ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Η επερχόμενη κρίση τροφίμων Να είστε έτοιμοι 2019(Βίντεο)

WARNING: The Coming Food Crisis | Be Ready 2019

Υπερληθυσμός και Ελλειψη Τροφής

Ο υπερπληθυσμός είναι ως έννοια κάπως σχετικός. Φυσικά συνδέεται με πολύ μεγάλους πληθυσμούς, αλλά, όχι πάντα. Ακόμα και μία περιοχή με μεγάλο πληθυσμό δεν έχει κατ’ ανάγκη πρόβλημα υπερπληθυσμού, εφόσον μπορεί να συντηρεί τους κατοίκους της. Από την άλλη, αν ένας τόπος δεν μπορεί να θρέψει τους κατοίκους του, τότε υπάρχει πρόβλημα υπερπληθυσμού χωρίς αναγκαστικά να υπάρχει τεράστιος αριθμός ανθρώπων. Έτσι ο υπερπληθυσμός έχει να κάνει με την ισορροπία μεταξύ ενός πληθυσμού και της διαθεσιμότητας των αγαθών που είναι απαραίτητα για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους.

Την απότομη διόγκωση του πληθυσμού ακολουθούν συνήθως ελλείψεις σε τρόφιμα. Το πρόβλημα της πείνας έχει βέβαια σχέση με την παραγωγή τροφίμων, αλλά όχι πάντα. Στην πραγματικότητα, αν σήμερα υπάρχουν περιοχές με λιμό στον κόσμο αυτό οφείλεται κατά ένα μέρος στην ανισότητα που υπάρχει. Χώρες, όπως οι ευρωπαϊκές, έχουν τέτοιο πλεόνασμα τροφίμων, ώστε να επιδοτούνται οι αγρότες τους για να τα θάβουν! Την ίδια στιγμή αλλού, πεινάνε.

Το ότι πεινάνε σε κάποιες χώρες έχει να κάνει ακόμα και με τις επιλογές που έκαναν (ή τις επέβαλαν) στις καλλιέργειές τους. Πολλές στράφηκαν σε καλλιέργειες φυτών που δεν τρώγονται, όπως ο καφές και το κακάο. Όσο αυτά τα είδη πουλούσαν δεν υπήρχε πρόβλημα. Όταν όμως η παγκόσμια ζήτηση μειώθηκε, τότε μείνανε με τόνους καφέ και κακάο στις αποθήκες τους. Και όπως αυτά δεν τρώγονται, τους χτύπησε η πείνα την πόρτα. Μερικούς δεν τους απασχολεί το θέμα. Στη γειτονική Τουρκία για παράδειγμα βλέπουν στην τρομακτική αύξηση του πληθυσμού, ως δύναμη: Είμαστε πολλοί και αυτό μας κάνει δυνατούς, λένε. Αυτό είναι σωστό, αν σκέφτεται ένα έθνος με τη λογική της Στέπας, όπου όσο η γη δεν έχει τέλος και όριο, δεν έχουν και οι άνθρωποι. Στην πόρτα της Ευρώπης όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Πολλοί κατηγορούν τις θρησκείες για την υπέρμετρη αύξηση του πληθυσμού της Γης. Ιδιαίτερα ορισμένα δόγματα του χριστιανισμού τα οποία, πράγματι, αποθαρρύνουν τον έλεγχο των γεννήσεων. Γεγονός είναι πως την ίδια και ακόμα συντηρητικότερη άποψη έχουν οι περισσότερες – και μαζικότερες – θρησκείες της ανατολής (π.χ. ο ινδουισμός). Στις «χριστιανικές» όμως χώρες ο ρυθμός γεννήσεων ελέγχεται. Το πρόβλημα το έχει η Ανατολή. Μάλλον λοιπόν ο υπερπληθυσμός δεν είναι ένα πρόβλημα που δημιουργούν οι θρησκείες, αν και στην Ασία, σίγουρα το ενισχύουν.

Ενδιαφέρον είναι πως οι θρησκείες οι οποίες επικρατούν στις περιοχές όπου ο υπερπληθυσμός αποτελεί από καιρό πρόβλημα, οι ανατολικές θρησκείες, συνιστούν ή και επιβάλλουν την χορτοφαγία. Επικαλούνται βέβαια μεταφυσικούς προβληματισμούς γι’ αυτό. Όπως και να έχει πρόκειται για σοφή επιλογή. Σήμερα γνωρίζουμε πως η βασισμένη στο κρέας διατροφή αποτελεί ενεργειακή σπατάλη των φυσικών πόρων. Η μόνη δίαιτα που μπορεί να εξασφαλίσει τροφή για τεράστιους πληθυσμούς είναι η χορτοφαγική.

Μέρος του προβλήματος είναι πως δεν υπάρχουν λύσεις, που να μην είναι ιδεαλιστικές. Συνήθως προϋποθέτουν κάποια διάθεση για συνεργασία, αλληλεγγύη, ιδανικά που είναι είδη σε ανεπάρκεια στις ανθρώπινες κοινωνίες. Υπάρχουν και ρεαλιστικές λύσεις, αλλά, ο ρεαλισμός είναι σκληρός και η επιλογή του εύκολη μόνο από εκείνους που δεν θίγονται άμεσα. Υπάρχουν όμως και ορισμένα «κλειδιά» που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε «μαγικές» λύσεις.

Συνέχεια εδώ:

https://terrapapers.com/yperlithysmos-ke-ellipsi-trofis/

Αποκωδικοποίηση της Ατζέντας 2030

Ατζέντα 2030 – Τα Πρωτόκολλα της Νέας Τάξης Πραγμάτων

Η ατζέντα 2030 του ΟΗΕ, είναι ένα σχέδιο για την παγκόσμια υποδούλωση της ανθρωπότητας κάτω από την μπότα των Εταιρικών Επικυρίαρχων. Τα 193 κράτη μέλη του ΟΗΕ κατέληξαν σε συμφωνία για τη νέα ατζέντα της ανάπτυξης για τα επόμενα 15 έτη. Στη συμφωνία γίνεται λόγος για την εξάλειψη της φτώχειας και της πείνας, την κατοχύρωση της ισότητας των φύλων, τη βελτίωση των προδιαγραφών επιβίωσης και της άμεσης ανάγκης λήψης μέτρων για την καταπολέμηση της κλιματολογικής αλλαγής.

Οι εκπρόσωποι των κρατών συμφώνησαν αργά το βράδυ της Κυριακής 03 / 08/ 2015, θέτοντας 17 στόχους με 169 ειδικότερους σκοπούς σε θέματα που αφορούν τη φτώχεια «σε όλες τις εκφάνσεις και παντού» την εξασφάλιση της ποιοτικής εκπαίδευσης και την επαρκή ενέργεια και την προστασία του περιβάλλοντος. Η Ατζέντα του 2030 για την Αειφόρο Ανάπτυξη θα ψηφιστεί από τον ΟΗΕ λίγο πριν την ετήσια συνάντηση των ηγετών του κόσμου την τρίτη Τρίτη του Σεπτεμβρίου. Ο γενικός γραμματέας Μπαν Γκι -Μουν δήλωσε πως η συμφωνία σκοπεύει «να εξασφαλίσει την ειρήνη και την ευημερία θέτοντας στο επίκεντρο τη συνεργασία με τους ανθρώπους και το περιβάλλον»

Μεταφράσαμε και αποκωδικοποιήσαμε 17 σημεία της ατζέντας 2030.

Αυτό το έγγραφο δεν περιγράφει τίποτα λιγότερο από μια παγκόσμια κυβέρνηση εξαγοράς του κάθε έθνους σε ολόκληρο τον πλανήτη. Οι «στόχοι» του παρόντος εγγράφου δεν είναι τίποτα περισσότερο από κωδικές λέξεις για την εταιρική διακυβέρνηση με την φασιστική τυραννική ατζέντα που σκοπεύει να φυλακίσει τα πολιτισμένα ανθρώπινα ζώα των τσιμεντουπόλεων, σε ένα διαστραμμένα καταστροφικό κύκλο φτώχειας, ένδειας και λιμοκτονίας, ενώ ταυτόχρονα πλουτίζει τις πιο ισχυρά παγκοσμιοποιένες εταιρείες του πλανήτη, όπως η Monsanto και η DuPont. Όλα τα άρθρα που αναφέρουμε υπάρχουν μέσα στο terrapapers.com και ανεβαίνουν συνεχώς νέα, αναζήτησε τα για πιο ολοκληρωμένη ενημέρωση και για να μην κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλο σου. Είναι απόλυτα ξεκάθαρα τα σχέδια των Ερπετοειδών Επικυρίαρχων όπως επίσης και το ποιές δράσεις απαιτούνται από την πλευρά του ανθρώπου -όσο κι αν προλαβαίνει- για να μην πραγματοποιηθούν αυτά τα σχέδια τους.

Στόχος 1) Το τέλος της φτώχειας σε όλες τις μορφές της παντού

Μετάφραση: Βάλτε όλους στην κοινωνική πρόνοια, στα κουπόνια τροφίμων, στα επιδομάτα στέγασης και τα ενημερωτικά φυλλάδια που τους κάνουν σκλάβους υπάκουους στην παγκόσμια κυβέρνηση. Ποτέ μην επιτρέπετε σε άτομα ανοδική κινητικότητα για να βοηθήσουν τους εαυτούς τους. Αντ’ αυτού, θα διδάσκεται μαζική θυματοποίηση και την υπακοή σε μια κυβέρνηση που παρέχει ελάχιστο μηνιαίο “επίδομα” για τα χρήματα βασικών αγαθών, όπως τρόφιμα και φάρμακα. Η ετικέτα θα ονομάζεται «εξάλειψη της φτώχειας» και θα φροντίζει ώστε να τρέφονται τα ανθρώπινα ζώα τόσο, όσο, να σέρνονται και να δουλεύουν.

Τουλάχιστον δύο ντουζίνες μικροβιολόγοι σε όλο τον κόσμο έχουν πεθάνει βίαια κατά τα τελευταία χρόνια. Περιέργως, κάποιοι από αυτούς εργαζόταν στην αλληλουχία του DNA. Ο πιο γνωστός ήταν ο Δρ Ντέιβιντ Κέλι ο οποίος πέθανε τον Ιούλιο του 2003. Εργαζόταν για την Μοσάντ, ο Kelly ενορχήστρωσε την αποστασία του ρώσου μικροβιολόγου Βλαντιμίρ Pasechnik, ο οποίος εργαζόταν πάνω σε ένα βιολογικό όπλο ικανό να καταστρέψει το ένα τρίτο του πληθυσμού του πλανήτη. Τον Οκτώβριο του 2004, ο Dmtry Lvov, επικεφαλής της ρωσικού Ινστιτούτου Ιολογίας δήλωσε ότι μέχρι και ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα μπορούσαν να πεθάνουν κατά τη διάρκεια της επόμενης πανδημίας.

Φαίνεται ότι το ανθρώπινο κοπάδι πρόκειται να θανατωθεί με θεαματικό τρόπο. Για οποιουσδήποτε λόγους, οι νεκροί μικροβιολόγοι δεν πήγαιναν μαζί με το πρόγραμμα. Στην ουσία αυτό που οι ΗΠΑ προσπαθούν να πετύχουν είναι να επιβάλλουν στον πλανήτη τις δικές τους πολιτικές περί παραγωγής, εξαγωγής και εισαγωγής προϊόντων που θα έχουν ισχύ έναντι των εθνικών νόμων της κάθε χώρας. Μεγάλες πολυεθνικές λοιπόν θα μπορούν να σύρουν στα δικαστήρια οποιαδήποτε άλλη χώρα του πλανήτη στην οποία θα δραστηριοποιούνται και η οποία ψηφίζει εθνικούς νόμους αντίθετους με τα συμφέροντα τους. Αν και αυτή η προοπτική φαντάζει η πιο τρομακτική όλων, δεν σταματούν εκεί τα «ωφέλη» της συμφωνίας.

Συνέχεια εδώ:

https://terrapapers.com/apokodikopiisi-tis-atzentas-2030/

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *