ΠΡΟΣ ΝΕΑ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ΕΝΩ Η ΑΘΗΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΣΚΛΗΡΑ ΥΠΕΡ…ΕΚΤΡΩΣΕΩΝ

5/5 (9)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Οι εξελίξεις στο τεράστιο ζήτημα της Λιβύης που μας αφορά άμεσα, αφού εφάπτεται της εθνικής μας κυριαρχίας, έδειξαν για άλλη μια φορά πως την Ελλάδα κυβερνά ένα άβουλο, δουλικό, προδοτικό, πολιτικό σύστημα.

Συγκεκριμένα καταρρίφθηκε περίτρανα ο επικοινωνιακός μύθος που διακινείται στο εσωτερικό της Ελλάδας ότι δήθεν η Τουρκία βρίσκεται απομονωμένη στο περιθώριο. Η Τουρκία συνομιλεί με όλους ενώ εμάς κανένας δεν μας δίνει σημασία. Η δε Γερμανία παίζει 100-0 υπέρ της Τουρκίας σε όλα τα επίπεδα.

Οι Ρώσοι βρίσκονται ξεκάθαρα στο πλευρό του Ερντογάν αφού η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά ο Νίκος Κοτζιάς, φρόντισαν να διαρρήξουν πλήρως τις σχέσεις της Ελλάδας με τον Πούτιν. Θυμίζω ότι η Αθήνα, τον Ιούλιο του 2018 προχώρησε στην απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών και στην απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα άλλων δύο για παράνομες ενέργειες κατά της εθνικής ασφάλειας. Αυτή η ενέργεια σε συνδυασμό με τους καταστροφικούς χειρισμούς της συμφωνίας των Πρεσπών οδήγησαν την Ρωσική πλευρά στην αγκαλιά του Ερντογάν.

Οι ΗΠΑ κρατούν ρόλο παρατηρητή χωρίς να εκδηλώνουν ξεκάθαρη στάση υπέρ της Ελλάδας ή υπέρ της Τουρκίας. Οι Αμερικανοί προτιμούν τον ρόλο των ίσων αποστάσεων, ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν ενισχύει την γεωστρατηγική θέση της χώρας μας.

Η Ελλάδα κατάφερε να είναι σε πλήρη απομόνωση και κανείς δεν την παίρνει στα σοβαρά, αφού ούτε η Ιταλία, που την θεωρούσαν φιλική, η Ιταλία των πέντε αστέρων, μας πέταξε κατάμουτρα την περιφρόνηση της και ο πρωθυπουργός της κ Κόντε πήγε στην Άγκυρα για να τα συνομιλήσει μόνο με τον Ερντογάν.

Το ερώτημα τώρα που μπαίνει αμείλικτο, είναι πως θα αντιμετωπίσουμε αύριο την τουρκική επιθετικότητα αν στέλλει ο Ερτογάν τις φρεγάτες του στην Κρήτη λέγοντας πως εδώ είναι δικιά του περιοχή ενώ όλοι οι άλλοι θα κάνουν την…πάπια ;;;

Θα ισχυριζόμαστε πάλι τις «φουσκωμένες αηδίες» ότι η Ελλάδα είναι εστία σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, αφού δεν θα υπάρχει καν πια αυτή η εστία ;;;

Αλλοίμονο μας!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *