ΠΡΟΣΟΧΗ : «ΕΙΔΙΚΟ» ΠΛΟΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Α. ΜΕΣΟΓΕΙΟ

5/5 (2)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Σίγουρα η ιστορία αυτή θα συνεχιστεί επ’ αόριστον με άγνωστες ή…γνωστές συνέπειες!

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, Anadolu ajamsı, το πρώτο τουρκικό πλοίο πληροφοριών είναι σχεδόν έτοιμο και το συντομότερο θα βγει στις θάλασσες, ειδικά στην ανατολική Μεσόγειο, προσφέροντας τις ειδικές υπηρεσίες του στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό.

Όπως αναφέρεται το πλοίο αυτό ονομάζεται, TCG Ufuk, είναι κορβέτα, και μόνο 11 χώρες παγκοσμίως έχουν παρόμοιο πλοίο στο πολεμικό τους ναυτικό.

Ήδη τα δοκιμαστικά τεστ είναι στο τελικό στάδιο και αναμένεται σύντομα να πλεύσει μετά και από προσωπική επιθυμία του Ερντογάν, που έχει δώσει εντολή να επιταχυνθούν οι προετοιμασίες.

Σύμφωνα με τον πολιτικό αναλυτή της πολεμικής βιομηχανίας, Turan Oğuz, το πλοίο TCG Ufuk’un (A-591) θα είναι ένα πλοίο αποκλειστικά στον τομέα της συλλογής πληροφοριών και θα έχει «ειδικές» αποστολές κυρίως στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Σε όλα αυτά να μην ξεχνάμε πως η μόνη γλωσσά που καταλαβαίνουν στην άλλη πλευρό του Αιγαίου είναι η αποφασιστική στάση για μεγάλο δικό τους κόστος και αυτό έχει αποδειχτεί πολλές φορές.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *