσεων της Παναγίας, για να οδηγηθούμε στην εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και στο Πάσχα του καλοκαιριού.Να γνωρίζετε πως δεν υπάρχει ουδεμία περίπτωση, να μας αφήσουν ήσυχους οι σατανικές δυνάμεις των Σιωνιστών και της Κυβερνήσεως να εορτάσουμε την Μετάσταση της Παναγίας μας, απρόσκοπτα και ειρηνικά, όπως εορτάζαμε τα προηγούμενα χρόνια.


Αυτή η απάτη της «κορωνο-κατάστασης» των αντίχριστων δυνάμεων, που σε συνεργασία με τους Επισκόπους και τους ιερείς του Χριστού, έκλεισαν τις Εκκλησίες μας στους Χαιρετισμούς της Παναγίας και την Μεγάλη Εβδομάδα, αυτοί οι ίδιοι θα θελήσουν και πάλι να κλείσουν τις Εκκλησίες μας και στην εορτή του Δεκαπενταύγουστου.


Και ήδη αυτό φαίνεται.


Τα «κρούσματα» αυξάνουν επικίνδυνα σε ποσοστό…. 0.00001% ….!!!!!!!!οι μάσκες έγιναν «υποχρεωτικές» και στην Εκκλησία και τα υπόλοιπα είναι σαν να λέμε: «τι κάνει νιάου νιάου».


Διότι αγαπητοί μου αδελφοί, ο εχθρός που μας επιτίθεται είναι ο αντίχριστος, που θέλει να γίνει κυρίαρχος του κόσμου και να ιδρύσει την παγκόσμια Κυβέρνηση, όπως μας είπε ο γέρων Ιωσήφ Βατοπαιδινός.


Και επειδή το μεγαλύτερο εμπόδιο σε αυτά τα σατανικά σχέδια, είναι ο Ιησούς Χριστός και η Υπεραγία Θεοτόκος, που δεν τον αφήνουν να κάνει ότι θέλει, γι’ αυτό και η βασική επίθεση των εχθρών μας, στοχεύει την Ορθόδοξη Εκκλησία μας.


Οι Κυβερνώντες είναι πλέον φανερά εχθροί και υβριστές του Χριστού και της Παναγίας μας και ΑΦΟΡΙΣΜΕΝΟΙ για τον Θεό.


Και οι Επίσκοποι και οι ιερείς της Εκκλησίας μας, που κάνουν … «ΥΠΑΚΟΗ» στους υβριστές του Χριστού και τους αφορισμένους, είναι και αυτοί εγκάθετα όργανα του αντίχριστου, με αποστολή να  ΚΛΕΙΣΟΥΝ την Εκκλησία του Χριστού και να οδηγήσουν τον ευσεβή Ελληνικό λαό, στο ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ του αντίχριστου.ΠΗΓΗ>> ΕΔΩ

Τό βίντεο>>> ΕΔΩ

https://www.facebook.com/v8.0/plugins/video.php?app_id=383405768480009&channel=https%3A%2F%2Fstaticxx.facebook.com%2Fx%2Fconnect%2Fxd_arbiter%2F%3Fversion%3D46%23cb%3Df1d09e10bf5f9e4%26domain%3Dwww.tilestwra.com%26origin%3Dhttps%253A%252F%252Fwww.tilestwra.com%252Fff7cb08a24beb4%26relation%3Dparent.parent&container_width=794&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fecumenicalpatriarchate%2Fvideos%2F490454165157716%2F&locale=el_GR&sdk=joey&width=900

Οι προφητείες του αγίου Κοσμά του Αιτωλού που αφορούν τους ιερείς, είναι συνταρακτικές.


«Οι κληρικοί θα γίνουν οι χειρότεροι και οι ασεβέστεροι των όλων» (57 Καντ).


«Οι παπάδες θα χαλάσουν την θρησκεία» (ΜΤ)29 Εκφωνήθηκε στο Μέτσοβο.


«Ακούσατε, αδελφοί μου Χριστιανοί.


Θάρθη καιρός, που δεν θα παρατηρείται αυτή η αρμονία που είναι σήμερα μεταξύ λαού και κλήρου.


Όταν θα πηγαίνει ο παπάς σε σπίτι λαϊκού, μόλις θα φεύγει θα θυμιάζουν με θυμίαμα.


Αν θα καθήσει σε στρώμα, μετά την αναχώρησίν του θα το τινάζουν (Καλ ΒΗ)28.


Αυτά που λέει ο άγιος Κοσμάς, σημαίνει αδελφοί μου πως οι πιστοί Χριστιανοί θα χάσουν την εμπιστοσύνη τους προς τους ιερείς και θα σκανδαλίζονται από τις διαβολικές «διδαχές» των ιερέων, που θα προσπαθούν να τραβήξουν τους Χριστιανούς στο «σφράγισμα» του αντίχριστου.


Ήδη εγώ και κάποιοι άλλοι αδελφοί που έχω γνωρίσει, έχουμε χάσει κάθε εμπιστοσύνη προς τους ιερείς.


Και πλέον σε βαφτίσεις παιδιών που πηγαίνουμε, έχουμε μαζί μας και την ακολουθία του ιερού βαπτίσματος και ενημερώνουμε τον ιερέα ότι θα παρακολουθούμε αν θα τελέσει το μυστήριο σωστά και αν θα διαβάσει όλες τις ευχές και τους αφορκισμούς και θα μυρώσει το παιδί σε όλες τις αισθήσεις του, όπως αναφέρονται στην ακολουθία.


Διαφορετικά θα πάμε με το βίντεο της βάπτισης και την ακολουθία στον Μητροπολίτη, για να διαπιστώσει ότι το παιδί δεν έχει βαπτιστεί σωστά και να διατάξει επαναβαπτισμό.


Είμαι βέβαιος, πως αν κάνετε τό ίδιο, (διότι όλοι έχετε βίντεο μίας βάπτισης) θα διαπιστώσετε ότι με βάση όλα αυτά που αναγράφονται στην ακολουθία του ιερού βαπτίσματος και πρέπει να τα πει ο ιερέας στο παιδί, τα παιδιά που νομίζετε ότι έχουν βαπτιστεί, είναι αβάπτιστα και χρειάζεται να γίνει επαναβαπτισμός.


Το ιερό βάπτισμα δεν είναι το «πλιτς-πλιτς» αλλά τα λόγια και οι ευχές που πρέπει να ειπωθούν από τον ιερέα στο παιδί.


Οι περισσότεροι ιερείς είναι δόλιοι και όργανα του αντίχριστου που θέλουν να αλώσουν εκ των έσω την Εκκλησία του Χριστού και σε αυτούς αναφέρεται η προφητεία του αγίου Κοσμά.


Σήμερα, στον ιερό Ναό που εκκλησιάζομαι, που είναι και Κοίμηση της Θεοτόκου και πανηγυρίζει το Δεκαπενταύγουστο, προσέβαλλαν τον ιερό χώρο φορώντας μάσκα, τρεις επίτροποι, ένα ζεύγος ολιγόπιστων και δύο κυρίες του «φιλοπτώχου» της Εκκλησίας.


Από τους επτά, οι πέντε ήταν της ….. «Εκκλησίας»….!!!!Όπως καταλαβαίνετε οι Επίσκοποι οι ιερείς οι επίτροποι και όσοι ασχολούνται με τα κοινά της Εκκλησίας, είναι όλοι τους μία κλίκα του αντίχριστου, που όλοι έδειξαν ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΖΗΛΟ στην εφαρμογή των μέτρων και έτρεξαν ΠΡΟΘΥΜΑ να κλείσουν την Εκκλησία το Πάσχα.


Και το ίδιο θα διαπιστώσατε όλοι οι πιστοί Χριστιανοί στους ιερούς Ναούς που εκκλησιάζεστε.


Οι Μητροπολίτες, οι ιερείς και οι επίτροποι έκλεισαν τις Εκκλησίες μας και όχι οι αφορισμένοι Μητσοτάκης και Χαρδαλιάς.


Οι πολιτικοί είναι δηλωμένοι εχθροί του Χριστού και προδότες της Ελλάδος και μπορεί να διατάζουν και να αποφασίζουν ότι αρέσει στον αντίχριστο.


Γιατί όμως πρέπει να κάνουν ΥΠΑΚΟΗ σε αυτούς, αυτοί που μας ήρθαν ως απόστολοι και ιερείς του Χριστού;;;;


Γιατί δυστυχώς αυτοί είναι τα πιο ΔΟΛΙΑ όργανα του αντίχριστου και γι’ αυτό ο άγιος Κοσμάς είπε:


«Οι κληρικοί θα γίνουν οι χειρότεροι και οι ασεβέστεροι των όλων».


Δεν μίλησε για τους πολιτικούς.


Για τους κληρικούς μίλησε.


Σήμερα ο ιερέας μας στην Κοίμηση της Θεοτόκου, μας έδωσε τις ευχές για το Δεκαπενταύγουστο και μας είπε για την πανήγυρη που θα έχει η ενορία μας.


Όταν όμως του μίλησα κατ’ ιδίαν παίρνοντας το αντίδωρο και τον ρώτησα:


«αν αυτοί οι αφορισμένοι πάτερ, αποφασίσουν ΠΑΛΙ να κλείσουν τις Εκκλησίες μας το Δεκαπενταύγουστο ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ»;;;;


Μου απάντησε: «ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ….ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ»….!!!!!!


Οπότε έπρεπε να πει στο εκκλησίασμα: «αν μας αφήσει ο αφορισμένος Χαρδαλιάς θα πανηγυρίσουμε, διαφορετικά θα ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ».


Αυτό έπρεπε να πει αν δεν ήταν υποκριτής.


Δυστυχώς όμως γι’ αυτόν και όλους τους δόλιους, ξέρω εγώ τι πρέπει να κάνω και το έκανα.


Στράφηκα βγαίνοντας στον Παντοκράτωρα Κύριο και του είπα:


«Κύριε. Όποιος ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ και ΔΟΛΙΟΣ ρασοφόρος Σου, κλείσει τις Εκκλησίες μας στην εορτή της Μητέρας Σου, να πέσει το ΑΝΑΘΕΜΑ ΣΟΥ επ’ αυτού και επί τα τέκνα αυτού».

Να πείτε στον Χριστό μας και εσείς το ίδιο αδελφοί μου.


Και αφήστε τους μετά τους δόλιους να βγάλουν άκρη με τον Θεό, αφού δεν τον φοβούνται και θέλουν να κλείσουν τις Εκκλησίες μας.


Είναι καιρός να ξεχωρίσει η ήρα από το σιτάρι και δόξα τω Θεώ που επέτρεψε αυτήν την απάτη του «κορωνοϊού», για να ξεκαθαρίσουμε μέσα στην Εκκλησία μας τους δόλιους και τους υποκριτές, από τους πιστούς και ευσεβής Χριστιανούς.


Στους ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ και τους ΔΟΛΙΟΥΣ που έχουν εισέλθει μέσα στην Εκκλησία μας, με σκοπό να ΠΛΑΝΗΣΟΥΝ τους πιστούς αδελφούς και να ΚΛΕΙΣΟΥΝ την Εκκλησία του Χριστού, να πέσει επάνω σε αυτούς και στα τέκνα τους το ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, όπως έπεσε στους Εβραίους εκείνη την Μεγάλη Πέμπτη που ούρλιαζαν: «άρον άρον σταύρωσον Αυτόν» και «το αίμα Αυτού εφ ημών και επί τα τέκνα ημών».


Στο ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ να πάνε όλοι αυτοί οι «επαγγελματίες» ρασοφόροι, που έκαναν «ΥΠΑΚΟΗ» στον Διάβολο και μας έκλεισαν τις Εκκλησίες μας την Μεγάλη Εβδομάδα και όλοι αυτοί που …. ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ να τις ξανακλείσουν κάνοντας πάλι …. «ΥΠΑΚΟΗ» στους αφορισμένους.


Είδατε όμως αδελφοί μου τι έγινε με τον ΑΚΑΘΙΣΤΟ ΥΜΝΟ;;


Κανονικά ψάλλεται στις Εκκλησίες μας ΜΙΑ ΦΟΡΑ τον χρόνο,
την εβδομάδα μετά τους τέταρτους Χαιρετισμούς.Αυτό είναι το τυπικό της Εκκλησίας και ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ να τελεστεί η ακολουθία σε όλη την Ελλάδα σε άλλη ημερομηνία του χρόνου.


Επειδή όμως δεν τον έψαλλε ο λαός την ημέρα και την ώρα που έπρεπε, ήρθαν τα πράγματα με τέτοιο τρόπο, που αναγκάστηκε η Ιεραρχία της Εκκλησίας μας, να τελέσει την ακολουθία και να ψάλλει ο λαός «ΤΗ ΥΠΕΡΜΑΧΩ» την Πέμπτη που θα έκανε «προσευχή» στην Αγία Σοφία ο Ερντογάν.


Όλοι οι σατανιστές και οι Υποκριτές, χαρακτήρισαν εκείνη την ημέρα, ως «μαύρη μέρα» για την Ορθοδοξία, επειδή έτσι τους άρεσε να την βλέπουν.


Αλλά η αλήθεια είναι, ότι εκείνη η ημέρα ήταν μία μεγάλη ΝΙΚΗ της Εκκλησίας μας ενάντια στα σχέδια των αντίχριστων.


Πρώτον. διότι αναγκάστηκε η Ιεραρχία της Εκκλησίας μας, να τελέσει την ακολουθία του ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ προς τιμήν της Παναγίας μας και να τον ψάλλει ο πιστός λάος που δεν το είχε κάνει, σε μέρα και ώρα που δεν ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ από το τυπικό της Εκκλησίας, διότι για το 2020 είχαν τελεστεί οι Χαιρετισμοί και ο Ακάθιστος Ύμνος, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.


Και τέλεσαν ΠΆΛΙ την ακολουθία ύστερα από την ενέργεια του Ερντογάν, διαφορετικά από μόνοι τους, δεν υπήρχε περίπτωση να τελεστεί ξανά ο Ακάθιστος ύμνος, πριν τους επόμενους Χαιρετισμούς της Παναγίας το 2021.


Και δεύτερον: Η ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου έγινε την κατάλληλη στιγμή, για να ΕΠΕΜΒΕΙ Η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ και να καθαρίσει τα πράγματα ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ κάτι που θα το δούμε άμεσα στο κοντινό μέλλον.


Όπως βλέπετε αδελφοί μου, ότι και να κάνουν οι αντίχριστοι και οι πολέμιοι της Ορθοδοξίας και της Πατρίδος μας, εντός ή εκτός της Ελλάδος, ο ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ και η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ, χωρίς να φαίνονται ούτε να προβάλλονται και χωρίς να καταλαβαίνει κανένας τίποτα, οδηγούν τα γεγονότα με τέτοιο τρόπο, ώστε όλα να εξελιχθούν προς το συμφέρον της Ορθοδόξου Ελλάδος.


Τα γεγονότα ουσιαστικά τα διαμορφώνουν οι οπαδοί του αντίχριστου με τις ΕΠΙΘΕΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ που κάνουν ΠΡΩΤΟΙ, κατά της Εκκλησίας του Χριστού και της πατρίδος μας.


Και αν θέλουν τώρα να κλείσουν τις Εκκλησίες μας το Δεκαπενταύγουστο, θα δουν τι σημαίνει το ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.


Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος ερευνητής-αρθρογράφος
giannis_lampropoulos@yahoo.comΤό είδα>>> ΕΔΩ

Ἡ (πλήρης) ἐκκοσμίκευσις τῆς Ἐκκλησίας

Σχέδιον καταλύσεως τῶν Ἱερῶν Κανόνων;

Σχέδιον καταλύσεως τῶν Ἱερῶν Κανόνων;

Ἡ «ἄγνωστος» μελέτη τοῦ Πατριάρχου Κων/λεως

Τοῦ κ. Παύλου Τρακάδα

Παρὰ τὴν δεσπόζουσαν ἄποψιν ὅτι πρωταίτιος τῆς ἀδιαπτώτου ἀναταραχῆς εἰς τὴν Ὀρθοδοξίαν εἶναι ὁ Πατριάρχης κ. Βαρθολομαῖος, ὑπάρχουν ἀκόμη ἐλάχιστοι, οἱ ὁποῖοι πιστώνουν εἰς αὐτὸν ἀγαθὰ κίνητρα. Δὲν ἐννοοῦμεν βεβαίως τοὺς φαναριωτοκόλακας, ἀλλὰ ἀν­θρώπους καλῆς προαιρέσεως, οἱ ὁποῖοι θεωροῦν ὅτι, διὰ νὰ ἐπέτρεψεν ὁ Θεὸς νὰ εὑρίσκεται εἰς αὐτὴν τὴν θέσιν, τότε σίγουρα ἄλλοι τὸν ἐπηρεάζουν. Διαδίδονται μάλιστα διάφορα περιστατικὰ ποὺ ἀφοροῦν τὸν Πατριάρχην κ. Βαρθολομαῖον καὶ συγχρόνους Ἁγίους (Ἅγ. Ἀμφιλόχιον Πάτμου, Ἅγ. Ἰάκωβον Εὐβοίας, Ἅγ. Παΐσιον Ἁγιορείτην κ.λπ.) ὡς ἐχέγγυα, ὅτι τουλάχιστον κατὰ τὴν ἀρχὴν τῆς πορείας του ἀπελάμβανε τῆς εὐνοίας αὐτῶν.

Κατὰ τὴν ἑορτὴν τοῦ Ἁγίου Ἀποστόλου Ἀνδρέου τοῦ Πρωτοκλήτου τὴν 30ήν Νοεμβρίου 2019, τὸ Φανάρι ἑώρτασε τὴν λεγομένην «θρονικὴν ἑορτήν του», καίτοι ὁ Ἅγιος δὲν ἵδρυσε τὴν Ἐκκλησίαν τῆς Κωνσταντινουπόλεως. Παρισταμένης τῆς παπικῆς ἀντιπροσωπίας ὁ Πατριάρχης Βαρθολομαῖος ἀνέγνωσε τὴν ὁμιλίαν του ἐκ τοῦ θρόνου, φέρων ἅπασαν τὴν Ἀρχιερατικήν του στολήν. Μεταξὺ ἄλλων εἶπε:

«Σημαντικὴν διάστασιν τοῦ διαλόγου τῆς ἀγάπης καὶ τῆς ἀληθείας θεωροῦμε σήμερον τὸν «δικαιϊκὸν οἰκουμενισμόν», ἤτοι τὴν ἀξιοποίησιν τῶν Κανόνων καὶ τῶν λοιπῶν κανονικῶν διατάξεων τῶν Ἐκκλησιῶν μας εἰς τὴν ἀναζήτησιν συμφωνίας εἰς τὸ ἐπίπεδον τοῦ δόγματος… Ἡ σπουδαιότης τοῦ κανονικοῦ δικαίου διὰ τὴν περαιτέρω πρόοδον τοῦ θεολογικοῦ διαλόγου μεταξὺ τῶν δύο ἀδελφῶν Ἐκκλησιῶν μας βεβαιοῦται καὶ ὑπὸ τοῦ κειμένου τῆς Ραβέννης, τὸ ὁποῖο λέει ὅτι προκειμένου νὰ ὑπάρξη πλήρης ἐκκλησιαστικὴ κοινωνία, πρέπει νὰ ὑπάρξη ἐπίσης μεταξὺ τῶν Ἐκκλησιῶν μας ἀμοιβαία ἀναγνώρισις τῶν κανονικῶν θεσπισμάτων εἰς τὰς νομίμους ποικιλομορφίας τους… Δὲν θὰ πρέπη νὰ μεταχειριζώμεθα τοὺς Κανόνας μόνον ὡς ὁροθέσια, ποὺ καθορίζουν τὰ ὅρια τῆς Ἐκκλησίας… Τὸ κανονικὸν δίκαιον δὲν εἶναι μόνον ἀρωγός τοῦ οἰκουμενικοῦ διαλόγου, ἀλλὰ καὶ ζωτικὴ διάστασις αὐτοῦ…».

Συνέχεια εδώ

http://aktines.blogspot.com/2020/08/blog-post_60.html#more

Πρέπει να είσαι πολύ ηλίθιος για να πουλήσεις την Παναγία!

Μέρες της Παναγιάς και πρέπει να παλέψουμε για την λιγότερη προσβολή στην Κυρά μας!

Όπως το Πάσχα κινήθηκαν εναντίον του Γυιού Της, έτσι και τώρα εναντίον Της. Και μην μου πείτε το ηλιθίας προελεύσεως » όλοι είναι ίσοι απέναντι στο νόμο και ευάλωτοι από το κορονοϊό».

Αυτό είναι λυμένο προ πολλού αλλά ας επαναλάβουμε:
1) Κανένας νόμος -ειμή μόνο ο παρά-νομος- δεν είναι ισοπεδωτικός, θεωρώντας ίσια κι’όμοια τα μπαράκια, τα καφέ, τα εστιατόρια και τους ναούς! Για τον απλούστατο λόγο ότι στο ναό υπάρχει η θεία χάρις η οποία προστατεύει αυτούς που πιστεύουν (και μόνο αυτούς, καθώς δεν «φορτώνεται» σε όσους δεν την επικαλούνται), ενώ στους λοιπούς χώρους υπάρχουν απλά καφέδες, ποτά και φαγητά.
2) Για εκείνους που θα πουν ότι dura lex sed lex (σκληρός ο νόμος αλλά νόμος) θα θυμίσουμε ότι το σύνολο των διατάξεων που αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο του Συντάγματος, ξεκινά με την φράση «Εις το όνομα της Αγίας Ομοουσίου και Αδιαίρετου Τριάδος» που σημαίνει πως η Ορθόδοξη πίστη είναι που διέπει και σκέπει τις κινήσεις των αρχόντων της πολιτείας. Ή τουλάχιστον έτσι θάπρεπε να είναι! Άρα εκτός από ασεβής είναι και αντισυνταγματική, η ισοπέδωση που υλοποιείται.

3) Στα καταστήματα εστίασης ο κόσμος «πατείς με, πατώ σε» και οι νομοθέτες βλέπουν τους πιστούς που θα ακολουθήσουν την περιφορά του επιταφίου της Παναγίας, τον Δεκαπενταύγουστο! Αυτό θα συμβεί άπαξ και αυτοί δεν θα πάθουν τίποτε διότι ακολουθούν την Μάνα τους!
Είναι δυνατόν να μην λιτανευτεί π.χ. η Παναγιά της Τήνου; Θα μεταδοθεί ο κορονοϊός κάτω από την προστασία Εκείνης στην οποία προστρέχουν οι απαναταχού της γης Ορθόδοξοι, με την ελπίδα τους θαύματος;
Έχουν κάθε δικαίωμα να απιστούν όσοι το κάνουν αλλά και μεις έχουμε το απόλυτο δικαίωμα και υποχρέωση να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στις βλάσφημες πράξεις τους.
«Ουδείς προστρέχων επί Σοι, κατησχυμένος από Σου εκπορεύεται, αγνή Παρθένε Θεοτόκε, αλλά αιτείται την χάριν, και λαμβάνει το δώρημα, προς το συμφέρον της αιτήσεως».
Εμείς θα κάνουμε αυτό ακριβώς!
4) Και το πρωταρχικό και κορυφαίο, για να το λήξουμε το παραμύθι τους:
Αν τόσο πόνο έχουν για την δημόσια υγεία, ας μην άνοιγαν τα σύνορα στους τουρίστες και ας φρόντιζαν να μην γίνεται της Μυκόνου στην εστίαση.
Όσο για την οικονομία, ας έδιναν επιδοτήσεις στους θιγομένους. Λεφτά υπάρχουν (έχει η Ευρώπη…μας).
Και αν στην ζυγαριά μπαίνει η οικονομία και η πίστη, θα πρέπει να είσαι πολύ μάγκας για να διαλέξεις (εδώ σε θέλω κάβουρα να περπατάς στα κάρβουνα).
Εμείς πάντως έχουμε διαλέξει καθώς πρέπει να είσαι πολύ ηλίθιος, για να …πουλήσεις την Παναγία!

Υ.Γ. Λιμοί, λοιμοί, σεισμοί, καταποντισμοί….
τα έχουμε όλα! 
Σε ποιόν προτείνετε να καταφύγουμε κύριοι «ειδικοί επιστήμονες» και αρμόδιοι;  ΕΛΕΝΑ

ΘΕΟΤΟΚΕ ΠΑΡΘΕΝΕ…

Βίντεο του BBC: Το ιερό του ελληνορθόδοξου ναού που γλίτωσε «σχεδόν άθικτο» από την έκρηξη στη Βηρυτό

Παρόλο που το κεντρικό κλίτος καταστράφηκε, στο ιερό δεν έσβησε καν το καντήλι – «Σημάδι από το Θεό», λέει ο ιερέας

Η ελληνική ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στη Βηρυτό αποτελεί το θέμα ενός βίντεο του BBC, με το βρετανικό δίκτυο να σημειώνει ότι η «επιβίωση» του ιερού από την πανίσχυρη έκρηξη φέρνει ελπίδα.

Σύμφωνα με το BBC, o συγκεκριμένος ναός στη γειτονιά Αχράφιεχ απέχει λιγότερο από ένα χιλιόμετρο από το σημείο που σημειώθηκε η έκρηξη στο λιμάνι, η οποία στοίχισε δεκάδες ανθρώπινες ζωές.

Ο πάτερ Youil Nassif περιγράφει στη ρεπόρτερ του BBC το θέαμα που αντίκρυσε μπαίνοντας στην εκκλησία για να ελέγξει τη ζημιά, το οποίο ήταν αρχικά αποκαρδιωτικό, αφού το κεντρικό κλίτος (δηλαδή ο κυρίως ναός) είχε υποστεί μεγάλες ζημιές. Πλησιάζοντας όμως στο ιερό διαπίστωσε κάτι απίστευτο: Ο χώρος αυτός ήταν σχεδόν άθικτος, ενώ το καντήλι που υπήρχε στην Αγία Τράπεζα παρέμενε αναμμένο.

Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020

Βίντεο του BBC: Το ιερό του ελληνορθόδοξου ναού που γλίτωσε «σχεδόν άθικτο» από την έκρηξη στη Βηρυτό

ekklisia-2

Παρόλο που το κεντρικό κλίτος καταστράφηκε, στο ιερό δεν έσβησε καν το καντήλι – «Σημάδι από το Θεό», λέει ο ιερέας

Η ελληνική ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στη Βηρυτό αποτελεί το θέμα ενός βίντεο του BBC, με το βρετανικό δίκτυο να σημειώνει ότι η «επιβίωση» του ιερού από την πανίσχυρη έκρηξη φέρνει ελπίδα.

Σύμφωνα με το BBC, o συγκεκριμένος ναός στη γειτονιά Αχράφιεχ απέχει λιγότερο από ένα χιλιόμετρο από το σημείο που σημειώθηκε η έκρηξη στο λιμάνι, η οποία στοίχισε δεκάδες ανθρώπινες ζωές.

Ο πάτερ Youil Nassif περιγράφει στη ρεπόρτερ του BBC το θέαμα που αντίκρυσε μπαίνοντας στην εκκλησία για να ελέγξει τη ζημιά, το οποίο ήταν αρχικά αποκαρδιωτικό, αφού το κεντρικό κλίτος (δηλαδή ο κυρίως ναός) είχε υποστεί μεγάλες ζημιές. Πλησιάζοντας όμως στο ιερό διαπίστωσε κάτι απίστευτο: Ο χώρος αυτός ήταν σχεδόν άθικτος, ενώ το καντήλι που υπήρχε στην Αγία Τράπεζα παρέμενε αναμμένο.

«Προστατευμένος από το εικονοστάσι, ο ιερός αυτός χώρος ήταν σχεδόν «αλώβητος», συμπεριλαμβανομένου και ενός καντηλιού που δεν είχε σβήσει κατά την έκρηξη», αναφέρει το BBC στο συνοδευτικό κείμενο του βίντεο, που περιλαμβάνει και σκηνές από τις κάμερες ασφαλείας του ναού για του λόγου το αληθές.

«Αποκαλέστε με αν θέλετε αφελή, αλλά ένιωσα ότι ήταν απίστευτο. Ένιωσα σαν να ήταν ένα μήνυμα από τον Θεό, που έλεγε «θα είμαι στα πλευρό σας, θα τα καταφέρουμε»», αναφέρει ο πάτερ Nassif. Περιγράφοντας τι ακριβώς συνέβη εκείνη την ημέρα, εξηγεί: «Έφυγα από την εκκλησία με τα παιδιά μου δώδεκα λεπτά πριν από την έκρηξη. Κατευθυνόμασταν σπίτι όταν συνέβη, έτσι έφτασα σπίτι, άφησα εκεί τα παιδιά μου και γύρισα πίσω στον ναό για να ελέγξω την κατάσταση. Όταν έφτασα σοκαρίστηκα. Όπως μπορείτε να δείτε από τις εικόνες και το βίντεο, η εκκλησία καταστράφηκε. Έπειτα προχώρησα προς το ιερό. Όταν μπήκα μέσα, εξεπλάγην, αφού ήταν άθικτο. Μπορείτε να το δείτε στις εικόνες και το βίντεο. Το δισκοπότηρο ήταν στη θέση του, μπορείτε να δείτε την βίβλο και ακόμα και το καντήλι που δεν κουνήθηκε. Βλέπετε τα λείψανα των Αγίων και τα άλλα σκεύη… Ούτε καν το τζάμι δεν έσπασε».

Όπως τόνισε ο ιερέας, σε περιόδους κρίσεων αναζητάμε σημάδια από τον Θεό, για ένα φως που θα εμφανιστεί στο σκοτάδι. «Ένιωσα ότι αυτό ήταν ένα σημάδι» καταλήγει ο ιερέας, καλώντας όλους τους πιστούς στην πόλη και όχι μόνο να προσευχηθούν. «Είμαστε σε πολύ άσχημη κατάσταση, σας παρακαλούμε προσευχηθείτε για εμάς», λέει χαρακτηριστικά.
πηγή

www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *