ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΠΟΥ ΘΑ… ΑΝΑΨΕΙ «ΦΩΤΙΕΣ»!

4.94/5 (16)

sahilΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Στην πιο κρίσιμη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας της εισέρχεται η Τουρκία, καθώς βαδίζει σε ένα ιστορικό δημοψήφισμα αλλαγής του ίδιου του χαρακτήρα της δημοκρατίας της από λαϊκή και κοσμική σε μια καθαρά ισλαμική δημοκρατία με όλες τις επιπτώσεις αυτή της εξέλιξης, (χαρακτηριστικό είναι πως για πρώτη φορά επιτράπηκε στον τουρκικό στρατό η εμφάνιση γυναικών ένστολων με την ισλαμική μαντίλα).

ege-denizinde-arama-kurtarma-faaliyetleri_56637a9-670x330

Το ότι η προεκλογική περίοδο του δημοψηφίσματος θα είναι πολύ σκληρή με όλες τις συνέπειες, φαίνεται από το γεγονός ότι ο ίδιος ο Ερντογάν, αν και πρόεδρος της Δημοκρατίας που κανονικά θα πρέπει να είναι αμέτοχος, αποφάσισε να αρχίσει μεγάλη προεκλογική εκστρατεία υπέρ του ναι με περιοδείες σε όλη την Τουρκία.

Το πιο επικίνδυνο σημείο σε όλη αυτή την περίοδο είναι ότι όσο θα πλησιάζουμε στην ημερομηνία του δημοψηφίσματος, στο εσωτερικό της Τουρκίας θα αυξάνεται δραματικά η πόλωση με πολύς παρενέργειες. Μια από τις πιθανές αυτές παρενέργειες είναι και η πιθανή απόπειρα κάποιων κύκλων να εξάγουν την ένταση στο εξωτερικό, με πρώτο και πιο πιθανό θύμα την χώρα μας. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο αρχηγός της τουρκικής αντιπολίτευσης, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρολγου, απεύθυνε χτες προειδοποίηση για πιθανή μεγάλη προβοκάτσια με άγνωστες επιπτώσεις.

Παράλληλα υπάρχει και το θέμα των λαθρό που συνωστίζονται σε πολλές περιοχές της δυτικής Τουρκίας, με την πρόθεση να ανοιχτούν προς τα δυτικά. Είναι χαρακτηριστικό πως τις τελευταίες μέρες τα τουρκικά ΜΜΕ άρχισαν πάλι μετά από καιρό να μεταδίδουν ειδήσεις για επιχειρήσεις διάσωσης πολλών λαθρό που αποπειράθηκαν μέσω θαλάσσης να περάσουν στα ελληνικά νησιά.

Σκεφτείτε… μια ομάδα από αυτούς να αποβιβαστούν ναυαγοί σε μια αμφισβητουμένη από τους Τούρκους ελληνική νησίδα και να επέμβει εκεί το τουρκικό ναυτικό για να… τους «σώσει».

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

1 Response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *