ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ : «ΜΟΝΙΜΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ»

5/5 (1)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Για άλλη μια φορά το λεγόμενο Εθνικό Σύμφωνο, ή Εθνικό Συμβόλαιο, γνωστό στην Τουρκία σαν Misak-ι Milli, προβλήθηκε και παρουσιάστηκε δημόσια από τον ίδιο τον πρόεδρο της τουρκικής βουλής, Mustafa Şentop, και μάλιστα μόλις μια μέρα μετά την έναρξη των διερευνητικών συνομιλιών Ελλάδας Τουρκίας.

Αυτό το Εθνικό Σύμφωνο παρουσιάζει μια Τουρκία στις προδιαγραφές της Γαλάζιας Πατρίδας του Ερντογάν και συμπεριλαμβάνει εκτός από εδάφη Συρίας, Αρμενίας και Ιράκ στα ανατολικά, την περιοχή της δυτικής Θράκης μέχρι και την…Θεσσαλονίκη, γενέτειρα υποτίθεται του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.

Όπως τόνισε σε συμβολική ομιλία του ο πρόεδρος της τουρκικής βουλής, το Εθνικό Σύμφωνο είναι ο μεγάλος στόχος της σύγχρονης Τουρκίας και με μεγάλη θρασύτητα αναγνώρισε το δικαίωμα της Τουρκίας να κατέχει όλα τα εδάφη που δείχνει ο προκλητικότατος χάρτης που έχουν δημοσιεύσει.

Όσοι πιστεύουν εδώ στην Ελλάδα ότι τώρα που άρχισαν αυτές οι θεατρικές διερευνητικές συνομιλίες, με έξωθεν πίεση, όλα θα πάνε καλά και ήσυχα, μάλλον απατώνται οικτρά και για άλλη μια φορά θα προσγειωθούν ανώμαλα στην πραγματικότητα.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

1 Response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *