ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΠΥΡΠΟΛΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΜΟΥΦΤΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

5/5 (1)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ενώ στην Ελλάδα το μουσουλμανικό τουρκόφρονο στοιχείο αλωνίζει ελεύθερα στην Ελληνική Θράκη και το τουρκικό προξενείο λειτουργεί σαν άτυπο διοικητήριο, στην γειτονική Βουλγαρία όπως φαίνεται η τουρκική μουσουλμανική προπαγάνδα έχει αρχίσει και προκαλεί έντονες και απρόβλεπτες αντιδράσεις.

Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, Anadolu ajansı, το κτίριο της μουσουλμανικής Μουφτείας, (κάτι ανάλογο με την χριστιανική αρχιεπισκοπή), δέχτηκε επίθεση από Βούλγαρους διαμαρτυρόμενους για την τουρκική προπαγάνδα στην Βουλγαρία και μάλιστα, όπως υποστηρίζει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, προσπάθησαν να πυρπολήσουν το κτίριο που το θεωρούν σαν εστία της τουρκικής διείσδυσης στην Βουλγαρία.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της αρχιμουφτείας Βουλγαρίας, Celal Faik, οι επιτιθέμενοι έσπασαν τζάμια και πετούσαν πέτρες κατά του κτιρίου και ευτυχώς η άμεση επέμβαση της αστυνομίας πρόλαβε τα χειρότερα. Σημειωτέον ότι πριν από τέσσερις μέρες είχαμε και άλλη επίθεση στο κεντρικό τζαμί του Karlovo, καθώς και στα γραφεία του τουρκόφρονου κόμματος της Βουλγαρίας, «Hak ve Özgürlükler Hareketi», (HÖH), αντίστοιχο με το DEB της Ελληνικής Θράκης.

Εκεί μάλλον δεν…καταλαβαίνουν από πολιτική κατευνασμού.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

1 Response

  1. «Εκεί μάλλον δεν…καταλαβαίνουν από πολιτική κατευνασμού.»

    Εκεί μάλλον αναζητούν εναγωνίως τον θάνατο τους…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *